4 Temmuz 2025 Cuma

19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   
 
     
   

Mersin’de Pedallar Daha Fazla Hareket İçin Çevrildi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Tarsus’ta düzenlediği bisiklet turları ile 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlamaya devam ediyor. Caddelerin bisikletlerle turlandığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

 

Tarih : 22 Eylül 2021 Çarşamba 13:41   Okunma : 887

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Tarsus’ta düzenlediği bisiklet turları ile 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlamaya devam ediyor. Caddelerin bisikletlerle turlandığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin koordinesinde yapılan 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası programları, bisiklet turlarıyla sürdü.

Bu yıl "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" temasıyla gerçekleştirilen hafta kapsamında, şehir merkezinde düzenlenen bisiklet turunda ilk pedalı çeviren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı oldu. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Mersin Bisiklet Derneği üyelerinin bisikletleri ile renk kattığı etkinlik Taş Bina önünde başladı. Sakarya Caddesi, İstiklal Caddesi, Kuva-i Milliye Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi güzergahında devam eden etkinlik Taş Bina önünde son buldu.

Merkezde gerçekleştirilen bisiklet etkinliğine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ertan Liman, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Özdemir ve Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları katıldı.

TARSUS’UN CADDELERİ DE BİSİKLET TURLARIYLA CANLANDI

Tarsus’ta yapılan bisiklet turu ise Atatürk Caddesi Tuğralı kavşaktan başladı. Rasim Dokur Bulvarı, Langen Bulvarı, Kleopatra Kapısı, Şahmeran Heykeli’nin olduğu Makam meydanı ve kentin birçok caddesinden geçerek pedalların çevrildiği tur, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde son buldu. Bisikletlerinin zillerini çalarak caddelerde ilerleyen katılımcılara, vatandaşlar da el sallayarak destek verdi. Çocukların da yer aldığı etkinlikte Tarsus sokakları bisikletlilerle renklendi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Müdürü Soner Yetgin, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Lideri Gökhan Özberk, topluluk üyesi bisikletçiler ve vatandaşlar katıldı.

“KISA MESAFELERE ARABAYLA DEĞİL BİSİKLETLE GİTSİNLER”

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Lideri Gökhan Özberk, Tarsus’ta bisiklet kültürünü geliştirmek için birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliği değerlendirerek, vatandaşları bisikletle ulaşıma davet eden Özberk,  “Bütün insanlara, arkadaşlarımıza, dostlarımıza yılda bir gün de olsa işlerine, evlerine, pazara ya da nereye gidiyorlarsa 7 kilometreye kadar olan mesafelere arabayla değil bisikletle gitmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, AVRUPA, HAREKETLİLİK, HAFTASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA