10 Temmuz 2025 Perşembe

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Tarsus Belediyesi’nin Tekstil Atölyesi Hem İstihdama Hem İhracata Katkı Sağlıyor


Tarsus Belediyesi’nin kurduğu tekstil atölyesinde çoğunluğu kadın ve genç 60 kişiye istihdam sağlandı. Kısa sürede büyük bir giyim markasının siparişleri alındı, Rusya’ya ihracat başladı.

 

Tarih : 15 Ekim 2021 Cuma 18:37   Okunma : 703

Tarsus Belediyesi'nin kurduğu tekstil atölyesinde çoğunluğu kadın ve genç 60 kişiye istihdam sağlandı. Kısa sürede büyük bir giyim markasının siparişleri alındı, Rusya’ya ihracat başladı.

Tarsus Belediyesinin desteği ile TESKİ A.Ş. girişimiyle yaklaşık 3 dönüm arazi üzerinde 1200 metrekare kapalı alana sahip tekstil atölyesi kuruldu.

Tesisin kurulmasının ardından ilk aşamada makine kullanımında tecrübeli çalışanların seçimi yapıldı. 46’sı kadın, 14’ü erkek 60 kişilik bir ekip işbaşı yaptı. 19 ila 54 yaş aralığında deneyimli işçilerin istihdam edildiği atölyede yaş ortalaması 38 oldu. Tesiste işçi sayısının önümüzdeki aylarda 150’ye yükselmesi bekleniyor.

1 ay önce makinelerini açan ilk dikişlerini vuran tesis, çok büyük ve tanınmış bir kot firmasının üretim işini aldı ve yurtiçinin yanı sıra Rusya’ya da ürün göndermeye başladı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tekstil tesisinin başta maske üretimi olmak üzere tekstilin her alanında üretim yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Tesiste üretilecek ürünlerin başta özel firmalar ve diğer belediyeler olmak üzere dışarıya satışından gelir elde edileceğini, tekstil ürünlerinin “fabrikandan halka” modeliyle Tarsuslulara ve yöre halkına uygun fiyatlarla verileceğini kaydeden Bozdoğan, tesisi aynı zamanda bir eğitim üssü olarak gördüklerini, burada nitelikli işgücü yetiştireceklerini söyledi.

Başkan Bozdoğan, “Cumhuriyet döneminden itibaren Çukurova tekstil bölgesiydi. Tarsus da bu bölgenin kalbiydi. Binlerce Tarsuslu tekstil fabrikalarında çalışarak, alın teri dökerek hem ülkeye katkı sundu hem çoluğunun çocuğunun rızkını çıkardı, onları okuttu. Tarsus kendisini var eden bu sektörle yeniden buluşuyor. Atölyemizin kuruluşunda emeği geçen, atölyemiz kurulduktan sonra burada çalışmaya başlayan emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Belediyesi'nin kurduğu tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan işçilerden Hatice Tosun, “Tesis işsiz ve meslek sahibi olmayan genç ve kadınlara iş imkânı yaratarak kazanım sağlamakta.  Belediye Başkanımızın ve şirketimizin bizlere tanıdığı bu fırsatı sonuna kadar değerlendireceğiz.  Şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Hem şahsına hem de bu şey ekonomik değer kattığı için mutluyuz” diye konuştu.

Genç işçilerden Mert Sunay Sabır da “İşsizdim. TESKİ sayesinde iş buldum. Başkanımıza çok teşekkür ederim.  Belediyemize hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS BELEDİYESİ, TEKSTİL, ATÖLYESİ, TESKİ A.Ş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA