6 Mayıs 2025 Salı

13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Kariyer Merkezi’nden Bir Proje Daha


Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, bir projeye daha imza atıyor. Üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin istihdam edilebilirliğine destek olunması amacıylahayata geçirilecek“Kariyer Mersin” projesi için ilk adımlarını atan Kariyer Merkezi, projenin paydaşlarıyla bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

 

Tarih : 18 Kasım 2021 Perşembe 11:35   Okunma : 632

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyon projelerinden biri olan Kariyer Merkezi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin istihdam edilebilirliğine destek olunması amacıyla hayata geçirilecek olan “Kariyer Mersin” projesi çerçevesinde bir iş birliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İş birliğine dayalı projelerin adresi: Kariyer Merkezi

İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere profesyonel rehberlik hizmeti sunan Kariyer Merkezi, Mersin’de benzer hizmetleri gerçekleştiren kurumları tek çatı altında buluşturarak, kariyer hizmetlerinin standartlarının arttırılmasını hedefliyor.Kariyer Merkezi, “Kariyer Mersin” projesi kapsamında, Büyükşehir’in Kültür Park’ta hizmete kazandırdığı kafelerden Yöreden Kafe’de projenin paydaşlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkez Müdürü Serkan Özada, Denizkızı A.Ş. Genel Müdürü Buğra Yıldız, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Tarsus Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörü Dr. Nazmiye Ülkü Pekkan, Çağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eda Yaşa Özeltürkay, Toros Üniversitesi Kariyer Merkezi yetkilisi Dr. Coşkun Dizmen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Çağatay Aslan, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Koordinasyon Kurulu Üyesi Umut Oğur ile akademisyenler katıldı.

“Öğrencilerin istihdama katılması yönünde istihdam becerileri kazanmasını sağlayacağız”

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, pandemi sürecinin getirdiği risklerin aksine fırsatlara odaklanarak iş arayan, öğrenci ve işverenlere yönelik yeni nesil teknolojilerle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Özada, Denizkızı Turizm A.Ş işletmelerinde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik staj ve part time çalışma imkanı yaratılacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar gerçekleşen projelerin sahanın ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla kurumlar arası işbirliğine büyük önem verdik ve Mersin’i geleceğe taşıyacak projeler sunduk.‘Kariyer Mersin’ projesi; benzer görev ve hizmetleri gerçekleştiren kurum ve kuruluşları bir araya getirerek özellikle iş arayan, öğrenci ve işveren odaklı vizyon projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Bu geniş çaplı projenin alt etkinlik noktalarından biri de Mersin Büyükşehir Belediye iştiraklerinden Denizkızı Turizm A.Ş. işletmelerinde İl Milli Eğitim ve üniversite öğrencilerinin staj ve part time çalışmalarına yönelik sürdürülebilir bir çalışma ortaya koymak. Bu çalışmalarla hem Mersin Büyükşehir Belediyemizin kapılarını öğrencilerimize açmış olacağız hem de öğrencilerin istihdama katılması yönünde istihdam becerileri kazanmasını sağlayacağız.”

İlerleyen süreçte planlama toplantıları ve ihtiyaç analizleri gerçekleştirilerek ortak metin üzerinde bir işbirliği protokolü imzalanacağını ifade eden Özada,bu çerçevede süreci başlatmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKAN, SEÇER, KARIYER, MERKEZİ, PROJE, SERKAN ÖZADA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA