17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

Baro Bşk. Er: “Kanun Karşısında Herkes Eşittir”..


Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

 

Tarih : 9 Aralık 2017 Cumartesi 01:59   Okunma : 1270

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararıyla ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, insanlık tarihinin en önemli belgesi olduğunu belirten Baro Bşk. Er, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi;İnsanların, başta yaşam hakkı olmak üzere, tüm hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yasal bir teminattır” dedi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin; cinsiyet, din, dil, ırk, mezhep, siyasi düşünce gibi hiçbir konuda ayrım yapmadan, kadın ve erkek eşitliğini sağlayarak, her insanın doğuştan eşit ve hür olduğunun yasal teminatı olduğuna vurgu yapan Baro Bşk. Er, “Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edildiği günden bugüne; kadınlarımızın, çocuklarımızın ve engelli vatandaşlarımızın da haklarını kapsayarak, insanca yaşamak için, insan hakları hukukunu genişletmiştir. Her insan kanun karşısında eşittir. Adil yargılanma hakkı da en temel insan haklarından bir tanesidir” dedi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de, ‘insan haklarına saygı’, Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasında yer aldığını söyleyen Baro Bşk. Er, “Temel hak ve özgürlüklerden faydalanmak, tüm vatandaşlarımızın tartışmasız en doğal hakkıdır. Mersin Barosu, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesinden aldığı yetki ve taşıdığı vicdani sorumluluk gereğince; hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunması ve savunulmasında en ön saflarda yerini alacaktır. Baromuzun Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, Avukat Hakları Merkezi ve İnsan Hakları Komisyonu da bu konuda üzerine düşen görevleri ciddiyetle yerine getirmektedir.

Kadın Hakları Merkezimiz ve Çocuk Hakları Merkezimiz, kadınlarımıza ve çocuklarımıza haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti ve eğitimler vermektir. Açılan davalarda, davaya müdahil, gözlemci olarak katılmakta ve davayı sonuna kadar takip ederek failin en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni var gücüyle yapmaktadır.

Baromuzun en büyük eksikliklerinden birisi olan Avukat Hakları Merkezimizin Adliye içerisinde fiziki mekânına kavuşmasıyla birlikte; adliyede, karakollarda, nerede olursa olsun hak ihlallerinde, gerek Avukat Hakları Merkezi olarak, gerekse şahsım olarak meslektaşlarımızın 7/24 yanındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, insan hakları ihlallerinin olmadığı, barış, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya temennisiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günümüzü kutluyor, tüm insanlığa mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :   av.ali er, mersin barosu, adalet bakanlığı, insan hakları günü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA