3 Mayıs 2025 Cumartesi

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

Mezitli’de Turuncu Günler


Mezitli Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından başlatılan "25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” çerçevesinde kenti turuncuya boyadı. 10 Aralık tarihine kadar devam eden etkinlikler kapsamında Mezitli’de şiddetle mücadelenin sembolü olan turuncu günleri başlatan Mezitli Belediyesi, ilk olarak Mehmet Altunören Gençlik Merkezi içerisinde Kadın ve Çocuk Danışma Merkezini hizmete soktu.

 

Tarih : 10 Aralık 2021 Cuma 21:48   Okunma : 1071

Mezitli Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından başlatılan "25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” çerçevesinde kenti turuncuya boyadı. 10 Aralık tarihine kadar devam eden etkinlikler kapsamında Mezitli’de şiddetle mücadelenin sembolü olan turuncu günleri başlatan Mezitli Belediyesi, ilk olarak Mehmet Altunören Gençlik Merkezi içerisinde Kadın ve Çocuk Danışma Merkezini hizmete soktu.

Etkinlikler kapsamında başta Kadın Üretici Pazarları ve Sanat Çarşısı olmak üzere tüm birimlerde ve bağlı mekanlarda turuncu temasını yoğun şekilde kullanılırken, Mezitli Belediyesi Lokantasında, Tirat Mutfak Atölyesinde, Down Kafede, sunum tepsileri dahil her türlü materyalde turuncu tema kullanıldı. “Mezitli Belediyesi Kadına Şiddete Tolerans Tanımıyor” materyallerinin yanı sıra, Belediye Meclis Salonunda da “Kadına Değil Şiddete El Kaldır” pankartları asıldı.

Mezitli Belediyesi Eşitlik Birimi ve Mezitli Soroptimist Kulübü iş birliği ile yaklaşık 15 gün süren etkinlikler arasında belediyede çalışan erkek personele seminer verildi. Turuncu şemsiye ve süslemelerin kullanıldığı salonda erkek çalışanlar üzerinde kadına yönelik şiddete karşı yazıların bulunduğu dövizleri gösterirken, İstanbul Sözleşmesine de dikkat çekildi.

Kadına yönelik şiddete karşı Mezitli Belediyesi olarak kararlılıkla mücadele ettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Sadece 25 Kasım sürecinde değil her zaman kadının daha özgür bir birey olması adına mücadele veriyoruz. Şiddete karşı her koldan mücadele etmek durumundayız. Zaten Mezitli Belediyesi olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda çok önemli çalışmalarımız var. Toplu iş sözleşmemizde de eşine şiddet uygulayan personel hakkında soruşturma açılması ve maaşının eşine verilmesi konusunda bir hüküm koyduk. Biz bu tür tedbirlerle şiddetin azalacağına inanıyoruz. Eğer kadın, ekonomik ve sosyal özgürlüğünü kazanırsa şiddet azalacaktır. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Kadın Üretici Pazarlarımızı bu amaçla hayata geçirdik. Kadınlarımız daha çok haklarını arasın, dik dursun istiyoruz. Artık kadınlarımız kendilerini ifade ediyor, muhtar adayı oluyor ve çok önemli işler başarıyorlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYE, BİRLEŞMİŞ, MİLLETLER, BM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA