14 Ekim 2025 Salı

14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!    13:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN HASTA NAKIL AMBULANSı HIZMETI   13:43   MASTERCHEF AKıN’DAN SıNAVA HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE DÖNER SÜRPRIZI   13:41   ‘ULUSLARARASı TARSUS YARı MARATONU’ HEYECANı MERSIN’I SARDı   09:31   BAŞKAN SEÇER’DEN ÖĞRENCILERE MÜJDE: ÖĞRENIM DESTEĞI %40 ARTıRıLDı, SON GÜN 24 EKIM!   10:55   MERSIN’DE CEVIZ ÜRETICISINE TEKNOLOJIK DESTEK! 1 SAATTE 1 TON CEVIZ SOYULUYOR   18:30   AKDENIZ’DE TEMIZLIKTE VITES YÜKSELDI: HAFTA SONU MESAISIYLE 8 KAMYON ATıK BERTARAF EDILDI   10:03   KıZ ÇOCUKLARı İÇIN BIR GÜN DEĞIL, BIR GELECEK: MERSIN’DE COŞKULU KUTLAMA!   01:13   SANAT SOKAKTA HAYAT BULDU: YENIŞEHIR’DE FESTIVAL COŞKUSU   19:15   BAŞKAN SEÇER KURDALI PAZARıNDA: “YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFı BURADA!”   17:53   KOOPERATIFLER İÇIN YENI BIR DÖNEM: MERSIN’DEN KADıN GÜCÜYLE KÜRESEL MESAJ   21:40   MECLIS KOLTUKLARıNDA BU KEZ GELECEĞIN LIDERLERI VARDı   20:35   ZEYTINLE DIRILEN TOPRAKLAR: SEÇER’DEN MUT’A CUMHURIYET VURGULU DESTEK   19:15   MERSIN DOB’DAN SEZONA NEFES KESEN AÇıLıŞ   
 
     
   

Mezitli 9. Hobi Bahçesini Açtı


Mezitli Belediyesi, 9. hobi bahçesini Eski Mezitli Mahallesinde hayata geçirdi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği hobi bahçesinin açılışında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri bulundu.

 

Tarih : 11 Aralık 2021 Cumartesi 01:02   Okunma : 1388

 

Mezitli Belediyesi, 9. hobi bahçesini Eski Mezitli Mahallesinde hayata geçirdi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği hobi bahçesinin açılışında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri bulundu.

Çekilen kura sonucu her biri 75 metrekarelik bahçe ve ihtiyaç halinde kullanabilecekleri konteyner bir odadan oluşan hobi bahçesine sahip olan vatandaşlar toprakla buluşmanın ve ekim dikim işleri yapabilecekleri bir alana kavuşmanın heyecanını yaşadı.

“ESKİ MEZİTLİ ARTIK MEZİTLİ’NİN DEĞİŞEN YÜZÜ OLMUŞTUR”

Açılışta konuşan mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu, her gün gelişen ve büyüyen Eski Mezitli’ye ilgiyi daha çok artıracak olan hobi bahçesi nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür etti. Gılıçoğlu, “Eski Mezitli artık Mezitli’nin değişen yüzü olmuştur. Çok hızlı değişim ve gelişim gösteriyor. İnşallah daha güzel olacak.” dedi.

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği Başkan Yardımcısı Sevinç Ünal ise, açılışın 10 Aralık İnsan Hakları Gününe denk gelmesinin çok değerli olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “İnsan Hakları Bildirgesinin ilk maddesi ‘insanlar eşit ve özgür doğarlar. Bütün insanlar dünyanın nimetlerinden eşit yararlanması gerekiyor’ demektedir. Bu hobi bahçesi herkesin eşit şekilde yararlanacağı bir yer olacaktır.” diye konuştu.

“HOBİ BAHÇELERİ AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 9. Hobi bahçesini Mezitli halkıyla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Bugüne kadar 250 vatandaşımızı hobi bahçesi sahibi yaparak toprakla buluşturduk. Bu çok yüksek bir rakam gibi görünse de sırada bekleyenleri gördüğümüz zaman ne kadar daha yolun başında olduğumuzu görüyoruz. Tam 4 bin vatandaşımız şu an hobi bahçesi için sıra bekliyor. Mezitli Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de hobi bahçeleri açmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BURASI ÇOK HUZURLU BİR YER”

Şehirde hobi bahçesi anlayışının yeni yeni oluşmaya başladığını buna rağmen çok ilgi olduğunu söyleyen Tarhan "Biz insanımızın daha çok şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaştırarak toprakla uğraşmalarını istiyoruz. Önceliği hasta ve ileri yaşta olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Buradaki amacımız, domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor." dedi.

“YEŞİL ALANLARI İMARA AÇTIRMAMAK İÇİN DİRENİYORUZ”

Mezitli’yi hobi bahçeleri, jakaranda koruluklarıyla donattıklarını vurgulayan Tarhan, "Mezitli’nin, insanların dinlendiği turizm kenti, tarım kenti olması için çalışıyoruz. Yeşil alanları imara açtırmamak için direniyoruz ama yarınlarda buna sahip çıkacak olanlar o çevrede yaşayanlardır. Biz bu imarlı alanlarda belediyemize para kazandırabilirdik ama yapmadık. Burası çok değerli bir bölge haline geldi. Yeni devlet hastanesi bu bölgeye yapılacak. Yeni birçok yatırım var. Bu bölge Mezitli’nin en fazla gelişen bölgesi diyebiliriz. Mezitli Belediyesi olarak bu gelişmeye yeşil bir çevre ile katkı sunmak istiyoruz. Halkımız için yeşil doğaya dönüştürdük. Bu Sosyal Demokrat Belediyeciliğin hizmet anlayışı diyoruz." şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYE, BAŞKAN, TARHAN, HOBİ, BAHÇESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA