6 Mayıs 2025 Salı

12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Öğrencilere Konforlu Çalışma Ortamı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Öğrenci Çalışma Merkezi, öğrencilere ücretsiz çay, kahve ve internet eşliğinde konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nden günlük ortalama 60 öğrenci faydalanıyor.

 

Tarih : 25 Ocak 2022 Salı 22:33   Okunma : 1333

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Öğrenci Çalışma Merkezi, öğrencilere ücretsiz çay, kahve ve internet eşliğinde konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nden günlük ortalama 60 öğrenci faydalanıyor.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Kasım Ekenler Sitesi arkasındaki Öğrenci Çalışma Merkezi, Pazar günü hariç, haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Öğrencilerin tüm hizmetlerinden ücretsiz yararlandığı Merkez’de zengin bir kütüphane, konforlu çalışma alanları ve mini mutfak yer alıyor. Öğrencilerin HES koduyla alındığı Öğrenci Çalışma Merkezi, düzenli olarak temizlenip dezenfekte ediliyor. Bu sayede öğrencilere sağlıklı bir çalışma ortamı da sunuluyor.

NAZIM HİKMET’TEN OĞUZ ATAY’A ZENGİN BİR KÜTÜPHANE

Öğrenci Çalışma Merkezi’ni kimi öğrenci ders çalışmak için kimi ise kitap okumak için değerlendiriyor. Okuma köşelerinde kitap okuyan öğrenciler, Merkez’deki zengin kütüphaneden Nazım Hikmet, Oğuz Atay ve Zülfü Livaneli gibi usta yazarların kitaplarına ulaşabiliyor. Çalışma masalarında ise öğrenciler ücretsiz internetle sınavlara rahat bir şekilde hazırlanma olanağı buluyor.

ÇAYLAR VE KAHVELER BÜYÜKŞEHİR’DEN

Öğrenci Çalışma Merkezi’nin önündeki çim alanlarda ise konsepte uygun heykeller yer alıyor. Öğrenciler yaz aylarında heykellerin bulunduğu çim alana yerleştirilen armut koltuklarda ders çalışıp kitap okuyabiliyor. Merkez’deki mutfakta yer alan ücretsiz çay-kahve, buzdolabı ve mikrodalga olanakları ise öğrencilere ev ortamı tadında bir çalışma alanı sağlıyor. 

“ÖZELLİKLE EVİNDE DERS ÇALIŞMA ORTAMI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK FAYDALI BİR YER”

Öğrencilere elverişli bir çalışma ortamı sunduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Çalışma Merkezi’nin Sorumlusu Cansu Baytek, “Öğrencilerimiz gelip burada ders çalışıyorlar. Burası temiz, nezih, sessiz, sakin bir ortam. Öğrencilerin tamamen ders çalışmasına odaklı bir yer ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sessizlik içerisinde, özellikle evinde ders çalışma ortamı olmayan öğrenciler için çok faydalı bir yer. Aile ortamı gibi. Zaman içerisinde öğrenciler kendi aralarında da kaynaştıktan sonra tamamen ev ortamına dönüşüyor. Bütün öğrencilere her zaman kapımız açık. Bekliyoruz” dedi.

“HEMEN HEMEN HER KADEMEDEN ÖĞRENCİ VAR”

Doktora öğrencisi Mehmet Zeki Fırat, 1 yıl önce Öğrenci Çalışma Merkezi’ni keşfettiğini ve müdavimi olduğunu belirterek, “Hemen hemen her kademeden öğrenci var. Lise talebesi var. Liseyi bitirmiş, sınava hazırlanan öğrenciler var. Lisanstan gelen arkadaşlarımız var, yüksek lisansta olan arkadaşlarımız var. Aynı zamanda doktoradan arkadaşlarımız var. Zaman zaman buraya gelip tanıştığım akademisyenler de var. Buraya makale veya tez yapmaya gelen akademisyenler de var. Kütüphaneler zaten toplumda en nadide yerlerden bir tanesidir” diye konuştu.

“HER ŞEY TAMAMEN ÜCRETSİZ VE MERKEZİ BİR YERDE”

Yüksek lisans öğrencisi Sebile Aktekin ise 7-8 aydır Öğrenci Çalışma Merkezi’nden faydalandığını vurgulayarak, “Her şey tamamen ücretsiz ve merkezi bir yerde. Benim evim biraz uzakta, Akbelen’de olmasına rağmen oradan buraya her gün gidip geliyorum. Geldiğimizde her zaman etraf temiz. Herhangi bir ücret yok, hatta bize sunulan ekstralar var. Çay-kahve sınırsız, ücretsiz. İnternetimiz var, yemeğimizi evden getirip dolabımıza katıyoruz. Isıtabiliyoruz. Her imkanımız var” dedi.

Üniversite hazırlık öğrencisi Melek Oktay da derslerine 5 aydır Öğrenci Çalışma Merkezi’nde çalıştığını belirterek, “Bir adım ötede zaten deniz var. Bir adım ötede yeşil alan. Daha ne istenebilir ki. Gayet güzel. Öğrencilerin kendilerini rahat hissedebildikleri ikinci bir ev. Böyle yerlerin artırılmasını gerçekten çok istiyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, ÖĞRENCİ, ÇALIŞMA, MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA