29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP’li Ağbaba: ’Enflasyon Dörtnala Üç Hanelere Gidiyor. Geçtiğimiz Ay Bahardı Asıl Kara Kış Şimdi Başlıyor’’


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ocak 2022 enflasyon verilerini değerlendirdi. Ağbaba, “Enflasyon dörtnala üç hanelere doğru gidiyor. Yurttaşlarımız için geçtiğimiz aylar bahardı kara kış asıl şimdi başladı” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2022 Perşembe 18:40   Okunma : 903

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ocak 2022 enflasyon verilerini değerlendirdi. Ağbaba, “Enflasyon dörtnala üç hanelere doğru gidiyor. Yurttaşlarımız için geçtiğimiz aylar bahardı kara kış asıl şimdi başladı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 48,69, ocak ayı enflasyonunun ise yüzde 11,10 olarak açıklanmasını değerlendirdi. Ağbaba, şu açıklamayı yaptı.

“Enflasyon dörtnala üç hanelere doğru gidiyor. TÜİK’İN en iyimser verilerinde dahi ocak ayında enflasyon yıllık yüzde 48,69, aylık ise yüzde 11 oranında arttı. Üretici fiyat endeksi ise yıllık oranda yüzde 93,5 oranında artarak üç haneye gelmesine sadece bir adım kaldı.

Erdoğan ülkeyi, iktidarı aldığı 2002 yılının da daha gerisine götürmeyi başardı.  2002 yılında yüzde 29 olan enflasyon şimdi en iyimser haliyle dahi yüzde 48,69. Enflasyon, Erdoğan’ın iktidarı aldığı 2002 yılına göre 19 puan daha fazla.

2004 yılında yüzde 1.02 olan gıda enflasyonu şu an yüzde 55,61. 20 yılın sonunda gıda enflasyonunu 55 kat artırma becerisini gösterdiler. TÜİK verilerinin dışında bağımsız ENAG grubunun açıkladığı yıllık enflasyon artışı ise yüzde 114.

Son bir yılda sadece; ekmeğin fiyatı yüzde 60, makarnanın fiyatı yüzde 82, beyaz peynirin yüzde 65, patatesin fiyatı en az yüzde 123 artmış durumda. En az diyoruz çünkü bu artışlarda kuşkulu ve şaibeli TÜİK verileri.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNE GİRMEK BİR YANA AÇLIK LİGİNDEYİZ”

Böylece asgari ücrete gelen yüzde 50’lik zamda, memura ve memur emeklilerine verilen yüzde 30,5’lik zamdan da eser kalmamış oldu. Yurttaşlarımız için geçtiğimiz aylar bahardı kara kış asıl şimdi başladı. Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmek bir yana açlık ligindeyiz.

AKP Genel Başkanı Erdoğan dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alacağımızı söylüyor. Lakin şu an ülkeyi getirdikleri lig açlık ve yoksulluk ligi. Türkiye ile yüksek enflasyon liginde yer alan ülkeler; Venezuella, Sudan, Lübnan, Suriye, Surinam Zimbabve ve Arjantin. Geriye kalan 176 ülkenin enflasyonu Türkiye’den daha düşük durumda.

Bunun sebebi ise dünyada hiçbir yerden denenmeyen, akıldan ve bilimden yoksun ya tutarsa ekonomi modeli ile yönetilmemizdir. Ya tutarsa modelinin bizi getireceği yer dünyanın en büyük 10 ekonomisi değil, açlık ligi birinciliğidir.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, BAŞKAN, YARDIMCISI, VELİ AĞBABA, ENFLASYON, TÜİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA