10 Mayıs 2025 Cumartesi

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

TAKSİM`DEKİ “FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ”: KADINLAR BARİKATLARI AŞTI


İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü`ne izin verilmedi. Beyoğlu`nda bir araya gelen kadınlar barikat engeli ile karşılaştı. Polis, İstiklal Caddesi`ne geçmek isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etti. Barikatları aşan kadınlar, Cihangir Caddesi`ne yürüdü.

 

Tarih : 8 Mart 2022 Salı 23:32   Okunma : 693

HABER: FAHRETTİN ÖZTÜRK - GAYE ŞEYMA CAN - ÇAĞATAN AKYOL / KAMERA: ANIL VEREL

İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü`ne izin verilmedi. Beyoğlu`nda bir araya gelen kadınlar barikat engeli ile karşılaştı. Polis, İstiklal Caddesi`ne geçmek isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etti. Barikatları aşan kadınlar, Cihangir Caddesi`ne yürüdü.

İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılmak istenen Feminist Gece Yürüyüşü, İstanbul Valiliği`nin dün (7 Mart) aldığı yasaklama kararına karşın yapıldı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi`nin giriş ve çıkışları günün erken saatlerinden itibaren polis bariyerleriyle kapatıldı.

Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüş, Beyoğlu Oba Sokak`ta başladı. Kadınların yürüyüşünü engelleyen polisler ise bariyerleri geçmeye çalışan kadınlara biber gazı sıkarak müdahale etti. Biber gazlı müdahaleden etkilenen bazı kadınlar fenalaştı. Kadınların birbirlerine limon ve su ile yardım ettikleri görüldü. Basın mensupları da biber gazından etkilendi. İstanbul`daki 19. Onur Yürüyüşü`nde, polislerin önünde yaptığı yürüyüşle tanınan Alman şarkıcı ve söz yazarı Liana Georgi de kadınların yürüyüşüne destek verdi.

Yürüyüşe katılan kadınlar; “Bulaşıkları sen yıka, ben eylemdeyim”, “İtaatkar kadın isteyen ağlayarak günlüğüne yazabilirsin”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık”, “Feminizm devrimdir, pazarlama aygıtı değil” yazılı dövizler taşıdı.

Polis bariyerlerini aşan kadınlar, sloganlar atarak Beyoğlu Oba Sokak`tan Cihangir Caddesi`nde bulunan Beyoğlu Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi önüne kadar yürüdüler. Burada toplanan kadınlar; “Kadınlara değil, katillere barikat”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attılar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA