17 Temmuz 2025 Perşembe

09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    19:01   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:05   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:50   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:35   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"  
 
     
   

AİLE HEKİMLERİ "ÜÇ GÜNLÜK" İŞ BIRAKTI, AHEF BAŞKANI NOYAN: "SAĞLIK BAKANLIĞI ÇÖZÜM ÜRETMEZSE EYLEME DEVAM EDECEĞİZ”


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan aile hekimlerinin Aile hekimleri, Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin geri çekilmesi için üç günlük iş bıraktığını söyledi. Noyan, “Bu eylemselliği sona erdirecek yegane güç Sağlık Bakanlığı`nın kendisidir” dedi.

 

Tarih : 14 Mart 2022 Pazartesi 21:25   Okunma : 686

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan aile hekimlerinin; Aile hekimleri, Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin geri çekilmesi için üç günlük iş bıraktığını söyledi. Noyan, “Bu eylemselliği sona erdirecek yegane güç Sağlık Bakanlığı`nın kendisidir” dedi.

Aile hekimleri, Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin geri çekilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle bugünden başlayarak 16 Mart`a kadar üç günlük iş bırakacak. 

14 Mart Tıp Bayramı`nı buruk kutladıklarını anlatan AHEF Başkanı Noyan ANKA Haber Ajansı`nın soruları üzerine bu sabah şunları söyledi:

“Aile Hekimliği sistemi sağlıkta dönüşüm programı içerisinde özellikle vatandaş memnuniyet anketlerinde de ortaya çıktığı üzere sağlığın gülen yüzü. Özellikle Aile Hekimliği sistemi Türkiye`de uygulandıktan sonraki ilk 10 yıl içerisinde çok ciddi kazanımlar elde edildi. Vatandaşımızın yaşama ömrü uzadı. Şu an 60-65 yaşlardan 75-80 yaşlarına kadar uzayan bir yaşam süresinden bahsediyoruz. Ne hikmettir hekimlerin yaşam süresi uzamadı. Uzun zamandır başta Aile Hekimleri ikinci, üçüncü basamak hekimlerinin tüm sağlık çalışanlarının ciddi sorunları var. Aile Hekimleri Federasyonu uzun zamandır eylemsellik süreci içerisinde.

"İŞ BIRAKTIK, MİTİNG YAPTIK SESİMİZ DUYULMADI" 

Aile hekimlerine yönelik ödeme ve sözleşme yönetmeliği ortaya çıktı. Bu ödeme sözleşme yönetmeliğinde aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının iş güvencesini elinden alacak birçok madde mevcut. Ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi için iş bıraktık. Maalesef idare tarafından bu talebimiz dikkate alınmadı. Beraberinde miting yaptık. Maalesef pandemi döneminde sesimiz duyulmadı ve bu eylemselliğe devam ediyoruz. Ödeme ve sözleşme yönetmeliği iş güvencesinin tekrar geri verilinceye kadar bizler iş bırakma eylemimize devam edeceğiz. Bu eylemselliğin yapılmasının sebebi sahadaki hekimler değil bizleri duymayan Sağlık Bakanlığı`dır.”

“ÖZLÜK HAKLARIMIZ İÇİN EYLEMSELLİK İÇERİSİNDE OLMAMIZ BİZİ ÇOK MEMNUN ETMİYOR”

Noyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın doktorlar için kullandığı "Varsın giderlerse gitsinler" sözleri içinse, “Aslında cumhurbaşkanın açıklamasına benim direkt cevap vermeme gerek yok, zaten 84 milyon vatandaşımız hekimlere yönelik yapılan bu açıklamanın yapılmaması gerektiğini belirtti” diye konuştu.  

Noyan, “14 Mart`ı coşkun bir şekilde kutlarken diğer taraftan da özlük haklarımız için eylemsellik içerisinde olmamız bizi çok memnun etmiyor. Yakın zamanda tüm bu sorunlarımızın Sağlık Bakanlığı tarafından dinleneceğine ve çözüm üretileceğine dair inancımız tamdır. Çözüm üretilmezse eylemselliğe devam edeceğiz. Bu eylemselliği sona erdirecek yegane güç Sağlık Bakanlığı`nın kendisidir” dedi.  

“YOĞUN BAKIM VE DİYALİZ ÜNİTELERİ, ACİL SERVİSLER HİZMETE DEVAM EDECEK”

Noyan 3 günlük iş bırakma sürecinde, “Merkezi Hasta Randevu Sistemi`ne  (MHRS) göre arkadaşlarımız o günleri boş bırakarak planlamasını yapmaktadırlar” diyerek acil servislerde, yoğun bakım ve diyaliz ünitelerinde, 112 Acil servislerinde zaten hizmete devam edileceğini söyledi. Noyan, “Bu eylemselliğin sebebi emekten gelen gücünü kullananlar değil, iş güvencesini kaybeden hekimlerin sesini duymayanlardır” diye konuştu.

Aile hekimleri, aile sağlığı ebe ve hemşirelerle birlikte son bir yıl içerisinde 4 defa iş bırakıp 3 defa miting yaparak Sağlık Bakanlığı`na sesini duyurmaya çalışmıştı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA