6 Eylül 2025 Cumartesi

16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   23:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA DEV DESTEK: ZIRAI DONDAN ETKILENEN ÇIFTÇILERE ÜCRETSIZ GÜBRE VE MALZEME   09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:03   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:32   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:12   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:10   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:02   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”-   23:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”-   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:50   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı  
 
     
   

CHP’li Vekil Aytuğ Atıcı, “Sandıkların güvenliği çok önemli”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandumda ülkemizin bütün vatandaşları ister ’Evet’ versinler, ister ’Hayır’ versinler Türkiye’nin geleceğini düşüner

 

Tarih : 22 Şubat 2017 Çarşamba 08:16   Okunma : 1987

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referandumda ülkemizin bütün vatandaşları ister 'Evet' versinler, ister 'Hayır' versinler Türkiye'nin geleceğini düşünerek, bu oylamayı yapacaklar. O halde bu oyları korumak bizim namusumuzdur" dedi.
Atıcı, "Sandık güvenliği çalışmalarımızda, ilçe başkanlarımız seçim günü, sandığı bekleyecek olan, sandığın güvenliğinden sorumlu olacak olan arkadaşlarımızı öncelikle belirleyecekler. Biz, halkımıza sandıkları namusumuz gibi koruyacağımıza dair söz verdik. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz" Atıcı, şöyle devam etti; "Türkiye'nin neresine gidersek, gidelim insanlarda maalesef şöyle bir anlayış var, 'biz oyumuzu vereceğiz ama bu bilgisayar sisteminde veya sayım yapılırken acaba oylarımız yer değiştirir mi, acaba bir takım sıkıntılar yaşatılır mı?' diye sık sık bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Biz de vatandaşlarımıza diyoruz ki Referandumda verilecek 'Evet' oylarını da namusuz gibi koruyacağız, biz 'Hayır' dediğimiz halde 'Hayır' oylarını da namusumuz gibi koruyacağız. Çünkü, devletimizi şu an yönetenlerin söylediği gibi, 'Hayır' oyu verenler, vatan haini, terörist, FETÖ'cü olmadığı gibi, 'Evet' oyu verenler de hiç bir şekilde suçlamaya maruz bırakılamayacak kadar onurlu insanlardır. Ülkemizin bütün vatandaşları ister 'Evet' versinler, ister 'Hayır' versinler Türkiye'nin geleceğini düşünerek, bu oylamayı yapacaklar” dedi.

“AKP İÇERİSİNDE BİLE TEK ADAM REJİMİNE ‘HAYIR’ DİYEN CİDDİ BİR KESİM VAR”

16 Nisan'da yapılacak Referandum'da ülke yönetiminin tek kişiye bırakılmaması için tüm partilerle el ele vereceklerini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “İsteyen istediği partiye oyunu verebilir. 16 Nisan'da yapılacak Referandumda her hangi bir parti oylanmayacak. Milletimizin içerisine gönlü HDP, MHP'ye, CHP'ye ve AKP'ye gidenler var veya Meclis'te grubu olmayan diğer partilere gönlü gidenler var. Herkes partisinde kalsın. Herkes hangi lideri seviyorsa o liderin arkasında gitmeye devam etsin. Ama el ele verip, ülkemizi, Cumhuriyetimizi tek bir insana emanet etmeyeceğiz. Ülkenin tek adama verilmesine hayır diyen CHP'liler, HDP'liler, MHP'liler hatta AKP'liler el ele vereceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde Cumhuriyetini, ülkesini seven ve tek adam rejimine 'Hayır' diyen ciddi bir kesim var. Siyasi görüşlerimiz ayrı olsa bile, farklı kulvarlarda olsak bile el ele vereceğiz."
'HAYIR, DEMEYE İNSANLAR KORKAR HALE GELDİLER' 
Referandumun OHAL şartlarında yapılmasına tepki gösteren CHP'li Atıcı, Referandumda "Hayır" oyu kullanmak isteyenler baskı altında olduğunu söyledi. Olağanüstü hal döneminin devam ettiğini, OHAL döneminde yapılacak bir Referandum ya da herhangi bir oylama acaba ne kadar sağlıklı olur diye düşünüldüğünü söyleyen CHP'li Aytuğ Atıcı, "Yerinden, yurdundan oturan insanlar bile gerçekten özgür iradeleriyle oy kullanacaklar mı? 12 Eylül darbesinden sonra 1982 anayasında nasıl ki, silahların altında, faşist bir anayasa bize dayatıldıysa, şu dönemdeki anayasa değişikliğinin o dönemde bir farkı yoktur. Yine OHAL koşullarında, OHAL devam ederken, bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Bu hak değildir. O yüzden bir an önce OHAL'in Referandum öncesinde kaldırılması geriyor. Bir mesaj yazıyorsunuz hapse atılıyorsunuz. Hayır gömleği giyiyorsunuz sizi yaka-paça içeri atıyorlar. Hayır demeye insanlar korkar hale geldiler. Korkmayacağız. Ben, kimseye korkmayın diyemem. Yani korkmayın bir şey olmaz diyemiyorum. Keşke diyebilsem. İnsanlar korkuyorlar ve susuyorlar. Ama sanmasınlar ki, bu suskunluk sandığa yansımayacak. Milletin suskunluğu, öfkeye dönüşen haksızlıklar ve ülke sevdası, sandıklara hayır olarak yansıyacak" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, aytuğ atıcı, nayasa, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA