22 Ağustos 2025 Cuma

18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI  
 
     
   

ADANALI EMEKLİ: TORUNUM GELDİĞİNDE KAÇIYORUM, CEBİMDE 10 TL YOK


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana`da emeklilerin sorunlarını dinledi. Bulut`a yaşadıkları sorunları anlatan bir vatandaş, “Torunum geldiğinde kaçıyorum, cebimde 10 TL yok. Gerçi çocuk da 10 TL ile ne alacak da… Bir türlü ayın sonu getiremiyoruz. Borçla harçla yaşıyoruz, perişan durumdayız. Bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine getirilirse en azından nefes alırız” dedi.

 

Tarih : 6 Nisan 2022 Çarşamba 11:39   Okunma : 566

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana`da emeklilerin sorunlarını dinledi. Bulut`a yaşadıkları sorunları anlatan bir vatandaş, “Torunum geldiğinde kaçıyorum, cebimde 10 TL yok. Gerçi çocuk da 10 TL ile ne alacak da… Bir türlü ayın sonu getiremiyoruz. Borçla harçla yaşıyoruz, perişan durumdayız. Bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine getirilirse en azından nefes alırız” dedi.

Burhanettin Bulut, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekliler Sendikası Adana Şube`de emeklilerle dertleşti.

“EMEKLİLERİN SOSYAL YAŞAMI BİTTİ”

Bulut`a yaşadıkları sorunları anlatan bir vatandaş, “Mutfak tüpü 315 TL, şekerin kilosu 19- 25 TL arası, domatesin kilosu 28, biberin kilosu 40 TL, salatalığın kilosu 19-20 TL oldu ve günlük olarak artıyor. Adana narenciye bölgesi ancak üretici, para etmediği için mandalinaları döküyor. Üretici mağdur. Mandalina markette 20 TL, gidip alamıyoruz. Emeklilerin sosyal yaşamı bitti. Çay olmuş 2,5 TL, kahveye bile gidemiyoruz. İnsanın cebinde para olmazsa herkesten kaçar. İlk başta da torunlarından kaçar. Çünkü torunlar gözünüzün içine baktığı zaman mecburen istediğini almak zorundasınız. Ama yok, nasıl alacaksınız” diye konuştu.

“TORUNUM GELDİĞİNDE KAÇIYORUM”

Zamlanan maaşlarıyla geçen sene aldıklarını şimdi alamadıklarını söyleyen bir vatandaş da şunları söyledi:

“Torunum geldiğinde kaçıyorum, cebimde 10 TL yok. Gerçi çocuk da 10 TL ile ne alacak da… Kahveye gidip arkadaşlarımıza çay ısmarlayamıyoruz. ‘Yurt dışına gidip dolaşın` diyorlar, ‘manda yoğurdu` diyorlar, manda yuva yapmış söğüt dalına, nereden bulacağız. ‘Kestane balı` diyorlar, kilosu 300 TL, nereden bulacağız. 2 bin 500 TL`yle geçen sene ayın sonunu getirebilirdik. Bu sene çok büyük reklamlarla maaşları artırdıklarını söylediler ama biz geçen sene aldıklarımızı alamıyoruz. Akaryakıta, benzine, mazota zam geldi. Elektrik faturası 400 TL`den aşağı gelmiyor. Faturalar canımızı yakıyor. Bir türlü ayın sonu getiremiyoruz. Borçla harçla yaşıyoruz, perişan durumdayız. Bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine getirilirse en azından nefes alırız.”

“ACINASI BİR DURUM”

Emekli bir kadın ise Bulut`a, “Geçen sene maaşım bin 400 TL`ydi, 170 TL elektrik faturası ödüyordum. Bu yıl 2 bin 500 TL maaş aldım. Tasarruf etmek için bir odada sadece ayaklarımı ısıtıyorum. Bin TL elektrik faturası ödüyorum. Acınası bir durum” dedi.

“BAYRAM İKRAMİYELERİ ASGARİ ÜCRETE SABİTLENSİN”

Burhanettin Bulut, emeklilerin 2 bin 500 TL`ye geçinemediklerini belirterek, “Geçen yıl bin 100 TL olan ikramiyeyi bu yıl alım gücüyle mukayese ettiğimizde 7-8 bin TL verilmesi gerekiyor. Emekliler, bayram ikramiyelerinin asgari ücrete sabitlenmesini istiyor. Bu da yetmez ama en azından emeklilerimiz bayram günü torunlarından kaçmasınlar” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA