3 Mayıs 2025 Cumartesi

01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı   16:54   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "BU YıL SONUNDA DENEME ÜRETIMINE BAŞLAYıP AKKUYU`DAN ILK ELEKTRIĞI VERECEĞIZ"   16:04   CHP`LI TANRıKULU: “1 MAYıS ÖNCESI VE 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNANLARıN SAVCıLıK TARAFıNDAN IŞLEMINI BEKLIYORUZ, BIRKAÇ SAATE KADAR BELLI OLACAK``   16:02   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU  
 
     
   

YILDIRIM KAYA`DAN “UYGUN KADRO YOK” DENİLEREK İŞTEN ATILAN ENERJİSA İŞÇİLERİNE DESTEK: "GÜNAYDIN, 16 YILDIR ÇALIŞAN İŞÇİYE UYGUN KADRO NEDİR"


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sendikaya üye olduktan sonra işten atılan EnerjiSA işçilerine destek verdi. Yıldırım Kaya, EnerjiSA`nın işçileri “Sana uygun kadro bulamadık” diyerek işten çıkardığını belirterek, “Günaydın, 16 yıldır bu kadroda çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Isparta`da sönen ışıkları yakması mıdır uygun kadro bulamamak” dedi.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 15:28   Okunma : 549

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sendikaya üye olduktan sonra işten atılan EnerjiSA işçilerine destek verdi. Yıldırım Kaya, EnerjiSA`nın işçileri “Sana uygun kadro bulamadık” diyerek işten çıkardığını belirterek, “Günaydın, 16 yıldır bu kadroda çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Isparta`da sönen ışıkları yakması mıdır uygun kadro bulamamak” dedi.

Enerji-Sen`e üye olduktan sonra işten atılan EnerjiSA işçileri, bugün şirkete bağlı Başken Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. İşçilerin eylemine Yıldırım Kaya ve Kani Beko da destek verdi.

Yıldırım Kaya, burada yaptığı açıklamada, enerji sektörünün özelleştirilmesinin sonucunun Isparta`daki elektrik kesintisinde görüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Örgütsüz insan çağdaş olmayan insandır, örgütlü insan çağdaş insandır. Hangi sendikaya üye olacaklarına, hangi sendikada mücadele edeceklerine bırakın da bu insanlar kendileri karar versin. Özelleştirmenin sonucu Isparta`da yaşandı. Özelleştirmenin sonucu burada yaşandı. Eğer bu insanlar işinden, ekmeğinden oluyorsa enerjideki özelleştirmenin sonucudur.

“SANA UYGUN KADRO BULAMADIK”

Diyor ki 16 yıldır çalışan işçiye, ‘Sana uygun bir kadro bulamadık`. Günaydın, 16 yıldır bu kadroda çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Isparta`da sönen ışıkları yakması mıdır uygun kadro bulamamak? Nedir? Buradan Bozkurt`a gidip, sel felaketinde kesilen tellerin direklerine çıkması mıdır? Bunlar, sizden, masa başında oturup iş görmeden üç, dört, beş maaş alanlar gibi yaklaşım beklemiyorlar. Siz, altı, yedi maaşla yetinmeyen bakan yardımcılarına benzetmeyin bunları. Bunlar, açlık sınırının altında ücretle çalışanlardır. İşte bu nedenle sendikalı oluyorlar. Biz yetkililerden bir randevu talep ettik. Milletvekilleri olarak talep ediyoruz. Bize anlatsınlar, bu işten çıkardıkları kişileri neden işten çıkardılar? Haklı gerekçeleri varsa bize izah etsinler. Ama haksızlarsa haksızlığı geri alsınlar. Ayrıca hiçbir emekçinin sendikasının hangi sendika olacağını ne devleti yönetenler ne bu şirketi yönetenler karar veremez.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA