7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı


Mersin’in tarım sektöründeki ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlayan 13. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Mersinlilere kapılarını açtı. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 25 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı da yer alıyor.

 

Tarih : 22 Şubat 2018 Perşembe 16:39   Okunma : 1538

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ve CNR Fuarcılık tarafından 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen ‘13. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına Mersin Valisi Ali İhsan Su, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“TARIM YURDU MERSİN”

Farın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, “Tarımın yurdu Çukurova’nın önemli bir parçası olan Mersin’de böyle güzel bir fuarın açılışında sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Her geçen gün biraz daha gelişerek, biraz daha büyüyerek devam eden fuarımızın bölgemize, ülkemize, çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Fuarların üreticilerle tüketicilerin buluştuğu yerler olduğundan söz eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan,“Burada çok değişik ürünlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapılır. Aynı zamanda fuarlar şehirden şehre olduğu kadar ülkeler arası tanıtıma da ciddi katkılar sağlar. Bu fuarın da Mersinimizin tanıtımına katkı sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ STANDARTLARA UYGUN HALE GETİREMİYORUZ"

Uzun yıllardır tarım kenti ve çiftçi bölgesi olarak övünürken, bir taraftan da bazı şeyleri eksik yapmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Başkan Kerim Vekili Tufan,“Hem Türkiye’de hem de bölgemizde çok ciddi potansiyeller olmasına rağmen iyi bir planlama ya da iyi bir satış envanteri çıkartılamadığı için zaman zaman üreticinin ürünü bazen tarlada kalıyor, bazende dökülme durumuyla karşı karşıya kalıyor. Onun için bizim her şeyden önce bu planlamayı ülke, Bakanlıklar ve yerel yönetimler olarak gerçekleştirmemiz lazım. İkinci bir eksiğimiz de el emeği göz nuru olarak meydana getirdiğimiz bu ürünlerin dünya piyasasına arzı konusunda dünya standartlarına uygun hale getiremediğimiz için, gerek kalite, gerek damak tadı, gerek ambalaj, gerek şekil olarak bu standartlara uygun hale getiremediğimiz için dünya ticaretinde ve tarımında da gerekli yerimizi alamamanı üzüntüsünü yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı da Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mümkün olduğu kadar çiftçimizin, üreticimizin ve köylülerimizin yanında olmaya gayret ettik. Göreve gelir gelmez Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı kurduk ve bu başkanlığımız 7/24 çiftçilerimizle diyalog ve ilişki içerisinde çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, konuşmasının Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak tarıma, çiftçiye ve köylüye vermiş oldukları hizmetlerden söz etti.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi. Protokol üyelerinin de ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi standında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği hizmetler de tanıtıldı.

TARIM SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ FİRMLARI BULUŞUYOR

Her yıl yurt dışından önemli sayıda profesyonel ziyaretçi ve alıcıları ağırlayan 13. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Mersin'in bir liman kenti olması, gelişmiş ulaşım olanakları ve bölge ülkelerine yakınlığı nedeniyle, önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor.

Tarım sektöründe Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Mersin'de sektörün öncü uluslararası firmaları Yenişehir Fuar Merkezi’nde buluşuyor. Yurt içinde de, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım İl Müdürlükleri, kooperatif ve dernekler ile birlikte sürdürülen ziyaretçi çalışmaları kapsamında Adana, Amasya, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Niğde gibi illerden otobüslerle getirilecek profesyonel ziyaretçi, Mersin Tarım Fuarı’nı gezme fırsatı bulacak. Fuarda, TMMOB-Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi iş birliğinde iki gün boyunca seminerler düzenlenecek. Ziraat fakülteleri akademisyenleri tarafından verilecek seminerlerde Meyve Ağaçlarında Budama ve Teknikleri, Tarımda Doğru Gübre Kullanımı gibi pek çok konu ele alınacak. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, sera malzemeleri, sulama makine ve ekipmanları, fide, fidan, tohum, organik gübre, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme, yem üretimi ile ilgili pek çok ürün ve teknolojiye ev sahipliği yapacak.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, tarım gıda ve hayvancılık, fuar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA