15 Haziran 2025 Pazar

06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR   22:10   BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUK İŞÇILIĞINE ‘DUR’ DEMEK İÇIN TOPLUMU BILINÇLENDIRIYOR   20:50   CHP EMEK BÜROLARı’NDAN TUHİS’IN ZAM TEKLIFINE TEPKI: ÖNERILEN ZAM TEKLIFI, TAM ANLAMıYLA BIR GELIR GASPıDıR   15:02   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2025 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:02   AKMİB, İNGILTERE VE SURIYE’DE YENI TICARET FıRSATLARıNıN PEŞINDE   10:48   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:40   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:01   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:22   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:24   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!  
 
     
   

SOL PARTİ, ERPİLİÇ`TE ORUÇ TUTMAYAN İŞÇİLERE YEMEK VERİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ


Sol Parti Bolu İl Başkanlığı, Erpiliç Tavuk Fabrikası ve Bolca Hindi Fabrikası`nda oruç tutmayan işçilere yemek verilmediğini, işçilerden oruç tutmalarına engel sağlık sorunu olup olmadığına dair rapor istendiğini öne sürdü.

 

Tarih : 19 Nisan 2022 Salı 17:23   Okunma : 562

Sol Parti Bolu İl Başkanlığı, Erpiliç Tavuk Fabrikası ve Bolca Hindi Fabrikası`nda oruç tutmayan işçilere yemek verilmediğini, işçilerden oruç tutmalarına engel sağlık sorunu olup olmadığına dair rapor istendiğini öne sürdü.

Sol Parti Bolu İl Başkanlığı`ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Erpiliç Tavuk Fabrikası ve yine bu firmaya ait Bolca Hindi Fabrikası`nda oruç tutmayan işçilere yemek verilmediği iddia edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"ORUÇ TUTMAYANLARIN YEMEK VE ÇAY MOLASI HAKKI GASP EDİLDİ”

"Kurulduğu günden bu yana işçilerin emeği ile büyüyen, pandemi döneminde en kötü koşullarda bile servetine servet katmaya devam eden Erpiliç ve Bolca Hindi fabrikalarında, ramazan ayının başından bu yana oruç tutmayan işçi arkadaşlarımızın gündüz vardiyasında yemek ve çay mola hakkı gasp edilmiş durumda. Yüzlerce işçiden gelen tepki üzerine yemek yerine sandviç verilse de çay molaları hala işçi arkadaşlarımızın elinden alınmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra fabrika yönetimleri tarafından yine oruç tutmayan işçi arkadaşlarımızdan sağlık raporu istenmektedir. Kötü çalışma koşullarının tavan yaptığı, iki vardiyalı sistemde mesailer ile birlikte artan çalışma saatlerinin yanı sıra işçi arkadaşlarımızın herhangi bir iş güvencesinin ve sendikal haklarının da bulunmaması, sömürü çarkının azgınlaşmasına da yol açmıştır. Bir yandan yaşanan ekonomik kriz asgari ücret ile çalışan Erpiliç ve Bolca Hindi işçilerini derinden sarsarken diğer yandan da fabrikalarda yaşanan yemek ve çay molası gibi en temel hakların engellenmesi yaşam haklarına saldırıdır. İşverenin en temel hakları bile gasp etmesi, ancak tüm emekçilerin birliğiyle bertaraf edilebilir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA