21 Ağustos 2025 Perşembe

16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:19   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:15   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"  
 
     
   

FAHRETTİN ALTUN`UN EVİNİN FOTOĞRAFLANMASI DAVASINDA BERAAT YÖNÜNDEKİ MÜTALAA DEĞİŞTİRİLDİ: SUAT ÖZÇAĞDAŞ`IN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ


CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş`ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un evinin fotoğrafını çektiği iddiasıyla ‘özel hayatın gizliliğini ihlal` suçundan yargılandığı davada beraat yönünde verilen mütalaa değiştirildi. Yeni mütalaada, Özçağdaş`ın 5 yıla kadar hapsi istendi.

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 12:19   Okunma : 499

FAHRETTİN ÖZTÜRK

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş`ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un evinin fotoğrafını çektiği iddiasıyla ‘özel hayatın gizliliğini ihlal` suçundan yargılandığı davada beraat yönünde verilen mütalaa değiştirildi. Yeni mütalaada, Özçağdaş`ın 5 yıla kadar hapsi istendi.

Suat Özçağdaş`ın, Fahrettin Altun`un Kuzguncuk`taki evinin önünü fotoğrafladığı iddiasıyla ‘özel hayatın gizliliğini ihlal` suçundan yargılandığı davaya Anadolu Adliyesi 17. Asliye Ceza Mahkemesi`nde bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanık Suat Özçağdaş ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı CHP milletvekilleri de izledi.

MÜTALAA YENİDEN DEĞİŞTİ: ÖZÇAĞDAŞ`IN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Duruşmada dosyanın asıl savcısı, bir önceki celse nöbetçi savcı tarafından sunulan beraat yönündeki mütalaayı değiştirerek, Suat Özçağdaş`ın ‘özel hayatın gizliliğini ihlal` suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma savcısı, nöbetçi savcıdan önce açıkladığı mütalaasında da Özçağdaş`ın 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Şikayetçi Fahrettin Altun`un avukatı Sezgin Tunç, mütalaaya katıldıklarını belirterek Özçağdaş`ın cezalandırılmasını talep etti.

“BOŞ BİR ARSANIN FOTOĞRAFI DELİL SAYILMIŞTIR”

Suat Özçağdaş`ın avukatı Çağdaş Karaküçük ise mahkemedeki beyanında, “Mütalaaya katılmıyoruz. Dosyada olan tek delil, müvekkilin telefonundan alınan bir fotoğraftır. Mütalaada, boş bir arsanın fotoğrafıyla özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği iddia edilmektedir. Esas hakkındaki savunmamızı daha sonra vereceğiz” dedi.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, sanık avukatının bu duruşmada değişen mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebini kabul ederek davayı 21 Eylül 2022 tarihine ertelendi.

İKİNCİ MÜTALAADA BERAAT İSTENMİŞTİ

Açıklanan ilk mütalaada Cumhuriyet savcısı, sanık Özçağdaş`ın ‘özel hayatın gizliliğini ihlal` suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemişti. Bir önceki duruşmada ise nöbetçi savcı tarafından açıklanan ikinci mütalaada, Özçağdaş`ın yol üzerinden çektiği resmin içeriği, toplanan deliller, olay yerinde yapılan keşif ve alınan tanık beyanları dikkate alındığında sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını değerlendirerek beraatına karar verilmesini talep etmişti.

“HİÇ KİMSENİN BU HAKSIZLIKLARLA HAYATINI SÜRDÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün bir kez daha duruşmamız görüldü. Savcılık makamı önce cezalandırılmamı, ardından beraat etmemi, bu kez yine cezalandırılmamı talep ettiğinden duruşmamız 21 Eylül`e ertelendi. Biz, bugüne kadar olduğu gibi aynı noktada durmaya devam ediyoruz. Kamu yararına olan tüm çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ortada bir özel hayatın gizliliğini ihlal durumunun olmadığını biliyoruz. Tüm ifadelerle, tüm keşiflerle hepsi ortada. Eylülde yapılacak davada haklılığımızın ortaya çıkacağına da inanıyoruz. Her zaman son sözümüz şu olacaktır; Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Örgütü olarak, İstanbul İl Örgütü olarak ve Türkiye çapında, kent suçlarıyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin bu haksızlıklarla hayatını sürdürmesine izin vermeyeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA