15 Eylül 2025 Pazartesi

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

AKDENİZ BELEDİYESİ ‘SOKAK HAYVANLARINI KISIRLAŞTIRMA KLİNİĞİ’ AÇILDI


Hayvan dostu Akdeniz Belediyesi; hayvan severlerin bir hayalini daha gerçekleştirdi; bir ilçe belediyesi olarak kentte ilk kez hayata geçirdiği ‘Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Kliniği’ni törenle hizmete açtı.

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 16:30   Okunma : 450

Mersin Millet Bahçesi sahil etabında gerçekleşen törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çolak, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönülleri ile birlikte hayvan severler katıldı. Kliniğin açılışında stant açan hayvan dostları çeşitli satışlar yaparken, yerel sanatçı Naciye Çakmak da sahne alıp konuklara müzik dinletisi sundu. 

“Evde hayvan beslemek, insana huzur ve mutluluk verir”

Kliniğin açılışı öncesi konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kendisinin de bir hayvan sever olduğunu ve çocukluğundan beri kedi veya köpek beslediğini ifade ederek; “Şu anda da evimizde 6-7 yaşlarında Gece adlı bir kedim var. Ben onun oyun arkadaşıyım. Hayvan beslemek gerçekten insanı iyi, rahat ve huzurlu hissettiriyor; çok farklı bir his olduğunu söylemeliyim” dedi.

“Kliniğimiz, Türkiye’nin en güzel millet bahçesinde hizmet verecek”

Sözlerini, “Sokakta yaşayan can dostlarımız artık bize emanet” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, sokak hayvanlarına yönelik şiddete karşı olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; “Mersin’de hayvan haklarıyla ilgili bugüne dek ciddi bir çalışma olmadığını maalesef görüyoruz. Sokak hayvanları büyük sıkıntılar yaşıyor. Pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarında sokak hayvanları için arkadaşlarımızla önemli işler yaptık.

Akdeniz’in her köşesine mama, su ve yem dağıttık. İşte bugün de bizim ve hayvan severlerin bir hayalini gerçekleştirdik. Gönüllü veteriner arkadaşlarımızın ve hayvan dostlarımızın desteğiyle, Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden birinde açtığımız kliniğimiz, can dostlarımıza hizmet verecek.” Başkan Gültak; klinikte sadece kısırlaştırma işlemi yapılmayacağını kaydederek, operasyon, tedavi ve bakım hizmeti de verileceğini, kliniğe getirilen hayvanlara bakım yapıldıktan sonra küpelerinin takılacağını sözlerine ekledi.

Kumaş; “Mersinli hayvan severlerin bir hayali gerçek oldu”

HAYTAP adına konuşan Sevil Kumaş ise, hayvan severlerin yıllardır hayalini kurduğu bir projeyi Mersin’de hayata geçirmiş olmaktan duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirdi. Kumaş; “Belediye Başkanımız Sayın Gültak ve HAYTAP’ın destekleriyle kliniğimizi hizmete açıyoruz. Bu sayede birçok sokak hayvanımızı kurtarmış olacağız, daha rahat besleme yapabileceğiz. Başkanımıza tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin’de ilk kez ilçe belediyesi tarafından açılan bir klinik

Konuşmaların ardından Mersin’de ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından Millet Bahçesi içinde hizmete açılan ‘Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Kliniği’nin açılışına katkı sunan Mersin Barosu ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü temsilcilerine, Akdeniz Belediye BaşkanıMustafa Gültak tarafından plaket takdim edildi. Tören, yerel sanatçıNaciye Çakmak konseri ve renkli etkinliklerle devam etti. Öte yandan, resmi açılışı yapılarak hizmete girenklinikte, birkaç gün önce ‘Karakız’ adlı sokak köpeğinin kısırlaştırma işlemi yapılarakkliniğin 33-001 numaralı ilk küpesi takılmıştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA