29 Nisan 2024 Pazartesi

14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"  
 
     
   

İYİ PARTİ`DEN ALP EMEÇ`İN TUTUKLULUĞUNA TEPKİ: NE ALP EMEÇ NE DE TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN GENÇLERİ AKP ZULMÜNDEN KORKMUYOR


İYİ Parti, Silivri`deki Atatürk heykeli önünde açıklama yaparak Gençlik Kolları üyesi Alp Emeç`in tutukluluğunu protesto etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Bugün, pudra çeken AKP`nin danışmanları o gençler, kadınları yaralayanlar öldürenler içeride değil ama Alp Emeç içeride. Ne Alp Emeç ne İYİ Parti`nin gençleri ne de Türkiye Cumhuriyeti`nin gençleri AKP zulmünden korkmuyor ve korkmaz” dedi. 

 

Tarih : 23 Nisan 2022 Cumartesi 15:19   Okunma : 393

İYİ Parti, Silivri`deki Atatürk heykeli önünde açıklama yaparak Gençlik Kolları üyesi Alp Emeç`in tutukluluğunu protesto etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Bugün, pudra çeken AKP`nin danışmanları o gençler, kadınları yaralayanlar öldürenler içeride değil ama Alp Emeç içeride. Ne Alp Emeç ne İYİ Parti`nin gençleri ne de Türkiye Cumhuriyeti`nin gençleri AKP zulmünden korkmuyor ve korkmaz” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven ve partililerin katılımıyla Silivri`deki Atatürk heykeli önünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`a hakaret suçlamasıyla tutuklanan Alp Emeç için basın açıklaması yapıldı.

“MÜCADELE AZMİMİZ HER GEÇEN GÜN ARTMAYA DEVAM EDİYOR”

Alp Emeç`in 9 gün önce atıp 15 dakika sonra sildiği bir tweet sebebi ile Cumhurbaşkanı`na hakaret suçlamasıyla gözaltına alınması ardından tutuklandığını hatırlatan İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven, "Tam 9 gündür ailesinden, sevenlerinden ve eğitiminden ayrılmış bir vaziyette. Sebep, attığı bir tweet. Aslında doğrudan Cumhurbaşkanı`nı da hedef alan bir tweet değil. Eğer iktidar sahipleri yargıya verdikleri talimatlarla, bu uygulamalarla bizlerin mücadele azmimizi kırmak istiyorlarsa şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki; mücadele azmimiz her geçen gün artmaya devam ediyor" diye konuştu. Yurtseven, şöyle devam etti:

“ALP, İLK GÜNKÜNDEN DAHA GÜÇLÜ”

"İktidar istediği amacı elde edemeyecek. Avukat arkadaşlarımızdan bugün Alp`in yanına gidenler oldu. Alp, 9 gün olmasına rağmen ilk günkünden daha güçlü. Ve oradan çok daha güçlenmiş şekilde çıkacak. Ne Alp, oradan çıktığında eski Alp olacak ne de Alp`in arkadaşları, ailesi eski insanlar olacak. Bizi zulümle sınamaya devam ettikleri sürece çok daha fazla güçlenmeye devam edeceğiz.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMININ DEĞERİNİ SARSAN HAREKETLERİ EN FAZLA BİZZAT CUMHURBAŞKANI GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR”

Siyasi talimatla iş yapan yargı mensuplarının ve iktidar sahiplerinin amacı Cumhurbaşkanlığı makamının değerini korumak ise yine yanlış yoldalar.

Cumhurbaşkanlığı makamının değeri 20 yaşında yani AK Parti`nin kuruluş tarihinden sonra doğmuş bir gencin attığı tweetle sarsılmaz. Türkiye Cumhuriyeti`nin, Cumhurbaşkanlığı makamı 2002 doğumlu bir gencin sadece 15 dakikalığına tuttuğu bir tweet sebebi ile ve doğrudan Cumhurbaşkanı`nı hedef alan hiçbir ibare içermeyen bir tweet sebebi ile sarsılmaz. Cumhurbaşkanlığı makamının değeri, yargıya talimat vererek ve yargıya verilen talimatlar sonucunda ülkemizi ifade özgürlüğü anlamında dünyanın en son sıralarına iterek, kabile devletleri ile mukayese edilir hale gelerek sarsılır.

Cumhurbaşkanlığı makamının değerini sarsan hareketleri en fazla bizzat Cumhurbaşkanı gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı`na hakaret suçlamasıyla bir genci cezalandırmak ve bunun gerekçesini de Cumhurbaşkanlığı makamının değerini korumak ibaresine sığınıyorlarsa çok yanlış yoldalar.

“ADALET KAVRAMINI AYAKTA TUTMASI GEREKEN YARGI MENSUPLARI BU DEĞİRMENE SU TAŞIYOR”

Bugün bu işe en fazla karşı durması gereken, adalet kavramını ayakta tutması gereken, toplum adına bunu yapması gereken yargı mensupları ise bu değirmene su taşımaya devam ediyor. Maalesef işler acısı bir noktadayız ama şunu belirtmek borcumuzun borcu; adalet kavramı öldürülürse, toplumun adalet olan inancı zedelenirse bu sistem ilk önce o değirmene su taşıyan yargı mensuplarını öğütüyor. Dolayısıyla bunu hatırlatmak boynumuzun borcu."

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN GENÇLERİ AKP ZULMÜNDEN KORKMUYOR VE KORKMAZ”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Alp Emeç`in gençliği korkutmak amacıyla tutuklandığını savundu.

Emeç`in ‘Arkadaşlarım ümitsizliğe kapılmasın ve korkmasın. Ben sadece beni tutuklayanlar adına utandım` şeklinde açıklama yaptığını anımsatan Erdem, şunları söyledi:

 "AKP kindar gençlik istediğini söyledi. Bizim gençlerimiz, bu vatanın evlatları kindar değildir vicdanlıdır. Bugün, pudra çeken AKP`nin danışmanları o gençler, kadınları yaralayanlar öldürenler içeride değil ama Alp Emeç içeride. Ne Alp Emeç ne İYİ Parti`nin gençleri ne de Türkiye Cumhuriyeti`nin gençleri AKP zulmünden korkmuyor ve korkmaz. Sadece bu hukuksuzluğu yapanlar adına utandıklarını söyler. Bütün bu hukuksuzlukları yapanlar utanmıyorsa, yuh olsun onlara" şeklinde konuştu.

Alp Emeç`in ülkeden kaçacağı şüphesi ile serbest bırakılmadığını belirten Erdem, "Alp Emeç ve Alp Emeç gibi bu vatanın evlatları bu ülkeden kaçmaz ama bu hukuksuzlukları yapanlar bu ülkeden kaçar" dedi.

Erdem, Genel Başkan Meral Akşener`in talimatı doğrultusunda Emeç`in durumunun günbegün takip edildiğini belirtti.

“MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN YOK OLDUĞU, DENETLENEMEYEN BİR GÜCÜN NASIL ZALİMLEŞTİĞİNE NASIL ZORBALAŞTIĞINA ALP`İN YAŞADIKLARI İLE HİSSEDİYORUZ”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diyoruz ama bugün maalesef milletin egemenliğinin tam olarak hakim olmadığı ucube bir Cumhurbaşkanlığı sistemi ile karşı karşıyayız. Burada olmamızın ana temeli de bu. Milletin egemenliğinin yok olduğu, denetlenemeyen bir gücün nasıl zalimleştiğine nasıl zorbalaştığına Alp`in yaşadıkları ile hissediyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA