5 Haziran 2025 Perşembe

22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:01   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:57   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR   15:39    BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:29   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    15:20   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı    15:19   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   15:11   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, TEKSTIL KRIZINI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:09   ANAYASA MAHKEMESINDEN KKM’YE KAYNAK AKTARıLMASıNA IMKAN TANıYAN DÜZENLEMEYE IPTAL   10:20   MSK RÜZGARı SÜPER LIG’E DAMGA VURDU: HEDEF AVRUPA!   09:57   MERSIN, KURBAN BAYRAMı’NA BÜYÜKŞEHIR İLE HAZıR   00:40   CHP’LI ALI MAHIR BAŞARıR: SINDIREMEYECEKSINIZ, KORKUTAMAYACAKSıNıZ   00:36   AYKUT ERDOĞDU TUTUKLANDı... AVUKAT EŞI TUBA TORUN ERDOĞDU: "AYKUT ’VATAN SAĞ OLSUN’ DIYEREK GITTI ARKA KAPıDAN"   18:21   AKP, ÇIFTÇININ TABUTUNA SON ÇIVIYI ÇAKTı   18:01   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ASıLSıZ HABERLERE SERT TEPKI   14:15   BAŞKAN ÖZYIĞIT, MAHALLE MUHTARıYLA BIR ARAYA GELDI   14:06   "MERSIN SANAYISI ODAĞıNDA YENI BIR ODA İHTIYAÇ OLMUŞTUR"   14:04   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: MAYıS AYı İHRACATıMıZ 1,35 MILYAR DOLAR  
 
     
   

MİTHAT SANCAR: “TEK ÇARE BÜYÜK DEMOKRASİ İTTİFAKI VE GÜÇLÜ ORTAK MÜCADELEDİR”


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Herkesin kimliğiyle, inancıyla eşit olduğu bir demokratik cumhuriyet kurma tek çıkış yol. Oraya giden yolda da tek çare büyük demokrasi ittifakı ve güçlü ortak mücadeledir. Bu zihniyet 30 yıl önce başka görünümle iktidardaydı. 20 yıldır başka bir dizaynla karşımızda duruyor” dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2022 Pazar 16:28   Okunma : 853

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Herkesin kimliğiyle, inancıyla eşit olduğu bir demokratik cumhuriyet kurma tek çıkış yol. Oraya giden yolda da tek çare büyük demokrasi ittifakı ve güçlü ortak mücadeledir. Bu zihniyet 30 yıl önce başka görünümle iktidardaydı. 20 yıldır başka bir dizaynla karşımızda duruyor” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Muğla İl Kongresi`nde konuştu. Sancar`ın konuşması özetle şöyle:

“Geçen sene aşağı yukarı bu mevsimde ya da birkaç ay sonra yine Muğla`daydım. O yangınların açtığı o yaraları beraber göğüsleyeceğimizi ilan etmek için buradaydık. Ortak mücadeleyle yağmayı, talanı, yıkımı durdurma mesajlarımızı iletmek için buradaydık. O gün yaşananları hiç unutmamamız gerekiyor. O yangınlar sadece bir doğal felaket olarak anlaşılamaz. O yangınlar, aynı zamanda bir yönetim felaketiydi. O yangınların yarattığı tahribat bir zihniyetin, bir iktidarın anlayışının sonuçlarıydı. 13 bin 700 hektar civarında orman varlığımızı kaybettik. Biz ormanlara baktığımızda ekosistemi, insanların doğayla uyumlu bir yaşam sürmesini görüyoruz. Bu hedefimizi yaşıyoruz ama mevcut iktidar her yere rant alanı olarak bakıyor.

“TEK ÇARE BÜYÜK DEMOKRASİ İTTİFAKI VE GÜÇLÜ ORTAK MÜCADELEDİR”

Nevroz`dan sonra o coşkudan duydukları korkuyla her yerde gözaltı operasyonları başlattılar. Muğla ilçelerimiz de bundan nasibini aldı. Her gün üçer beşer gözaltı yapıyorlar. Amaç, sindirmek ama bizleri korkutamıyorlar. Sadece bir gerçeği ortaya koyuyorlar. Kendileri korkuyorlar. Ortak mücadeleyle bunların önüne geçeceğiz ve demokratik cumhuriyete doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Herkesin kimliğiyle, inancıyla eşit olduğu bir demokratik cumhuriyet kurma tek çıkış yol. Oraya giden yolda da tek çare büyük demokrasi ittifakı ve güçlü ortak mücadeledir. Bu zihniyet 30 yıl önce başka görünümle iktidardaydı. 20 yıldır başka bir dizaynla karşımızda duruyor.  

“DEMOKRATİK CUMHURİYET, BÜYÜK BARIŞLA GELECEKTİR”

Bu ülkeyi karanlıktan çıkaracağız ve mutlaka aydınlığa çıkaracağız. Bizim hedefimiz gerçek anlamda demokratik cumhuriyeti inşa etmektir. Demokratik cumhuriyet, büyük barışla gelecektir. Büyük barışı, kalıcı hale getirecektir. Hem geçmişle onarıcı adalet temelinde yüzleşerek ve yaraları saracak yolları bularak büyük barışı kuracağız. Hem inançlar arasında yaşatılan ayrımcılığın mağduriyetini gidererek büyük barışı kuracağız. Herkesin inancını özgürce, kimliğini eşitçe yaşadığı bir düzen kurarak büyük barışı sağlayacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA