9 Mayıs 2025 Cuma

13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI  
 
     
   

Büyükşehir Binlerce Kadını Sunay Akın İle Buluşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ile buluşturdu. Sunay Akın’ın gerçekleştirdiği tek kişilik gösteri Mersinli kadınlardan yoğun ilgi gördü.

 

Tarih : 10 Mart 2018 Cumartesi 05:24   Okunma : 1640

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde şair ve yazar Sunay Akın, 8 Mart’a özel tek kişilik gösterisiyle sevenleri ile buluştu. Gösteride, Kongre ve Sergi Sarayı dolup taşarken, dışarıda Sunay Akın’ı görmek için Kongre Merkezi’ne akın eden ve salona sığmayan kalabalık için özel led ekran kurularak, içerideki gösteri dışarıya yansıtıldı. Böylelikle, Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kadın derneklerinin başkanları, meclis üyeleri ve binlerce Mersinli kadın vatandaş katıldı. 

“Bizi biz eden kadınlarımız”

Salonu dolduran binlerce Mersinli kadına hitap eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasına, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Konuşmasında kadınları ‘Bizi Biz Edenler’ olarak nitelendiren Başkan Kocamaz, “Bizi biz eden, bizi var eden çok değerli kadınlarımız, böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan ve bu anı sizlerle paylaşmaktan çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ama bunun sadece emekçi kadınlar için ayrılmış bir gün değil, bütün kadınlarımızın birlikte kutlayacağı, gönüllerini birleştireceği, sorunlarını tartışacağı ve problemlerine çözüm üreteceği bir gün olarak kabul edilmesini ben içtenlikle istiyorum. Gönül isterdi ki bu salonumuz çok daha büyük olsun, dışarıda hiçbir izleyici kalmasın ve bugünü hep birlikte el ve gönül birliği içerisinde dolu dolu yaşayalım” dedi.

“Erkeği adam eden kadınlardır”

Mersin gibi bir kentte yaşıyor olmaktan ve bu kentin insanlarına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Mersin gibi bir kentte barış, huzur ve kardeşlik içerisinde sizlerle beraber yaşıyor olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu konuda Mersin’in geleceğiyle ilgili gönüllerini birleştiren, buluşturan, geçmişten bu yana bu kente emek veren, ter döken, vakit ayıran ve taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.Biz bugün bu topraklarda varsak Türklüğün Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişine kadar her kağanın, her yöneticinin yanında ona destek olan, yol gösteren ve zaman zaman da devletin yönetiminde istişare makamı olarak görev yapan tüm kadınlarımızın sayesinde. Biz ataerkil bir toplumuz, atamızı, ceddimizi, anamızı, babamızı her değerin üstünde görürüz. ama elbetteki bizi biz yapan ve erkeği adam eden kadınlarla da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son günlerde televizyonlarda ana haberlerin kadına yönelik şiddet olduğuna dikkat çeken ve sert bir dille bu konuyu eleştiren  Başkan Kocamaz, “Maalesef son günlerde televizyonlardaki haberlerin ana teması, tartışmaların odak noktası kadına yönelik şiddet. Bu aslında toplumumuzda yeterli bilincin oluşmadığı, bu konuda halen cehaletin sürdüğünü göstermektedir. Bizler inançlı insanlarız, diyoruz ki biz Müslümanız. Müslüman isekcenneti kadınların ayağının altına yerleştiren bir dini temsil ediyorsak, kadınlara yeri geldiğinde erkeklerden çok daha fazla değer vermek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir değer: Sunay Akın”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları Sunay Akın ile buluşturmaktan dolayı duyduğu mutluluğu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bugün burada bu güzel günde sizleri Sunay Akın beyefendiyle buluşturmak istedik. Tabi ki kendisi ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir değer. Her konuda insanlarımıza yol gösteriyor, insanlarımızı bilgilendirme, bilinçlendirme konusunda irşat görevini yerine getiriyor. Bu nedenle de gerçekten bu salondakinin iki üç katı kadar dışarıda insanımız bekliyor. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz ama yapacak bir şey yok. İnşallah ileriki bir dönmede yeni bir programda Sayın Sunay Akın’la sizleri bir kez daha bir araya getirme fırsatı buluruz” diyerek sözlerine son verdi.

Programda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde ’Kadınlara Adanmış Şarkılar’ konseri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ruhuna uygun olarak seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Belgesel tadındaki '8 Emek 8 Yürek' adlı kısa filmde de, farklı mesleklerden 8 rol model kadının hayat hikâyeleri anlatıldı. Kadınların bulundukları noktaya nasıl ulaştıkları, ne tür zorluklar yaşadıkları ve geçimlerini nasıl sağladıkları beyaz perdeye yansıtıldı.

Kent Orkestrası’nın seslendirdiği ‘Firuze’, ‘Bambaşka Biri’, ‘Kadınlar Vardır Marşı’ ve ‘İzmir Marşı’ gibi şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden kadınlar coşku içerisinde bir gün geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası dinleyenlerden büyük alkış topladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, sunay akın, bburhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA