5 Aralık 2025 Cuma

19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”  
 
     
   

CHP`Lİ GÖK`E DERT YANAN ESNAF: “SİGORTAMI YATIRAMIYORUM KİRAMI ÖDEYEMİYORUM, ÇIKIYORLAR DÜNYANIN İLK 20 ÜLKESİYİZ DİYORLAR. BÖYLE BİR MANTIK VAR MI?”


CHP Ankara Milletvekili Levent Gök`ün esnaf ziyareti sırasında bir terzi, “Sigortamı yatıramıyorum, kiramı doğru düzgün ödeyemiyorum. Çıkıyorlar baştakiler dünyanın ilk 20 ülkesiyiz diyorlar böyle bir mantık var mı?” dedi. Boş bir tezgâhta duran esnaf da “Burada hayal satıyorum. Bitirdiler ya Türkiye`yi, bir şey kalmadı” diye konuştu.

 

Tarih : 28 Nisan 2022 Perşembe 18:17   Okunma : 777

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök`ün esnaf ziyareti sırasında bir terzi, “Sigortamı yatıramıyorum, kiramı doğru düzgün ödeyemiyorum. Çıkıyorlar baştakiler dünyanın ilk 20 ülkesiyiz diyorlar böyle bir mantık var mı?” dedi. Boş bir tezgâhta duran esnaf da “Burada hayal satıyorum. Bitirdiler ya Türkiye`yi, bir şey kalmadı” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Etimesgut`ta esnaf ziyareti yaptı. Gök`ün sohbet ettiği esnaf; ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısından dert yandı.

Bir esnaf, işlerinde çok düşüş olduğunu vurgulayarak; umduğu geliri artık kazanamadığını, eskiden işlerinin daha iyi olduğunu, bugünlerde ise siftah yapamadan dükkanını kapattığını ifade etti.

“BİTİRDİLER YA TÜRKİYE`Yİ, BİR ŞEY KALMADI”

Boş bir tezgâhın başında duran esnaf da “Burada hayal satıyorum. Bitirdiler ya Türkiye`yi, bir şey kalmadı. Siz artık burada ne görmek isterseniz onu görün diyorum. Hayallerimizle oynuyorlar, onu da kurmayı bıraktık artık. Başkaları gelir de hayallerimizi gerçekleştirir diye bekliyoruz; inşallah bu siz olursunuz” dedi. Gök, esnafa “İnsanların bu boş tezgâhta neler görmesini isterdiniz” diye sordu. Esnaf, “Geçim derdi. Herkesin suratı asık; eskiden insanlar gülerdi, sohbet edip selam verirdi. Şimdi kimse kimseye bakmıyor. İstiyoruz ki insanlar kaynaşsın gülsün, motivasyon insanları bir yere getirir. Ama onu da elimizden aldılar” diye konuştu. Gök, esnafa söylediği sözün Türkiye`nin gerçeği olduğunu belirterek “Burada resmen boş tezgâhta hayal satıyorsun” dedi.

“SİGORTAMI YATIRAMIYORUM, KİRAMI DOĞRU DÜZGÜN ÖDEYEMİYORUM. ÇIKIYORLAR BAŞTAKİLER DÜNYANIN İLK 20 ÜLKESİYİZ DİYORLAR BÖYLE BİR MANTIK VAR MI?”

Bir terzi de “Elektrik faturası 500 lira gelirken olmuş bin 300 lira, bunu nasıl karşılayacağım ben? Sigortamı yatıramıyorum, kiramı doğru düzgün ödeyemiyorum. Çıkıyorlar baştakiler dünyanın ilk 20 ülkesiyiz diyorlar böyle bir mantık var mı?” diye sordu. Gök, “İlk 20`de olabiliriz ama sondan” deyince esnaf da sondan olduğuna inandığını belirtti. İnsanların artık takım elbise yaptırıp yaptırmadığını soran Gök`e esnaf, “Mümkün değil, kumaşın metresi toptancıda 300 lira. Bir takım elbiseyi getirsen bin 200 lira, bin lira el emeği alsan 2 bin 200 lira. Yanlış anlaşılmasın Etimesgut`ta kim bu parayı verebilir?” karşılığını verdi.

“İNSANLAR 25 KURUŞLUK POŞETİ ALMAYA ÇEKİNİYOR”

Başka bir esnaf da “İşler artık iyi değil. Pandemiden sonra küçük hareketler oldu. Ama maske, eldiven, kolonya, dezenfektan grubudur bunları fırsata çevirenler, sonra duruldu. İnsanlar 25 kuruşluk poşeti almaya çekiniyor, poşetin kilosu 25 lira, önceden 15 liraya satardık. Onu almaya bile zorluk çekiyorlar, eskiden vatandaş kovaya çöp koymaya poşet alıyordu şimdi onu da almıyor, galiba marketlerdeki alışveriş poşetlerini kullanıyorlar. Satışlar yarı yarıya düştü hatta onun da altına düştü” sözleri ile yaşadıklarını anlattı.

“ESKİDEN RAMAZANDA 100-200 TANE SOFRA SATARDIM, ŞİMDİ 10 TANE SATAMADIM”

Zücaciye dükkânı işletmecisi de fiyatların çok yüksek olduğu ve halkın alım gücü olmadığı için işlerinin çok düştüğünü aktardı.  Esnaf, “Eskiden Ramazan`da 100-200 tane sofra satardım, şimdi 10 tane satamadım. En hareketli yer burası olmasına rağmen işlerimiz çok durgun” diye konuştu. Gök`ün geçen yıl ve bu yılki durumunu değerlendirmesini istediği esnaf, en az yüzde 50 hatta daha fazla müşteri kaybettiğini, giderlerinin ise yükseldiğini kaydetti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA