12 Mayıs 2025 Pazartesi

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi genel kurulunu gerçekleştirdi


Kırsal kalkınmayı desteklemek, yeni istihdam alanları yaratmak ve üreticinin ürününe değer kazandırmak amacıyla Silifke Belediyesi’nin ortaklığı ile kurulan S.S. Silifke Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluş genel kurulunu gerçekleştirdi.

 

Tarih : 17 Mart 2018 Cumartesi 03:33   Okunma : 1719

Kırsal kalkınmayı desteklemek, yeni istihdam alanları yaratmak ve üreticinin ürününe değer kazandırmak amacıyla Silifke Belediyesi’nin ortaklığı ile kurulan S.S. Silifke Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluş genel kurulunu gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen genel kurulda Sınırlı Sorumlu Silifke Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına Esen Tuba Tol, Başkan Yardımcılığına Ömer Savar, Muhasipliğe Kıvanç Derya, Halide Gülşah Genç ve Hayırlı Temir’de üye olarak belirlendi.

Kooperatifin ilk projesi olan Silifke Yoğurdunun üretileceği Mandıra Projesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

BAŞKAN TURGUT, ‘ÜRETİCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, kendisinin de destek verdiği Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydederek, ‘Keçi sütü, gerçek değerini kooperatifle bulacak. Marka olan gerçek Silifke yoğurduna sonuna kadar sahip çıkacağız. Boş bir heves için bu işe başlamıyoruz. Gönüllü ve kararlı olarak başlıyoruz. Keçi sütünün gereken önemi görmesi, üreticinin daha fazla kazanması ve ismiyle ün yapmış gerçek Silifke yoğurdunun yapılması amacıyla Silifke Belediyesinin de ortaklarından olacağı kooperatifimizin genel kurulunu gerçekleştirdik. Muhtarlarımızı, çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve bilgi almak için bizlere müracaat eden her bir vatandaşımızı bilgilendiriyoruz.

Silifke olarak Silifkeliler olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, gücümüze güç katmalı ve yoğurdumuz hak ettiği noktaya getirmeliyiz’ dedi.

KOOPERATİF BAŞKANI TOL, ‘ÖNCELİĞİMİZ SÜT ÜRÜNLERİ OLACAK’

Yapılan genel kurulda S.S. Silifke Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığına seçilen Esen Tuba Tol, ‘Adı tarımsal kalkınma kooperatifi olan ama öncelikle süt ürünleri üzerine bir çalışma planladığımız Taşeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin genel kurulunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Önceliğimiz keçi sütü ve diğer süt ürünleri olacak. Üreticilerimizin hak ettiği kazancı elde etmeleri, ürünlerinin değerlenmesi ve vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde ulaşması için kooperatif çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Kooperatifin amacı, kurucuların ve yöneticilerin hiçbir şey beklemeden bu işe gönüllü olarak girmeleridir. Sistem oturduğu zaman üreticilerin kazanmasıdır. Belediyemizin de böyle bir çalışmaya destek vermesi kooperatifimiz açısından çok önemli. Üreticilerimiz açısından belediyemizin öncülüğünde bu işin başlaması güven olayını da yerine tam olarak oturtuyor. O güven olduktan sonra bütün toplum kesimlerinin bu işi kabullenmesi gerekiyor. Bu iş siyaset üstü bir olaydır. Belediyeler siyasi kurumlar değildir. Kişilerden bağımsızdır. Kooperatif de siyaset üstü olacak. Bütün vatandaşların kucakladığı destek verdiği bir kooperatif olacak. Uzun süreli olacak. Süt ürünlerinin değerlendirilmesiyle ilgili konu yerine oturduğu zaman, sonrasında tarımla ilgili konulara geçeceğiz. İzmir Tire’de bulunan bir süt kooperatifinin çalışmalarını inceledik ve gerçekten başarılı bir iş yapmışlar. Bizlerde el birliğiyle kentimizde bu kooperatifi hayata geçireceğiz’ diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mustafa turgut, silifke belediyesi, taşeli tarımsal kalkınma kooperatifi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA