20 Ekim 2025 Pazartesi

13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”  
 
     
   

Chp’li Vekil Tarsus Cezaevi’nde İnceleme Yaptı


Tarsus Cezaevi’ndeki kadın ve çocuk tutukluların koşulları hakkında da hem tutuklulardan, hem cezaevi idarecilerinden bilgi alan Kuyucuoğlu, 6 aydır tutuklu olan eski Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’üde cezaevinde ziyaret etti.

 

Tarih : 5 Nisan 2018 Perşembe 04:07   Okunma : 1142

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Yenişehir çalışma ofisinde her hafta düzenlediği halk buluşmasını bu haftada gerçekleştirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Kuyucuoğlu, mecliste yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve siyasi gündemle ilgili vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Buluşmada Kuyucuoğlu, vatandaşların sorun, şikâyet ve taleplerini de dinleyerek notlar aldı.

Serdal Kuyucuoğlu daha sonra Tarsus’a geçerek son zamanlarda hak ihlalleri iddialarıyla gündeme gelen Tarsus Cezaevi Kampüsü’nü ziyaret etti. Burada hem kadın ve çocuk tutuklularla hem de cezaevi idarecileriyle görüşen Kuyucuoğlu, geçtiğimiz ekim ayında tutuklanan ve 6 aydır cezaevinde bulunan eski Akdeniz Belediye Başkanı HDP’li Fazıl Türk’ü de ziyaret etti.

Kuyucuoğlu, “Adalet Bakanlığı’ndan izin alarak Tarsus Cezaevi’ni ziyaret ettim. Ziyaretimizde idareciler, infaz koruma memurları ve tutuklularla konuşarak durumları hakkında bilgi aldık. Cezaevinin yeni açılmış olması nedeniyle sistemin henüz tam oturmadığını, Türkiye’deki siyasi durum nedeniyle çok sayıda kişi tutuklandığı için Tarsus Cezaevi’nin alelacele açıldığını, bundan dolayı sıkıntılar yaşandığını tespit ettik. Yağmurlu günlerde cezaevi kampüsünü uzun süre su basması, 4-5 gün süren elektrik kesintileri, sağlıklı su bulunamadığı şikâyetleri iletildi. Kadın ve T Tipi cezaevine kapasitenin neredeyse 2 katı tutuklu ve hükümlü olduğu, koğuşlarda büyük sıkışıklık olduğu da tespit edildi. Sayısal yoğunluğa rağmen infaz koruma memuru sayısının az olmasının da aksaklıklara yol açtığı belirtildi. Tutuklularla yaptığımız görüşmelerde, davaların uzun süre açılmadığından, açılan davaların çok uzun sürdüğünden şikayet edildi. Yaşlı bir kadın tutuklu, davasının 8 sene sürdüğünü ve davanın hâlâ Yargıtay’da olduğunu ifade etti. Tutuklu ve hükümlülerin istedikleri televizyon kanalını izleyememeleri, istedikleri gazeteleri alamamaları da bir sorun olarak tarafımızca tespit edildi. 5 bin civarında tutuklu ve hükümlüğünün, 1200 personelin olduğu cezaevi kampüsüne ulaşımın zor olması, cezaevi etrafında ziyaretçilerin faydalanacağı sosyal olanaklar olmaması da tespit ettiğimiz sorunlar arasında. Bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerekmektedir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, tarsus cezaevi, serdal kuyucuoğlu, mersin milletvekili

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA