23 Haziran 2025 Pazartesi

12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER  
 
     
   

TEZCAN KARAKUŞ CANDAN`DAN MEMURLARA ÇAĞRI: "İSTANBUL HAVALİMANI`NA YAPILACAK MİLLET BAHÇESİ FİDAN DİKİMİNE KATILMAYIN"


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kamu çalışanlarına 29 Mayıs`ta İstanbul Atatürk Havalimanı`na yapılacak Millet Bahçesi fidan dikimi mitingine katılmaları için baskı yapıldığını açıkladı. “Devlet Memurları Kanunu açıktır. Devletin memuru iktidarın memuru değildir” diyen Candan, kamu çalışanlarına “Kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak her türlü hukuki desteğe hazırız” çağrısı yaptı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2022 Çarşamba 12:48   Okunma : 602

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kamu çalışanlarına 29 Mayıs`ta İstanbul Atatürk Havalimanı`na yapılacak Millet Bahçesi fidan dikimi mitingine katılmaları için baskı yapıldığını açıkladı. “Devlet Memurları Kanunu açıktır. Devletin memuru iktidarın memuru değildir” diyen Candan, kamu çalışanlarına “Kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak her türlü hukuki desteğe hazırız” çağrısı yaptı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, İstanbul Atatürk Hava Limanı`na yapılacak Millet Bahçesi fidan dikimi için kamu kurumlarında çalışan devlet memurlarının mitinge götürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Candan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İSTANBUL HAVALİMANINI YOK EDEREK YAPILAN MİLLET BAHÇESİ ETKİNLİĞİNE KATILMAYIN”

“Kamu kurumlarında çalışan meslektaşlarımıza 29 Mayıs`ta Atatürk Havalimanı alanında yapılacak olan Millet Bahçesi için fidan dikimi mitingine katılınsın diye baskı yapılıyor. Odamıza her gün şikâyet ve başvuru geliyor. Tüm meslektaşlarımıza çağrımızdır. Mimarlar bu ülkenin en büyük mimarı Atatürk`ün mekânsal izlerini yok eden, kentleşme politikalarına aykırı plan ve projelerde yer almaz, imza atmaz, meslek etiğinin gereğini yapar. İstanbul Havalimanı`nı yok ederek yerine yapılan Millet Bahçesi etkinliğine katılmayın.

“KAMU ÇALIŞANLARI SÜREKLİ SİYASİ BASKI ALTINDA”

Kamuda çalışan meslektaşlarımız, kamu çalışanları sürekli siyasi baskı altında, şu projeye imza at, şu ihaleye imza at diye. Karşı çıkanları imza atmayanları kızağa çekiyorlar, mobbing uyguluyorlar, sürgün ediyorlar, işten atmayla tehdit ediyorlar, ya da emekliliğe zorluyorlar. 657 sayılı Devlet Memurları hakkında kanunu açıktır. Devletin memuru iktidarın, memuru değildir.  Kamu yararı olmayan hiçbir projeye imza atmayın, kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak hukuki olarak her türlü desteğe hazırız.”

CANDAN, DEVLET MEMURLUĞU YEMİNİNİ HATIRLATTI

Candan, devlet memurluğuna kabul edilirken edilen yemini hatırlatarak, “Ya yeminin gereğini yerine getirirsiniz ya da o koltukları işgal etmezsiniz. Devletin memuru iktidarın memuru değildir. İktidarın git dediği yere git, imza at dediği yere imza atan köle değildir” dedi. Candan`ın paylaştığı yemin şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılap ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlaki insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."

 (GÖRÜNTÜ: ARŞİV)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA