10 Mayıs 2025 Cumartesi

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

Türkiye Emekliler Derneği Kayısı Koruluğu Açıldı


Mezitli Belediyesi ve Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Kayısı Koruluğu düzenlenen törenle açıldı. Yetişen kayısılardan elde edilen gelir, kız çocuklarının okutulmasına destek amacıyla Mezitli Belediyesi Gönüllü Evleri’ne bağışlanacak.

 

Tarih : 16 Nisan 2018 Pazartesi 17:11   Okunma : 1083

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Pir sultan Abdal Derneği Mersin Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta konuklara kuru kayısı ikram edildi.

Koruluğun yapılması konusunda Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la mutabık kaldıklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, “Başkanımız Mezitli’yi yeşillendirmek amacıyla her yere jakaranda ve zeytin korulukları yapıyordu. Biz de kayısı koruluğu yaparak yeşil bir çevre sağlarken aynı zamanda çocukların eğitimine de katkı sunmak istedik. Biz buradaki ürünlerin tamamını Gönüllülerimize teslim edeceğiz. Onlar da bu kayısılardan elde ettikleri geliri kız çocuklarımızın okuması için kullanacaklar. Bize bu imkanı sağladığı için Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz şükranlarımızı sunarız” dedi.

"DAHA YEŞİL BİR MEZİTLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Mezitli Belediyesi olarak imar planında yeşil alan görünen yerlerin yüzde 99’unu oyun alanı, park alanı ve koruluk olarak düzenlediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yarınlarda birilerinin bu yeşil alanlar üzerinde plan değişikliği yaparak konut alanı yapılmasına önlem almak amacıyla tüm yeşil alanlarımızı amacına uygun biçimde ağaçlandırarak mahalle sakinlerine teslim ediyoruz.Halkımız yeşil alanlarına sahip çıkarak buraların rant alanı haline dönmesinin önüne geçsin istiyoruz” dedi.

Şuana kadar Mezitli’nin değişik yerlerinde 42 koruluk yaptıklarını hatırlatan Başkan Tarhan, “İlçemizin çehresini bu koruluklarla değiştirdik. Bunu sivil toplum örgütlerimiz ve çevre sever halkımızla birlikte yaptık. Jakarandalar mor çiçekleriyle güzellik saçmaya başladılar, yine zeytin fidanlarımız zeytin veriyor. Yeni diktiğimiz bu korulukta da göreceksiniz 1 ay sonra yeni fidanların kayısıları yenebilecek hale gelecektir” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA