2 Mayıs 2025 Cuma

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

Uluslararası Erdemli Sempozyumu 19 Nisan’da


Mersin Üniversitesi ve Erdemli Belediyesinin işbirliği ile düzenlenecek olan ‘Uluslararası Erdemli Sempozyumu’ 19-21 Nisan tarihlerinde Erdemli Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Tarih : 19 Nisan 2018 Perşembe 01:41   Okunma : 1473

Mersin Üniversitesi ve Erdemli Belediyesinin işbirliği ile düzenlenecek olan ‘Uluslararası Erdemli Sempozyumu’ 19-21 Nisan tarihlerinde Erdemli Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Açılış konuşmaları ile başlayacak olan Sempozyumda 350 akademisyen sözlü sunum yapacak.  19-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Sempozyumun Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda eş zamanlı bilimsel oturumlar ile devam edeceği bildirildi.

İlçede görev yapan gazeteciler ve haber ajanslarının temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 19-21 Nisan tarihlerinde Erdemli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ’Uluslararası Erdemli Sempozyumu’nun önemine değindi. Sempozyum paydaşlarından olan üniversitelerden akademisyen ve bilim adamlarının da katıldığı toplantıda,belediye olarak nitelikli kadrolarının olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,kenti 21.yüzyıla taşıyacak vizyoner yöneticilerinin de olduğuna değinerek,19-21 Nisan tarihlerinde Erdemli Kültür Merkezi’nde ’Uluslararası Erdemli Sempozyumu’nun gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.

Erdemli’nin hızla büyüyen ve gelişen bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Başkan Tollu, Erdemli’de gerçekleştirilecek olan sempozyum kapsamında Akademisyen ve üst düzey bürokratların Erdemli’de olmasının kentin geleceği açısından son derece önemli bir durum olduğuna vurgu yaparak, Erdemli’yi bu anlamda ortak akılla yönettiklerinin en önemli işaretinin bu sempozyum olduğunu söyledi. Daha önce çalıştay olarak gerçekleştirilen programın sempozyuma dönüştürüldüğünü belirten Başkan Tollu, ‘Değerli akademisyenlerimiz ve bilim adamlarımız sempozyumumuzun uluslararası boyuta taşınması gerektiği konusunda bize salık verdi’ diyerek, ‘’bu kente dair kafasında zerre kadar birikimi olan herkesten biz faydalanmaya gayret ediyoruz. Bunu bir adım daha ileriye götürmek adına değerli akademisyen ve bilim adamlarımızdan da faydalanmak düşüncesiyle sempozyum düzenledik. İhtiyaçların çeşitlendiği kaynakların kıt olduğu bir süreç var dünyamızda. Biz bu kıt kaynaklarla Erdemli’mizi 21.yüzyıla nasıl taşıyabiliriz, Erdemli’de yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini nasıl arttırabiliriz, bu kentte yaşayan insanları huzurlu mutlu nasıl kılabiliriz, özellikle bu kentin ekonomik gidişatının nereye gideceğini, sosyal durumunun nereye nasıl taşınacağını,  bu kentin kültürel yapısının korunarak geleceğe nasıl taşınacağını ve birçok meselelerini bu sempozyumdaErdemli’ye dair her şeyi masaya yatıracağız’’ şeklinde konuştu.

Başkan Tollu şöyle devam etti; ‘’Erdemli ye gelen herkesin Erdemli’den daha da haz alacağını ekonomik ve sosyal anlamda daha da büyüyeceğini, belediyeciliğin deneme yanılma metodu ile yapılamayacağını, belediyeciliğin bir birikim işi olduğunu, bilgi işi olduğunu ve insanın doğumundan ölümüne kadar, insan fıtratına insan doğasına insan dokusuna uygun hizmetler ürettiğiniz zaman anlam bulacağını biliyoruz. El birliği ve gönül birliği ile yarınının daha güzel olacağını beyan ediyorum ve sempozyumumuza herkesi davet ediyorum.”

Sempozyum Başkanı Prof.Dr. Murat Yakar yaptığı açıklamasında; ‘’Mersin Üniversitesi ve Erdemli Belediyesinin işbirliği ile ilk kez ve uluslararası kapsamda düzenlenen, Erdemli’nin gelişimi adına bilimsel ve yenilikçi yaklaşımların, vizyonel bakış açılarının ortaya konacağı ve kamu yararının gözetildiği proje temellerinin atılacağına inandığımız, ‘’Uluslararası Erdemli Sempozyumuna’’ ilgi duyan tüm halkımız davetlidir’’ dedi.

‘350 akademisyenin sözlü sunum yapacağı sempozyumda Gelişimini ve büyümesini sürdüren ilçenin, bugünü ve geleceği üzerinde düşünce üretilmesi ve değerlendirilmesi gereken birçok konunun olduğu düşünülmektedir’ diyen Prof.Dr. Yakar şöyle devam etti:  ‘’Sempozyumumuz 19-21 Nisan 2018 tarihlerinde Erdemli Kültür Merkezi’nde açılış konuşmaları ile başlayacak ve Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda eş zamanlı bilimsel oturumlar ile devam edecektir. 350 akademisyenin sözlü sunum yapacağı sempozyumda Planlama, Kentleşme ve İnşaat; Afetler ve Risk Yönetimi; Tarım ve Hayvancılık; Eğitim; Kentsel Dönüşüm; Sanayi ve Enerji; Sağlık ve Çevre; Turizm; ve daha birçok konu ele alınacaktır.Erdemli, Mersin İli’nin 6.büyük ilçesi olup, büyük ve derin tarihi, zengin kültürel birikimi, eşsiz doğal güzellikleri, yaylaları, ören yerleri ve önemli tarımsal olanakları ile ön plana çıkmaktadır. Gelişimini ve büyümesini sürdüren ilçenin, bugünü ve geleceği üzerinde düşünce üretilmesi ve değerlendirilmesi gereken birçok konunun olduğu düşünülmektedir. Bu amaçla, alanında uzman akademisyenlerin Erdemli ile ilgili görüşlerinin tartışılacağı ve kamuoyu yararını gözeten proje önerilerinin sunulacağına inandığımız sempozyumumuz aynı zamanda gelecekte kurulabilecek bilim ve sanayi işbirliklerinin temellerinin atılacağı bir platform olacaktır. Sempozyumumuzun kentimize ve ilçemize faydalı olacağına inanıyor, söz konusu konulara ilgi duyan tüm kurum, kuruluş ve kişileri davet ediyor ve desteklerini bekliyoruz.’’

Paylaş :
Etiketler :  erdemli, mersin üniversitesi, erdemli elediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA