21 Haziran 2025 Cumartesi

11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI  
 
     
   

ESKİŞEHİRLİ EMEKLİ YURTTAŞ: "ARTIK TEZGAHLARA BAKIP BAKIP DOYUYORUZ. EMEKLİ TAMAMEN AÇ"


Eskişehir Sivrihisar pazarında esnaf ve yurttaşlar, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer`e artan fiyatlardan yakındı. Bir emekli, “Artık tezgahlara bakıp bakıp doyuyoruz” derken; başka bir emekli “Bir paket çay bir günde 40 liradan 80 liraya çıktı. Emekli bunu nasıl alacak? Emekli aç, aç. Pazar çantam bomboş” diye konuştu. Çakırözer, “Pahalılığın ve zamların tek sorumlusu ülkeyi yönetemeyen bu beceriksiz Saray iktidarıdır. Artık bu kötü yönetimden kurtulmak için, ülkenin faydası için vatandaşın önüne bir an önce seçim sandığı getirilmelidir” dedi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2022 Cumartesi 14:54   Okunma : 527

Eskişehir Sivrihisar pazarında esnaf ve yurttaşlar, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer`e artan fiyatlardan yakındı. Bir emekli, “Artık tezgahlara bakıp bakıp doyuyoruz” derken; başka bir emekli “Bir paket çay bir günde 40 liradan 80 liraya çıktı. Emekli bunu nasıl alacak? Emekli aç, aç. Pazar çantam bomboş” diye konuştu. Çakırözer, “Pahalılığın ve zamların tek sorumlusu ülkeyi yönetemeyen bu beceriksiz Saray iktidarıdır. Artık bu kötü yönetimden kurtulmak için, ülkenin faydası için vatandaşın önüne bir an önce seçim sandığı getirilmelidir” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir`in Sivrihisar ilçesinde kurulan halk pazarında esnaf ve yurttaşları dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Ülkede artık aç kalan falan yok” söylemlerinin aksine pazara gelen vatandaş da esnaf da CHP`li Çakırözer`e geçim sıkıntısından dert yandı.

Emekli bir yurttaş, “Artık tezgahlara bakıp bakıp doyuyoruz” derken bir başka emekli ise “Bir paket çay bir günde 40 liradan 80 liraya çıktı. Emekli bunu nasıl alacak? Emekli aç, aç. Pazar çantam bomboş. Vatandaş ne yiyecek? Emekli tamamen aç! 1 liralık şey 20 lira oldu, 5 liralık şey 40, 50 lira oldu. 40 liralık çay bir günde 80 lira olur mu? Oluyor. Bu kadar olmaz ki. Emekliyi hiç düşünen yok” siteminde bulundu.

“VATANDAŞ DA SATICI DA MEMNUN DEĞİL”

Pazarda kıyafet satan esnaf, “Alan da memnun değil, satan da memnun değil. Bir pijamayı geçen sene 7,5 liraya alıp 10 liraya satıyordum. 2,5 lira kazancım vardı. Bu yıl 20 liraya alıp 25 liraya satıyorum hiçbir kazancım yok. Ben de memnun değilim, alan da memnun değil. Olayın herkes farkında ama çözüm yok” dedi.

“ÇİFTÇİ BİTTİ, ÇİFTÇİ YANDI!”

Pazarda sebze fidesi satan Çaltı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, çiftçi İbrahim Semerci ise yaşadıkları sıkıntıları şöyle aktardı:

“Ben daha önce bu pazara gelebilmek için 300 lira mazot yakıyordum, şimdi bin lira yakıyorum. Sebze fidelerini koyduğum kasayı geçen yıl 3 liraya alıyordum, şimdi 10 lira. Geçen yıl 100 liraya yevmiyeci çalıştırıyordum, şimdi 250 lira! Yemeği ile birlikte bir işçinin maliyeti en az 300 lirayı buluyor. Geçen yıl tanesini 30 kuruşa, 50 kuruşa sattığım domates fidesinin fiyatı şimdi 2,5 lira. Artık çiftçi bitti, çiftçi yandı. Bugün pazarı getirdiklerim ocak ayının 20`sinde diktiğim ürünler. Ocak ayından beri uğraşıyorum çoluğun çocuğun rızkını çıkarabilmek için. Çıkaracağım çıkarabilirsem. Geçen yıl litresini 7 liraya aldığım mazot şimdi 21,5 lira. Böyle bir şey yok!”

“BİR ÇUVAL UN 500 LİRA OLMUŞ”

Pazarda ekmek satan başka bir üreteci ise, “Bir çuval un 500 lira olmuş. Ekmekleri pişirmek için yaktığım yakacağı geçen yıl 5 liraya alıyordum şimdi 25 lira. 1 simit 4 lira ben burada 4 ekmeği, 3 ekmeği 15 liradan satıyorum. Haşhaşlılar daha pahalı. Çünkü daha önce 20 liraya aldığım haşhaş şimdi 50 lira. Buradan kazandıklarımla torunumu okutuyorum” dedi.

“KARPUZU DİLİMLEYEREK SATABİLİYORUZ”

Bir karpuzu 4-5`e bölüp satabildiklerini söyleyen pazarcı esnafı da, “Çünkü vatandaş bütün karpuz alamıyor. Dilimi 12 lira ile 15 lira arasında değişiyor. Kolay değil. Vatandaş alamıyor” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE SEÇİM SANDIĞI GETİRİLMELİDİR”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, ziyaretlerinde yaptığı değerlendirmelerinde “Bu pahalılığın, bu zamların tek sorumlusu ülkeyi yönetemeyen bu beceriksiz Saray iktidarıdır. Artık bu kötü yönetimden kurtulmak için, ülkenin faydası için vatandaşın önüne bir an önce seçim sandığı getirilmelidir” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA