6 Kasım 2025 Perşembe

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

MURAT BAKAN, SEFERİHİSAR`DAKİ JES`İN ZEHİRLİ SULARININ DERE YATAĞINA SALINDIĞI İDDİASINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir`in Seferihisar ilçesine bağlı Kavakdere ve Orhanlı köyleri arasında yer alan, RSC Elektrik Üretim Şirketi`ne ait jeotermal enerji santralinin (JES) zehirli deşarj suyunu yer altına geri basmak yerine dere yatağına saldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 29 Mayıs 2022 Pazar 11:42   Okunma : 614

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir`in Seferihisar ilçesine bağlı Kavakdere ve Orhanlı köyleri arasında yer alan, RSC Elektrik Üretim Şirketi`ne ait jeotermal enerji santralinin (JES) zehirli deşarj suyunu yer altına geri basmak yerine dere yatağına saldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Murat Bakan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un yanıtlaması istemiyle TBMM`ye verdiği soru önergesinde, Seferihisar`ın Kavakdere ve Orhanlı köyleri arasında yer alan JES`in zehirli deşarj suyunu yeraltına geri basmak yerine dere yatağına saldığı iddialarını gündeme getirdi. Murat Bakan, önergesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bölge halkı, durumu ilgili kurumlara ve jandarmaya bildirseler de sonuç alamamaktadırlar. Bu durumu jandarmaya bildirdiklerinde, ‘Bu bizim görevimiz değil, bununla ilgili bir tutanak tutma yetkimiz yok` cevabını aldıkları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü`ne bildirdiklerinde ise ‘Hafta sonu mesaimiz yok, hafta içi saldıklarında bizi çağırın` yanıtı verildiği ifade edilmektedir. Ancak şirketin dere yatağına zehirli su salmasını mesai saatleri dışında yapıldığı ileri sürülmektedir.”

Murat Bakan, Murat Kurum`a şu soruları yöneltti:

“İzmir`in Seferihisar ilçesinin Kavakdere ve Orhanlı köylerinin arasında yer alan, RSC Elektrik Üretim Şirketi`ne ait jeotermal enerji santralinin yer altından çıkan zehirli deşarj suyunu, yer altına geri basmak yerine, son bir yıldır bazen ayda bir, bazen üç haftada bir bu suları maliyeti azaltmak için santralin yanından geçen dere yatağına salındığı ve geçen haftalarda dere yatağından gökyüzüne beyaz buhar yükseldiği iddiasına yönelik bir denetim/inceleme yapılmış mıdır?

Konuyla ilgili bir denetim/inceleme yapıldıysa elde edilen sonuç ne olmuştur? Yapılmadıysa gerekçesi nedir?

Söz konusu şirketin dere yatağına zehirli su salmasını mesai saatleri dışında yaptığı ileri sürülmektedir. Bölge halkının durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü`ne bildirdiğinde “Hafta sonu mesaimiz yok, hafta içi saldıklarında bizi çağırın” yanıtı verildiği ifade edilmektedirler. Konuyla ilgili açıklamanız nedir?”

ÇARPICI GÖRÜNTÜLER

Bölge sakinleri, derinden çıkan ve içerisinde birçok kimyasal madde bulunduran suların yer altına gönderilmesi gerekirken şirket tarafından maliyetleri azaltmak amacıyla son bir yıldır zaman zaman dere yatağına verildiğini ileri sürmüştü. Orhanlı Köyü Derneği`nin paylaştığı görüntülerde ise dere yatağından yükselen buhar net bir şekilde görülmüştü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA