23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

RTÜK ÜYESİ TAŞCI, ATV`DE YAYINLANAN “MÜGE ANLI İLE TATLI SERT” PROGRAMINI ÜST KURULA ŞİKAYET ETTİ: “SUNUCUNUN İKİNCİ BİR TRAVMAYA NEDEN OLMASI VE GENÇ KIZI AŞAĞILAMAYA ÇALIŞMASI İLE YAYIN ETİK İLKELERİNİ HİÇE SAYDIĞI AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR”


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Müge Anlı`nın sunduğu “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programının, “yayın etik ilkelerinin hiçe sayıldığı” gerekçesi ile üst kurul gündemine alınmasını talep etti. Taşcı, dilekçesinde; “Gençlerin tüm yaşamlarını etkileyecek, geleceklerini şekillendirecek sınava hazırlanırken;  morallerinin bozulmaması, her türlü stresten uzak kalmaları gerektiği bilimsel bir gerçekken, sunucunun kendini haklı göstermek çabasıyla, hayatının travmasını yaşayan genç kızın bundan etkilenmeyeceğini bilimsel otoriteymişçesine yorumlaması, bu travmayı klakson sesi ve öksürükle bir tutması, öte yandan genç kızın evden kaçtığını açıklayarak ikinci bir travmaya neden olması ve genç kızı aşağılamaya çalışması ile yayın etik ilkelerini hiçe saydığı açıkça görülmektedir” dedi.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 11:29   Okunma : 575

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Müge Anlı`nın sunduğu “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programının, “yayın etik ilkelerinin hiçe sayıldığı” gerekçesi ile üst kurul gündemine alınmasını talep etti. Taşcı, dilekçesinde; “Gençlerin tüm yaşamlarını etkileyecek, geleceklerini şekillendirecek sınava hazırlanırken;  morallerinin bozulmaması, her türlü stresten uzak kalmaları gerektiği bilimsel bir gerçekken, sunucunun kendini haklı göstermek çabasıyla, hayatının travmasını yaşayan genç kızın bundan etkilenmeyeceğini bilimsel otoriteymişçesine yorumlaması, bu travmayı klakson sesi ve öksürükle bir tutması, öte yandan genç kızın evden kaçtığını açıklayarak ikinci bir travmaya neden olması ve genç kızı aşağılamaya çalışması ile yayın etik ilkelerini hiçe saydığı açıkça görülmektedir” dedi.

RTÜK`ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı; ATV`de 14-15 Haziran`da yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programını Üst Kurul`a şikayet etti. Taşcı, dilekçesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“ATV logolu medya hizmet sağlayıcı kuruluşta hafta içi her gün saat 10:00`da yayınlanan ve sunuculuğunu Müge Anlı`nın yaptığı ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert` isimli programın, 14-15.06.2022 tarihinde yayınlanan bölümünde; doğumunda bir aileye para karşılığı evlatlık verilen 18 yaşındaki genç kızı aramak için biyolojik anne ve iki çocuğu konuk olarak katılmış ve genç kız telefonla programa katılmıştır.

Hafta sonu üniversite sınavına girecek olan genç kız doğal olarak biyolojik ailesine tepkisini dile getirerek kendileriyle görüşmek istemediğini dile getirmiştir. Müge Anlı genç kızın tepkine hak vererek ‘şu an çok sinirli olduğunu, gece düşünmesini ve ertesi gün tekrar görüşmek istediğini` belirterek konuyu bitirmiştir. 15.06.2022 tarihli programda tekrar telefonla bağlanan genç kızın daha sakin olduğu görülmüş ancak biyolojik ailesiyle kesinlikle görüşmeyeceğini tekrarlamıştır.

Daha sonra genç kızın şu anki amcası ve babası programa telefonla katılarak kızlarının biyolojik ailesiyle görüşmesini, kendilerinin de arzu ettiğini ancak zamanlamanın çok yanlış olduğunu, genç kızın bu hafta sonu üniversite sınavına gireceğini, bu olay nedeniyle moral bozukluğu yaşadığını belirtmeleri üzerine Müge Anlı, ‘Şimdi Ahmet Bey, sizin kızınız altı ay evvel kaçmadı mı evden? Sizin kızınız altı ay evvel evden kaçtı mı? Tamam yani sizin kızınızın da zaten hani sınava çok da hazırlanışını…, burada açık açık da beni konuşturmayın… Şimdi hepimiz, bazı şeyleri ben söylemiyorum, hepimiz birbirimizi biliyoruz. Demek ki bu çocuğun da bir şeyleri var yani, bir sığınma ihtiyacı var… Şimdi sınav haftası diyerek de sanki hani hiçbir şey olmamış, her şey çok normalmiş de, sınav haftasında kızın kafası karışıyormuş gibi olmasın, ben üniversite sınavına defalarca girdim valla kafa da karışmıyor, ne klakson çalınca dikkatin dağılıyor dışarıdan, ne bilmem ne de bilmem ne. Biliyorsan sorunun cevabını geçiyorsun tıkır, tıkır, tıkır yapıyorsun, ne cevabını kaydırıyorsun ne orada yanda öksüren biri dikkatini dağıtıyor, benim niye dikkatimi dağıtsın? İki kere iki dördü ben biliyorsan yandaki öksürüyor diye dördü beş yapacak halin yok. Hiçbir şeyin etkilemediğini bilelim, hiçbir şeyinde etkilemediğinin farkına varalım, Allah sağlık versin sağlık problemini bir kenara tutuyorum, bilen sorunun cevabını bilen tak tak, tak tak, tak tak yapar. O yüzden geçin, her şeyi de açık açıkta bana konuşturmayın…` şeklinde ifadelerde bulunmuştur.

“GENÇ KIZI AŞAĞILAMAYA ÇALIŞMASI İLE YAYIN ETİK İLKELERİNİ HİÇE SAYDIĞI AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR”

Söz konusu programda, gençlerin tüm yaşamlarını etkileyecek, geleceklerini şekillendirecek bu sınava hazırlanırken, morallerinin bozulmaması, her türlü stresten uzak kalmaları gerektiği bilimsel bir gerçekken, sunucunun kendini haklı göstermek çabasıyla, hayatının travmasını yaşayan genç kızın bundan etkilenmeyeceğini bilimsel otoriteymişçesine yorumlaması, bu travmayı klakson sesi ve öksürükle bir tutması, öte yandan genç kızın evden kaçtığını açıklayarak ikinci bir travmaya neden olması ve genç kızı aşağılamaya çalışması ile yayın etik ilkelerini hiçe saydığı açıkça görülmektedir.

“DERHAL DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZENLENEREK İLK ÜST KURUL TOPLANTI GÜNDEMİNE ALINMASI…”

Söz konusu medya hizmet sağlayıcı kuruluşun bu yayını; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesi birinci Fıkrası; (ç) bendinde yer alan, ‘İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez`, (e) bendinde yer alan ‘Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasî ve felsefî düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez` hükümlerine açıkça aykırılık oluşturmaktadır.

Yukarıda belirttiğim Kanun maddeleri uyarınca söz konusu yayın için derhal değerlendirme raporu düzenlenerek ilk Üst Kurul toplantı gündemine alınması hususunda gereğini arz ederim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA