27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SÜLEYMAN SOYLU: TÜRKİYE, DOĞU VE GÜNEYDOĞU KONUSUNDA BİR ZİHNİYET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye, Doğu ve Güneydoğu konusunda, yatırımlar konusunda, gelişmişlik konusunda, güvenlik konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir… Türkiye, bunu 21. asrın başından itibaren hem büyüyerek hem güçlenerek hem hakkaniyet ve adaleti ülkesinin her noktasına eşit ve adil bir şekilde sağlayarak gerçekleştirmiştir” dedi.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 12:25   Okunma : 279

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye, Doğu ve Güneydoğu konusunda, yatırımlar konusunda, gelişmişlik konusunda, güvenlik konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir… Türkiye, bunu 21. asrın başından itibaren hem büyüyerek hem güçlenerek hem hakkaniyet ve adaleti ülkesinin her noktasına eşit ve adil bir şekilde sağlayarak gerçekleştirmiştir” dedi.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı`nın kayyum atanan belediyeler için bugün Ankara`da düzenlediği Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı`nda konuştu. Soylu, özetle şunları söyledi:

“21. yüzyılın başından itibaren bambaşka bir süreç gerçekleşti. Bugün, Allah`a hamdolsun Doğu ve Güneydoğu şehirlerimizde artık makus bir talihten söz edilmemektedir. Doğu ve Güneydoğu şehirlerimizde, bölgeler arası gelir farklılığını uçuruma ve tartışılamayacak derecede sıkıntıya yol açabilecek bir farklılıktan kesinlikle bahsedilmemektedir. Yol var, araç var, hastane var. Hastanelerde her türlü araç, cihaz, teçhizat söz konusu. Otobanlar, otoyollar var. Her ilde üniversiteler var. Etrafındaki coğrafya ateş çemberi olmasına rağmen huzurun, güvenin, kardeşliğin hep beraber gördüğümüz ve yaşadığımız bir iklimi var. Yani huzur olunca herkesin hayatının, kendi hedeflerine ve hayallerine döndüğü bir tabloyu burada görüyoruz.

Türkiye, Doğu ve Güneydoğu konusunda, yatırımlar konusunda, gelişmişlik konusunda, güvenlik konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir. Bunu bir zihniyet devrimi yapmadan ortaya koyabilmek mümkün değildir. Çünkü alışmışlık ve alışkanlıkların değiştirilmesi, genel kabul görmüş prensiplerin tersyüz edilmesi ve paylaşımın ülkemizin her noktasına adil ve hakkaniyetli bir şekilde yönlendirilmesinin sağlanması kolay bir iş değildir. Türkiye, bunu 21. asrın başından itibaren hem büyüyerek hem güçlenerek hem hakkaniyet ve adaleti ülkesinin her noktasına eşit ve adil bir şekilde sağlayarak gerçekleştirmiştir.

“ONLARIN ÜLKELERİNE KARŞI TERÖR EYLEMLERİ DÜZENLEYENLERİ KENDİ ÜLKEMİZDE BARINDIRSAK, ONLARA SİVİL TOPLUM KURULUŞU MAKYAJI VERSEK TÜRKİYE`Yİ BİR DAKİKADA TERÖR DEVLETİ İLAN EDERLER”

Amerika, binlerce kilometre öteden geliyor, Afganistan`a, Irak`a demokrasi vaaz ediyor. Yetmedi. Terör örgütü olarak belirlediği, hepimizin test ettiği DEAŞ`ın sözde yöneticilerini, operasyonlarla binlerce kilometre öteden ortadan kaldırıyor. Bunu kendine meşru bir hak olarak görüyor. Ama bizim terörle mücadele konusunda da tam tersi kılık değiştiren veya değiştirmeye çalışan terör örgütlerine, onları destekleyerek katkı sunmaya çalışıyor. Şu yaptıkları Amerika`nın ve Avrupa`nın biz yapmış olsak; onlarla ilgili teröristleri veya onların ülkelerine karşı terör eylemleri düzenleyenleri kendi ülkemizde barındırsak, onlara sivil toplum kuruluşu makyajı versek, aynı zamanda dönüp onlara eğitim versek, onlara kendi ülkemizde meşru harekat alanı içerisinde bulunma alanı sağlasak, rahat hareket etmelerini temin etsek Türkiye`yi bir dakikada terör devleti ilan ederler. Peki binlerce TIR silah gönderenler? FETÖ terör örgütü elebaşını ülkesinde beseleyenler? PKK ile PYD`nin tüzüğü aynı olmasına rağmen, yöneticileri aynı olmasına rağmen onu ambalajlayıp bütün Avrupa`ya ve Batı`ya ofisler açtırmaya çalışan ve terörü kendi elleriyle beslemeye çalışanlara, biraz güçlüler diye kimse ses çıkarmıyor.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EYLEMLERİNİ KINAMAK ŞÖYLE DURSUN, BİZİ DE BELEDİYELERİ PKK TASALLUTUNDAN KURTARDIĞIMIZ İÇİN İTHAM EDİYOR”

Terör örgütlerinin eylemlerini kınamak şöyle dursun, bizi de belediyeleri PKK tasallutundan kurtardığımız için itham ediyor, oraya hizmet gidebilmesinin önünü açtığımız için itham ediyor, uyarıyor bazen de tehdit ediyorlar. Terörle mücadele yasamızı da iptal etmemizi istiyorlar. En son bunu da büyükelçilerle ana muhalefet partisinin yaptığı toplantılarda şu kulaklarımızla beraber duyduk.

Birileri, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla Terörle Mücadele Yasası`nı trampa yapmaya hazırdırlar. Aldım-verdim yapmaya hazırdırlar. Hemen hepinizin bildiği bu tabloyu ve küresel bu tezgahı, bu oyunu bir kez daha hep beraber hafızalarımızda bunu yenileyelim diye anlatmaya çalıştım.

“GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZDA TÜM ARAÇLARININ ÜZERİNDE HACİZ OLAN BELEDİYELER VARDI”

Görevi devraldığımızda, tüm araçlarının üzerinde haciz olan belediyeler vardı. Kıpırdayamayacak belediyeler vardı. Erbil`de ihaleler yapılıyordu. Buna sözde, şu anda da görevde olan bazı kurumların yöneticileri ev sahipliği yapıyorlardı. Bazı sivil toplum kuruluşları orada ihaleler dağıtıyorlardı. Talimatlar veriliyordu. Yazılı talimatlar geliyordu. Bu talimatlar çerçevesinde para, millete hizmet yerine terör örgütüne desteğe ve silaha gidiyordu. 6,8 milyar lira kamu borcu, 830 milyon piyasa borçları vardı. Kimse sokağa çıkamıyordu. Kurumların borçları olur. Ama ortada borç varken hizmet de yoksa ortada sorun vardır. Bizim arkadaşlarımız, görev yaptıkları süre boyunca 3,2 milyar kamu, 4,4 milyar da piyasa borcu ödediler.

“45 BİN ÇOCUĞA HAKKARİ`DE KAYAK ÖĞRETİLDİ. HEM DE 5 YILDIZLI KAYAK TESİSLERİNDE. BİZ OLACAĞIZ KÜRT DÜŞMANI, ONLAR OLACAK KÜRT SEVDALISI; ÖYLE Mİ?”

45 bin çocuğa Hakkari`de kayak öğretildi. Hem de beş yıldızlı kayak tesislerinde. Biz olacağız Kürt düşmanı, onlar olacak Kürt sevdalısı; öyle mi? Onlar çocuklarımızı dağa getirecekler, onlar bizim çocuklarımıza ellerine boylarınca silah verecekler, onlar çocuklarımızı terörün aleti, Amerika`nın ve Avrupa`nın oyuncağı haline getirecekler, biz okul açacağız, öğretmen göndereceğiz, spor tesisleri yapılacak, her türlü aile konusunda destekler verilecek, havalimanları yapılacak ve ideolojileri körleşmiş insanlar tarafından sürekli suçlanacağız.

“ÖNCELİKLE BEKLENTİMİZ, BU KURUMLARIN MALİ YAPISINI BUGÜNE KADAR YAPTIĞINIZ GİBİ BUGÜNDEN SONRA DA AYNI ŞEKİLDE GÜÇLÜ TUTMAYA DEVAM ETMENİZDİR”

Sizlerden bazı beklentilerimiz söz konusudur. Öncelikle beklentimiz, bu kurumların mali yapısını, bugüne kadar yaptığınız gibi bugünden sonra da aynı şekilde güçlü tutmaya devam etmenizdir. Kamu ve piyasa borçlarını azaltmaya devam etmek, mali disiplinden ayrılmamak ve borç-yatırım dengesini her zaman sürdürülebilir, çevrilebilir noktada tutmaya gayret göstermektir. Bunun için muhakkak finansal destek almayı ihmal etmeyelim ve kendimizi sürekli kontrol edelim.

“SİYASİ BİRTAKIM MÜLAHAZALARLA KORKU SALARAK HUKUK DEVLETİNİN İŞLEMESİ ENGELLENEMEYECEKTİR”

Ana muhalefet partisi genel başkanı konuşuyor. Diyor ki ‘sizin seçilmişi alma hakkınız yok.` E sen seçilmişleri partiden ihraç ediyorsun. Niye o zaman kendi partinden seçilmiş olanlara saygı duymuyorsun? Halk seçmedi mi onu da? Halk seçti. Bilecik`te hırsızlık yaptı, bize kabahat buldunuz. Genel başkan yardımcıların çıktı, hakkımızda hönkürdü de hönkürdü, dünyanın lafını söyledi, hakaret etti. O zaman ihraç etmeseydin. Bolu Belediye Başkanı`nı disipline vermeseydin. Diğer bu aldığımız belediye başkanlarıyla ilgili iddiayı ortaya koymasaydın. Doğruları çarpıtarak, kanunları işlevsiz hale getirerek sonuç alabilmek mümkün değildir. Burası bir hukuk devletidir. Siyasi birtakım mülahazalarla korku salarak hukuk devletinin işlemesi engellenemeyecektir.”

FOTOĞRAF: ARŞİV

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA