28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MARATON KOŞAN, DOKTORA YAPAN HEMŞİRE EDA KINACI: "SPORLA HER ŞEYİN DAHA RENKLİ VE GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"


Malatya`da hemşire olarak görev yapan Eda Kınacı, ultra maraton yarışmalarında derece elde ediyor. 10 kilometre ile başlayıp şu anda maraton koşularına katıldığını belirten Kınacı, "Ben her şeyin sporla çok daha renkli ve güzel olacağını düşünen bir insanım. Daha renkli ve keyifli, bunun yanında sağlıklı, sadece fiziki anlamda değil ruhsal anlamda da daha iyi gideceğini düşünüyorum" dedi.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 16:36   Okunma : 391

Malatya`da hemşire olarak görev yapan Eda Kınacı, ultra maraton yarışmalarında derece elde ediyor. 10 kilometre ile başlayıp şu anda maraton koşularına katıldığını belirten Kınacı, "Ben her şeyin sporla çok daha renkli ve güzel olacağını düşünen bir insanım. Daha renkli ve keyifli, bunun yanında sağlıklı, sadece fiziki anlamda değil ruhsal anlamda da daha iyi gideceğini düşünüyorum" dedi.

Sağlık Meslek Lisesi`ni bitirdikten sonra 1998 yılında Sivas`ta mesleğe başlayan Kınacı, 24 yıldır hemşirelik yapıyor. İnönü Üniversitesi Aile Sağlığı Merkezi`nde hemşire olarak görevini devam ettiren Kınacı, aynı zamanda üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi`nde doktora yapıyor. Hemşirelik mesleğini yürütürken hayatından sporu hiç eksik etmeyen Kınacı, bir süre sonra atletizm branşına ilgi duymaya başladı. Küçük mesafelerle koşulara başlayan Kınacı, sonrasında ultra maraton yarışmalarına katıldı. 6 senedir ultra maraton yarışmalarına katılan Kınacı, elde ettiği derecelerle dikkat çekiyor.

BİRÇOK YARIŞMADA DERECE ELDE ETTİ

Çekmeköy Çamur Maratonunda 2016 yılında 30 kilometrede üçüncü, 2017 Sapanca Ultra Maratonu 30 kilometre birinci, 2018 5. Frig Vadileri Ultra Maratonu`nda 54 kilometrelik etapta birinci, 2018 İda Ultra Maraton`unda ise 62 kilometrelik parkurda genel klasmanda ikinci olan Kınacı, 2019 yılında Manavgat Ultra Maratonu Yarışında birinciliği göğüsledi. 2016`da 38.Avrasya Maratonu`nda yaş grubunda ikinci olan Eda Kınacı, 2017`de Berlin Maratonu, 2018`de Paris Maratonu`na katıldı. Kınacı, kurduğu spor kulübüyle de vatandaşların spor yapmalarına imkân sağlıyor. 

ÖNCE KISA MESAFELERLE BAŞLADI SONRA ULTRA MARATONLARA KATILDI

Kınacı, sporun hayatında her zaman önemli bir yerinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Koşu sporuna ilgi duyuyordum. Önceleri küçük mesafeler koştum. 3 kilometrelik koşuların ardından, 10 kilometre koşmaya başladım. Her defasında insan kendisini daha da aşma ihtiyacı duyuyor. Bunu başardıysam daha fazlasını da yaparım düşüncesiyle adım adım devam ettim. Sonrasında ultra maraton yarışmalarına kadar dayandı. 5-6 senedir ultra maraton yarışmalarına katılıyorum. Genelde dağda, bayırda, arazide zorluk derecesi değişen şekillerde koşuyoruz.

“SPOR YAPARKEN İNSANLARIN MARKAJINA GİRİYORUM”

2019 yılında Manavgat Ultra Maratonu Yarışına katıldım. O yarışmada 70 kilometrede birinci oldum. Alanya`da bu sene düzenlenen ultra maraton yarışmalarında 54 kilometrede yaş kategorisinde ikinci oldum. Geçen hafta sonu Birinci Van Denizi Maratonu`nda da yaş kategorisinde birinci oldum. Ultra maraton yarışmalarında böyle derecelerimiz var. İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi`nde doktoramı yapıyorum. Ultra maratona olan ilgimden dolayı hareket, antrenman bilimi, spor ve sağlık üzerine çalışıyorum. Ben her şeyin sporla çok daha renkli ve güzel olacağını düşünen bir insanım. Daha renkli ve keyifli, bunun yanında sağlıklı, sadece fiziki anlamda değil ruhsal anlamda da daha iyi gideceğini düşündüğüm için ‘mutlu kal` kısmını koydum. Kulübü kurmaktaki amacımız; insanlar görsün, cesaretlerini toplasınlar ve spora aşina olsunlar. Zaten spor yaparken insanların markajına giriyorum. “Bende yapabilir miyim? Düşüncesinden sonra peşime takıldıklarını görüyorum. İnsanlara rol model olup, onlara bir kapı açabilir miyiz, bir farkındalık olabilir mi diye kulübümüzü kurduk. Herkese kapımız açık bekliyoruz.”

"SPOR HAYATIMIN BİR PARÇASI VE YAŞAM BİÇİMİM"

Kınacı, bundan sonraki süreçte hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Öncelikli olarak akademik anlamda doktoramı en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Bunun yanında elimden geldiği kadar sportif faaliyetlere devam etmek istiyorum. Çünkü spor hayatımın bir parçası ve yaşam biçimim. `Burada bitiriyorum` diyemem. Kulüple ilgili çalışmalarımız var, daha fazla branş ekleyip, daha çok kişiye hitap etmek istiyoruz. Yoga, modern pentatlon ve dans branşları da kulübümüzün bünyesinde olacak. Herkese hitap edip, ailemizi daha büyütmek istiyoruz" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA