Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: Ünal AYDIN
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in, Manisa Gölmarmara`da ziyaret ettiği esnaf kombisinin kapalı halde olduğu göstererek; “Gördüğünüz gibi suyum kapalı, klimam kapalı. Sabahtan beri 2 tane müşterim vardı” dedi. Akşener, 93 yaşındaki bir yurttaşın “İnşallah seni Cumhurbaşkanı olarak görürüz” sözlerine; “Ağabey şimdi ben Başbakan oluncaya kadar yaşayacak inşallah, birbirimize güç vereceğiz, seçimi de kazanacağız, her şey yoluna girecek” yanıtını verdi.
“HEM FAİLİ MEÇHULCU OLDUM HEM PKK`LI OLDUM”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa`nın Gölmarmara ilçesinden yurttaşlara seslendi. Akşener şunları söyledi:
“Şimdi ilçe başkanımız beni karşıladı ve şu fotoğrafı verdi, dedi ki; ‘Başkanım adı Gölmarmara ama esas olan gölsüz marmara.` Ben 20 Ocak 2020`den beri, esnaf esnaf geziyorum. Esnaf dükkanlarındaki müşteri velinimettir anlayışını, seçmen velinimettir haline getirmek. Seçmen velinimettir, siyasetçi seçmenin oyunu alabilmek içine onun derdini dinler, o derde çözüm üretir, yani rekabet sen şucusun, sen bucusun üzerinden değil, şu derde çözüm benim bu, senin bu; üzerinden yapılır, seçmen velinimet olur. Seçim geldiği zaman şu şucu, bu bucu, ben aynı anda neler oldum biliyor musunuz? Hem faili meçhulcu oldum hem PKK`lı oldum. Karar verin kardeşim ikisi bir arada olmaz. Cenabı hak inşallah beni sizlerin karşısında yalan söyleyenlerden, sözünden cayanlardan eylemesin.”
Akşener, daha sonra esnafı ziyaret etti. Akşener`in ziyaret ettiği bir esnafa “İşler nasıl?” diye sorduğu esnaf; “İdare ediyoruz, kriz var işte, alım gücü çok düştü. Alırken bin kere soruyorlar. Her yere soruyorlar. Daha siftahım yok” dedi. Akşener`in sorusu üzerine “Dün 6-7 müşterim oldu” dedi.
Akşener`in bir başka dükkanda, 1929 doğumlu bir yurttaş ile karşılaştı. 93 yaşındaki yurttaşın “Allah razı olsun senden. İnşallah seni Cumhurbaşkanı olarak görürüz” demesi üzerine Akşener; “Ağabey, şimdi ben Başbakan oluncaya kadar yaşayacak inşallah. Tamam mı birbirimize güç vereceğiz. Birlikte inşallah. Seçimi de kazanacağız. Her şey yoluna girecek” karşılığını verdi.
Akşener`in “İşler nasıl” diye sorduğu esnaf, kombisini göstererek “Gördüğünüz gibi suyum kapalı, klimam kapalı. Sabahtan beri 2 tane müşterim vardı. Zam geleli bir hafta oldu listeyi almıyorum. Saç sakal şu anda 50 lira” yanıtını verdi.
Akşener`e dert yanan bir çiftçi ise; “Durumumuz çok zor, şu üzüme bir el atsanız, girdilerimiz çok yüksek, burada konuşmanızda da dile getiremediniz” dedi. Akşener; “25 lira öneriyoruz taban fiyatı olarak, Salihli`de önerdim” yanıtını verdi.