16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:05   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:50   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:35   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU  
 
     
   

CHP`Lİ BAŞARIR`IN DİNLEDİĞİ ESNAF: “30 LİRA MAZOTU ANLAMIYORUM. SANKİ BİR KABUS GÖRÜYORUZ. ÇOCUĞUMUN HAKKINI NİYE MAZOTA VERİYORUM?”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır`ın, İzmir Gaziemir`de dinlediği esnaf, “30 lira mazotu anlayamıyorum. Sanki bir kâbus görüyoruz. Ben çalışıp kazancımı niye mazota veriyorum? Çoluğumun çocuğumun hakkını niye mazota veriyorum?” dedi.

 

Tarih : 18 Haziran 2022 Cumartesi 12:31   Okunma : 551

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır`ın, İzmir Gaziemir`de dinlediği esnaf, “30 lira mazotu anlayamıyorum. Sanki bir kâbus görüyoruz. Ben çalışıp kazancımı niye mazota veriyorum? Çoluğumun çocuğumun hakkını niye mazota veriyorum?” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır İzmir`in Gaziemir ilçesindeki pazarı ziyaret etti. Başarır`a konuşan esnaf, “Mazot 7 liradan 10 liraya çıkar anlarız, 12 liraya çıkar anlarız, 15 liraya isyan ederiz yine anlarız bağrımıza gömeriz. Ama ben 30 lira mazotu anlayamıyorum. Sanki bir kâbus görüyoruz. Ben çalışıp kazancımı niye mazota veriyorum? Çoluğumun çocuğumun hakkını niye mazota veriyorum?” dedi.

Pazara gelen bir vatandaş ise “Pazara Üzümlü`ye geliyorum. Orası bile çok pahalı. Biz esnafı çok iyi anlıyoruz. Benzin fiyatları, her şey bu kadar artınca bu esnaf ne yapsın?” diye konuştu.

Bir simit tezgâhında normal simidin yanında küçük simitlerin de satıldığını ancak insanların küçük simitten daha fazla aldığını söyleyen Başarır, “Ekmeğimiz küçüldü, simidimiz küçüldü. Bir şey büyüdü, sarayımız, saraylarımız. İşte bu düzene son verelim hep beraber” ifadelerini kullandı.

MISIR SATICISI: BİR İNSAN BUNU 10 LİRAYA NASIL YİYECEK?

Pazarda mısır satıcısıyla sohbet eden Başarır, mısırın fiyatını sorunca mısır satıcısı, “Bu mısır Mersin`den geliyor. Oradan buraya gelene bir araba 25 lira mazot parası yükleniyor. 1 lira mısır 4 lira oluyor. Ben burada mazot parası koyuyorum, 6-7 lira oluyor. Bir insan bunu nasıl 10 liraya yiyecek? Bir ekmek olmuş 10 lira. Geçen sene en fazla 1-2 liraya satıyorduk” diye konuştu.

İkinci el kıyafet satan bir satıcıyla konuşan Başarır, “Bu hayat pahalılığını görmeyen, duymayan, hissetmeyen, yaşamayan, anlamayan tek bir adam var, bu güzel vatanı bu hale getiren. İnsanlar ikinci el kıyafet alıyor, ikinci el pazarından alışveriş yapıyor. Gel bak, insanlar ikinci el kıyafet alıyor. Utan bundan” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA