2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

TARSUS`TA, ‘ALLEGRA ENSEMBLE` RÜZGARI ESTİ


Tarsus Belediyesi`nin katkılarıyla Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan, İtalyanca anlamı ‘Neşeli Topluluk` olan ‘Allegra Ensemble` konseri, Tarsuslu sanatseverlerle buluştu.

 

Tarih : 24 Haziran 2022 Cuma 13:06   Okunma : 590

Tarsus Belediyesi`nin katkılarıyla Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan, İtalyanca anlamı ‘Neşeli Topluluk` olan ‘Allegra Ensemble` konseri, Tarsuslu sanatseverlerle buluştu.

Mersin Devlet ve Opera Balesi ve ‘Allegra Ensemble`nin 50 kişilik dev orkestra ile birlikte sahne aldığı konser, Saint Paul Meydanı`nda yapıldı. Çok sayıda Tarsuslunun ilgi gösterdiği konsere; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Jörn Ottman ve beraberindeki heyet, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, moda tasarımcısı Barbaros Şansal, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, kent konseyi toplulukları, mahalle muhtarları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

HEM TÜRKÜ HEM CAZ

Türk halk müziği ezgilerini, klasik müzik ve caz ile harmanlayarak seslendiren, aynı zamanda dünya müziklerinden de örnekler sunan Mersin Devlet Opera ve Balesi ile ‘Allegra Ensemble` grubu, dinleyicilerden beğeni topladı. Soprano olarak Mehlika Bilgin Karadeniz, 1. Keman`da Ümmiye Özdem, 2. Keman`da Şenzelita Aykanat, Viyola`da Melda Sak, Viyolonsel`de Hande Ulutaş, Flüt/Mandolin/Vokal`de Müjde Akden, Perküsyon`da Irmak Tokgöz ve Piyano`da Gülriz Tunca`nın olduğu, düzenlemelerini ise Osman İşmen`nin yaptığı konser; türküler, tangolar, müzikaller, fadolar, şansonlar ve klasik caz parçaları, klasik müzik enstrümanları ile çok sesli icra edildi.

Sahne alan sanatçılara teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, şunları söyledi:

“Tarsus`un güzel yaz gecesini muhteşem olağanüstü bir ekiple içimizi ısıtan, muhteşem bir müzik ziyafeti sunan ‘Allegra Ensemble` ve Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Mutluluktan şarkı söylemiyoruz, şarkı söyleyerek mutlu oluyoruz. On bin yıllık bir kentte, müzikle ve tarihle serzenişini harmanlayıp içimizi ısıttıkları için tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kadın dayanışmasının, toplumdaki kadının gücünün pekiştiği, özellikle özgürlükçü ve dayanılmaz direnişin mücadelesinin simgesi olarak, her zaman onların yanında olduğumuzu Tarsus Belediyesi ve Tarsus halkı olarak tekrar tekrar vurguluyorum. Tüm misafirlerimize ve sahne alan sanatçılarımıza teşekkür ederim.”

Konsere katılanlar arasında bulunan Barbaros Şansal ise “Tarsus Anadolu coğrafyasında önemli bir niteliğe sahip, konseri ilk defa izleyeceğim. Tarsus, ülkemizin çağdaş, modern, güzide kentlerinden bir tanesidir. Emeği geçenlere teşekkür ederim`` diye konuştu.

Konser, Başkan Haluk Bozdoğan`ın hediye takdiminin ardından sona erdi.


 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA