10 Haziran 2024 Pazartesi

16:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞECEK   15:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "JETGILLER AILEMIZ BÜYÜYOR. SAĞLıK BAKANı, KALIBRASYON UÇAĞıYLA SEYAHAT ETMIŞ"   15:07   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ İLK NIKAHıNı KıYDı    15:05   AYŞE ATEŞ, ÖZGÜR ÖZEL İLE BIR ARAYA GELDI   14:13   CHP`LI DEMIR: “EMEKLI YıLı ILAN EDILEN 2024`TE EMEKLILER İŞKUR KUYRUĞUNDA”   13:54   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT`TEN GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI`NDE İNCELEME   13:49   H.K.G. DAVASıNDA SAVCıLıK BOZMA İLAMıNA UYULMASı YÖNÜNDE MÜTALAA VERDI   13:06   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KURBAN DOLANDıRıCıLARıNA KARŞı UYARı   12:50   BENNY GANTZ İSRAIL`IN SAVAŞ KABINESI`NDEN İSTIFA ETTI...    12:42   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı KOCA`YA: "AŞı YAPTıRıLMAYARAK BULAŞıCı HASTALıKLARA KARŞı KORUMASıZ BıRAKıLAN ÇOCUKLAR IÇIN BIR EYLEM PLANı VAR MıDıR?"   11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   23:01   FRANSA ERKEN SEÇME GIDIYOR... MACRON AP SEÇIMLERINDE AŞıRı SAĞıN YÜKSELMESININ ARDıNDAN MECLISI FESHETTI   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   17:45   YKS`NIN ÜÇÜNCÜ VE SON OTURUMU YDT SONA ERDI  
 
     
   

EĞİTİM- İŞ BAŞKANI ÖZBAY: "YURTDIŞINDA ÖĞRETMENLİK İÇİN SINAVDAN YÜKSEK PUAN ALANLAR MÜLAKATTA ELENDİ"


Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, farklı ülkelerde Türkçe ve Türk kültürü dersi vermek üzere mesleki yeterlilik sınavına giren öğretmenlerin yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatlarda elendiğini açıkladı. Özbay, “Yazılı sınav için belirlenen barajı açık ara puanlarla geçen, yani zorluğuyla bilinen yazılı sınavda büyük başarı gösteren eğitimciler, 5-10 dakikalık mülakatlarla elenmiştir” dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 17:27   Okunma : 340

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, farklı ülkelerde Türkçe ve Türk kültürü dersi vermek üzere mesleki yeterlilik sınavına giren öğretmenlerin yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatlarda elendiğini açıkladı. Özbay, “Yazılı sınav için belirlenen barajı açık ara puanlarla geçen, yani zorluğuyla bilinen yazılı sınavda büyük başarı gösteren eğitimciler, 5-10 dakikalık mülakatlarla elenmiştir” dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay, Türkçe ve Türk kültürü dersi öğretmenlerinin mesleki yeterlilik sınavından yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda elenmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Özbay, şu değerlendirmeleri yaptı:

“MEB bürokrasisinin yandaşlık kriteriyle dizayn edilmesiyle başlayan süreç, en ufak okulların yöneticilerini bile kayırma yöntemiyle belirlemeye kadar uzanmış ve en son yurt dışı öğretmenliğinde de torpil mekanizması kurmaya kadar varmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde görev almak üzere Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri belirlemektedir. Bu göreve talip olan öğretmenler, barajın 60 puan olduğu ve zorluğuyla bilinen mesleki yeterlilik sınavı için aylarca çalışmaktadır. Onca mesleki ve hayati uğraşın arasında bu sınav için yoğun emek harcayan eğitimcilerin karşısına ise şimdi mülakat denen yandaş kayırma mekanizması çıkartılmıştır” dedi.  

En son mesleki yeterlilik sınavında 80-90 alan meslektaşlarımız aldıkları sınav puanların artık hiçbir kıymetinin kalmadığını 11-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Başkent Öğretmenevi`nde girdikleri mülakatların sonucunda öğrenmişlerdir. Yazılı sınav için belirlenen barajı açık ara puanlarla geçen, yani zorluğuyla bilinen yazılı sınavda büyük başarı gösteren eğitimciler, 5-10 dakikalık mülakatlarla elenmiştir. Mevzuata sözlü mülakatta baraj olarak 70 puanın şart olarak eklendiği ise yine bu vesileyle öğrenilmiştir."

Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı`na şu soruları sordu:

“Aylarca yazılı sınava hazırlanan bu eğitimcilerin hakkını gasp etmeyi kendinize nasıl hak görüyorsunuz? Mülakatta yazılı sınavda sorulamayacak hangi soruları soruyorsunuz ki bu ikili sisteme ihtiyaç duydunuz? Mülakat sisteminin şeffaflığından ve doğruluğundan eminseniz neden bu aşama kamera eşliğinde yapılmıyor? Bu nedenlerle; yurt dışı öğretmenlik sınavına dair incelemelerimizi yapıp, kimlerin hangi referans ve kriterlerle görevlendirildiğini araştıracak ve kamuoyuna duyuracağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA