18 Mayıs 2024 Cumartesi

16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   13:04   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``  
 
     
   

CHP Genel Başkanı AKP’nin Mart planını açıkladı..


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: AKP milliyetçi oylar için mart sonunda PKK’nın boşalttığı Kandil’e girecek.

 

Tarih : 27 Şubat 2017 Pazartesi 22:19   Okunma : 1310

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski genel başkanların da katıldığı toplantıda, "ortak ses" vurgusu yaptı.

İlk mitingin ulusal egemenlikten ilk kez söz edilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya Tamimi’nde "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" sözünden yola çıkılarak Amasya’da yapılacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun mart ayının sonuna doğru AKP hükümetinin referandumda özellikle milliyetçilere yönelik mesaj olarak Kandil'e gireceğini; bayrak dikeceğini söylediği, ancak Kandil'in boşaltıldığını, PKK'nın başka bölgelere geçtiğini dile getirdiği öğrenildi.

 Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, dün partisinin eski genel başkanları, milletvekilleri, parti meclisi (PM) üyeleri ve il başkanlarıyla genel merkezde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu toplantının açılış konuşmasında Türkiye'nin bekası için bir araya geldiklerini vurgulayarak Türkiye’nin anayasa değişikliğiyle çok tehlikeli bir sürece gireceği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu süreç Milli Kurtuluş Savaşı sürecinin ikinci adımıdır. Benim sorumluğum var ama 80 milyonun tek tek sorumluluğu var. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Demokrasi mi istiyoruz, tek adam rejimi mi istiyoruz. Oylanan budur, gerisi lafügüzaftır” dedi.

"Yol ayrımındayız"

Yol ayrımında olunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "12 Eylül’e, 71 darbesine bakın, aynı süreci yaşıyoruz. O zaman darbe yapanlar apoletliydi, şimdi sivil. Darbe girişiminin sivil ayağını ortaya çıkaramıyorlar. 12 Eylül darbecilerinin yaptığı gibi anayasa değişikliğiyle karşı karşıyayız. Rejim değiştiriliyor. Bunu dediğimizde hayır, rejim cumhuriyet diyorlar. Tek adam rejimiyle parlamenter demokratik sistemi askıya aldığınız zaman rejimi değiştiriyorsunuz" diye konuştu.

Öymen, Çetin ve Karayalçın

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından eski siyasilerle buluşma toplantısı basına kapalı devam etti. Kılıçdaroğlu partinin eski genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'la yan yana oturdu. Edinilen bilgile göre; söz alan Altan Öymen, referandum sürecinde partinin yürüttüğü politikanın doğru olduğunu belirtti. Çok partili sistemi CHP'nin getirdiğini, o dönemde dahi her lidere eşit konuşma hakkı verildiğini anlatan Öymen, televizyonlarda eşit koşullarda partilere yer verilmemesini ve liderlerin karşılıklı tartıştığı programların yapılmamasını eleştirdi. Hikmet Çetin her kesime aynı mesafede yaklaşmanın doğru bir politika olduğunu beliterek bu kapsamda Kılıçdaroğlu’nun Necmettin Erbakan için düzenlenen anmaya katılmasını yerinde bulduğunu söyledi. Karayalçın da çeşitli illerde katıldığı referandum çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kılıçdaroğlu eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın Denizli’de gerçekleştirdiği referandum çalışması nedeniyle toplantıya katılamadığını açıkladı. Üniversitelere daha çok ağırlık verilmesi geretiğini söyleyen bazı eski siyasiler, akademisyenlerden hâlâ net sesler yükselmemesini eleştirdi.

"İşimiz hem kolay hem zor"

Toplantının sonunda Kılıçdaroğlu, bir değerlendirme konuşması yaptı. İşlerinin kolay ancak bir o kadar da zor olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun "Kolay çünkü anlatacak çok şeyimiz var. Gittiğiniz yelerde, 'Ben özgürlüklerden demokrasiden yana bir yurttaş olarak geldim. Partiye oy istemeye değil, vatansever olarak geldim' deyin. Zor çünkü bir parti devleti ile mücadele ediyoruz. Vali, kaymakam, devletin memurları 'evet' için çalışıyor, çalışmak zorunda bırakılıyor. Parti devletinin imkânlarıyla mücadele edeceğiz. Devletin tüm gücünü kullanacaklar" dediği öğrenildi.

"Kandil'e girecekler"

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Mart ayının sonuna doğru AKP hükümetinin referandumda özellikle milliyetçilere mesaj olarak Kandil'e gireceğini; bayrak dikeceğini söylediği, ancak Kandil'in boşaltıldığını, PKK'nın başka bölgelere geçtiğini dile getirdiği öğrenildi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Genel Başkan, AKP, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA