5 Kasım 2025 Çarşamba

23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”  
 
     
   

CHP`Lİ ÖZEL, KİLİSLİ ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDEN ASKERİ YASAK BÖLGEYİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kilis`te iki köy arasında kalan 69 kilometrelik hattın askeri yasak bölge ilan edilmesini TBMM gündemine taşıdı. Arazi ve konutlarını kredi almak için ipotek olarak kullanamadığı için çiftçinin şikayet ettiğini aktaran Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`a sorunun çözümü için çalışma olup olmadığını sordu.

 

Tarih : 18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:30   Okunma : 663

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kilis`te iki köy arasında kalan 69 kilometrelik hattın askeri yasak bölge ilan edilmesini TBMM gündemine taşıdı. Arazi ve konutlarını kredi almak için ipotek olarak kullanamadığı için çiftçinin şikayet ettiğini aktaran Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`a sorunun çözümü için çalışma olup olmadığını sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kilisli çiftçinin sorununu TBMM gündemine taşıdı. Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.

Özel, Kilis Ziraat Odası`na ziyaret ettiğini ve Deliosman Köyü ile Çangallı Köyü arasında kalan 69 kilometrelik hat boyunca bölgenin askeri yasak bölge ilan edilmesinden çiftçinin şikayetçi olduğunu aktardı.

Özel önergesinde, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu bölgeye askeri şerh konulması nedeniyle vatandaşlarımız tarım arazileri ve konutlarını kredi almak için ipotek olarak kullanamamakta, bu da ciddi sorunlara neden olmaktadır. Öyle ki, Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara, yaptığımız görüşmede; ‘ya bu şerhleri kaldırın ya da Kilis`i buradan kaldırın` diyerek askeri şerhler nedeniyle bölge halkının ve özellikle çiftçilerin büyük mağduriyetler yaşadığını ifade etmiştir. Öyle ki bu şerhler nedeniyle Kilisli yurttaşlarımız kredi çekememektedir. Ciddi bir hak ihlali olduğu açık olan bu konunun vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmeden çözüme kavuşturulması gerektiği açıktır.”

Özel; Batman`dan yapılan başvuru üzerine Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu`nun, tapu kaydına askeri güvenlik bölgesi şerhi konulması nedeniyle Anayasa`nın 35`inci maddesiyle güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlal edildiğini hükmettiğini söyledi. Özel, “Vatandaşlarımız ya bu şerhlerin kaldırılmasını ya da şerhler nedeniyle kredi alınamaması sorununun çözülmesini beklemektedir” dedi.

Özel, Bakan Nebati`ye “Kilis ilimizde 69 kilometrelik hat boyunca vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan askeri şerhler nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin çözülmesine ilişkin bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Kaç vatandaşımızın tapusunda şerh bulunmaktadır” diye sordu.

Özel, Bakan Akar`a da “Kilis ilimizde 69 kilometrelik hat boyunca vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan askeri şerhler kaldırılacak mıdır? Kaldırılmayacaksa neden kaldırılmayacaktır” sorusunu yöneltti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA