19 Mayıs 2024 Pazar

09:21   CHP`Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP`Lİ YETKİLİLER VE BAKANLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KADIN CİNAYETLERİNDE SON DÖRT YILIN ZİRVESİ YAŞANDI"   01:27   ÖZGÜR ÖZEL: "ERBAA`DAKİ PATLAMADA YARALANAN 5`İ JANDARMA 7 YURTTAŞIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   22:18   TUNCER BAKIRHAN: "KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR"   16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   13:04   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI  
 
     
   

AKSARAY`DA PAZARCI, PATATESİN KİLOSUNUN 15 LİRA OLDUĞUNU SÖYLEDİ, İKİ PATATES 980 GRAM GELDİ: “PATATESİN TANESİ 7,5 LİRA”


Aksaraylı pazarcı, patatesin kilosunun 15 lira olduğunu söyledi. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, eline aldığı iki patatesi tarttı, 980 gram geldi. Ertürk “Arkadaşlar patatesin tanesi 7,5 lira” dedi.

 

Tarih : 21 Temmuz 2022 Perşembe 17:21   Okunma : 446

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaraylı pazarcı, patatesin kilosunun 15 lira olduğunu söyledi. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, eline aldığı iki patatesi tarttı, 980 gram geldi. Ertürk “Arkadaşlar patatesin tanesi 7,5 lira” dedi.

Aksaray`da pazara alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş, "Atacaklarsa atsınlar beni cezaevine. İdamsa idam Türkiye`yi ne hale getirdiler. Ben her hafta pazara gelir giderim. Ben çocukken bunlar ucuzdu ayılmayan bir bizim hemşehriler kaldı" dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, partinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte esnafı ziyaret etti. Pazarda esnaf ve vatandaşların ekonomik kriz ve pahalılık ile ilgili sorunlarını dinleyen Ertürk üreticinin de vatandaşın da zor durumda olduğunu söyledi.

Ertürk ile konuşan bir pazarcı esnafı "Patates 15 lira, soğan 10 lira. Patates Nurdağı`nın, nakliye 700 milyon (700 lira) oradan buraya. Tarlada 9 lira, işçiliğin var, çuval paran var. Hepsini içine kattık mı ancak çıkıyor firesi de var. Ancak çıkıyor" dedi.

"BUNLAR HEP PAHALILIKTAN"

Eline iki adet patates alıp tartan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, "980 gram çıkan patates 15 lira. Arkadaşlar patatesin tanesi 7,5 lira işte bakın üretici de kazanamıyor ama maliyet artışlarından dolayı bir tane patates 7,5 lira bu fiyat pahalılığı. Sizlik bir şey yok siz zaten maliyetler altında ezilmiş durumdasınız. Üreticinin de bir şeyi yok emeğinin karşılığını alamıyor" dedi.

Maliyetler arttıkça fiyatların arttığını söyleyen bir pazarcı ise, "Sattığım ürün geçen yıl 2 liraydı şu an 12,5 lira, bu neyden kaynaklı mazottan kaynaklı. Vatandaş çok zor durumda Allah yardımcısı olsun" diye konuştu.

"AKSARAY UYANMADI"

Pazara alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş ise, "Şimdi bizim topraklar, Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, herkes uyandı… Bir bizim memleketimiz uyanmadı. Daha ileriye gitmeye gerek yok şekiller belli. Hayat standartları görülüyor, yaşanıyor. Bizim memleketimiz bir de Niğde uyanmadılar sağ olsunlar. Ya arkadaş göz önünde her şey. Emeklinin yanında CHP, güçsüzün yanında CHP, her yerde CHP. Atacaklarsa atsınlar beni cezaevine. İdamsa idam Türkiye`yi ne hale getirdiler. Ben her hafta pazara gelir giderim. Ben çocukken bunlar ucuzdu ayılmayan bir bizim hemşehriler kaldı" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA