13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

İZMİR YAŞAM ALANLARI`NDAN DANIŞTAY`A ÇEŞME PROJESİ TEPKİSİ: "PROJEYİ ONAYLAYAN DANIŞTAY KARARINI TANIMIYORUZ"


İzmir Yaşam Alanları Meclisi, Danıştay 6. Dairesi`nin Çeşme Projesi`ne yönelik yürütmeyi durdurma talebini reddetmesine tepki gösterdi. Açıklamada, "İzmir`in Kanal İstanbul`u olan projenin hemen durdurulmasını istiyoruz. Alınan hukuk dışı Danıştay kararını tanımıyoruz" denildi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2022 Cuma 19:26   Okunma : 472

KERİM UĞUR

İzmir Yaşam Alanları Meclisi, Danıştay 6. Dairesi`nin Çeşme Projesi`ne yönelik yürütmeyi durdurma talebini reddetmesine tepki gösterdi. Açıklamada, "İzmir`in Kanal İstanbul`u olan projenin hemen durdurulmasını istiyoruz. Alınan hukuk dışı Danıştay kararını tanımıyoruz" denildi.

İzmir`de çevrecilerin bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Yaşam Alanları Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen Çeşme Projesi`ne yönelik yürütmeyi durdurma istemini reddeden Danıştay 6. Dairesi`ni protesto etti.

"İKTİDAR GÖRMEZDEN GELDİ"

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan çevreciler, "Yaşamı savunuyoruz, İzmir`i savunuyoruz" yazılı dövizler açıp, "Havama, suyuma, toprağıma dokunma" sloganı attı. Basın açıklamasını İzmir Yaşam Alanları üyesi Erol Akcan okudu. Açıklama şöyle:

"İzmir Yaşam Alanları özneleri olarak `İzmir`in Kanal İstanbul`u` olarak adlandırdığımız Çeşme, Yarımada Turizm projesi ile ilgili açtığımız davada bilirkişilerin `Bu proje yapılamaz` raporuna karşın Danıştay 6. Dairesi`nin çoğunlukla projeyi onaylamasını kabul etmiyoruz. 2020 yılının ilk ayından bu yana yaşanan talan projesinin hayata geçirilmesine yönelik bu süreçte; sermayenin iştahı, isteği ve gözükaralığı ilk günden biliniyor, görülüyordu. Ancak iktidar ne hukuka ne odaların nesnel raporlarına ne bilirkişi bildirimlerine ne de kamuoyu tepkisine itibar etmedi, kulak vermedi, tüm gerçekleri görmezden geldi.

"DANIŞTAY KARARINI TANIMIYORUZ"

Kamuya ait olan bu alanların sermayeye peşkeş çekilmesini bölge halkı, ülke insanları istemiyor. Bu karar bir avuç sermayenin çıkarına hizmet etmekten ve bölgedeki tüm varlıkların var olma, yaşama haklarını gasp etmekten, yaşamı yok etmekten başka bir anlam taşımıyor. Bu el değmemiş özgün coğrafyaya bomboş, satılacak arazi olarak bakılmasın diyoruz. Su sıkıntısı içindeki Yarımada`da, Konak ilçesinden büyük bir alana golf sahaları planlanmasını istemiyoruz. Nüfusu yoğunlaştırılıp, doğanın dengesinin bozulmasına karşı çıkıyoruz. İzmir`in Kanal İstanbul`u olan projenin hemen durdurulmasını istiyoruz. Alınan hukuk dışı Danıştay kararını tanımıyoruz."

"RANT PROJESİNİN KARŞISINDAYIZ"

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak çevre sağlığının önemine dikkat çekerek, "Çeşme gibi ülkemizin en değerli, doğal olarak en güzel, verimli, insan sağlığı açısından son derece kıymetli bir bölgesinin rant alanına açılmış olmasını kabul edemeyiz. Böyle bir rant projesinin karşısında olduğumuzu ve bu yönde çaba gösteren bütün örgütlere destek vereceğimizi beyan ederiz" diye konuştu.

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da "Vahşi kapitalizmin Yarımada`yı talanına izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA