3 Ekim 2025 Cuma

18:52   “BIR TUĞLA DA GELECEĞE”: MERSIN BAROSU’NDAN EĞITIME ANLAMLı DESTEK   17:59   MAHALLELERIN SESI MERSIN’DE YANKıLANDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN MUHTARLARA TAM DESTEK   15:24   AFAD: MARMARA DENIZI’NDE MARMARAEREĞLISI TEKIRDAĞ AÇıKLARıNDA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   15:22   KEMAL AKKURT: "AÇıLıM POLITIKALARı TBMM’DE IKTIDAR CEPHESININ ISTEDIĞI ANAYASAL DÜZENLEMELERE KURBAN EDILMEMELIDIR"   15:21   FILISTIN’DEN SUMUD FILOSU’NA MÜDAHALESINE KıNAMA: İSRAIL ULUSLARARASı HUKUKU IHLAL EDIYOR   15:19   MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA 5’INCI DURUŞMA...    12:30   GÜLCAN KıŞ: "HER ÇOCUK 140 BIN LIRA BORÇLA DOĞUYOR"   12:27   AYŞE BARıM’ıN TAHLIYESINE BAŞSAVCıLıKTAN ITIRAZ   12:25   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA SALDıRıNıN ARDıNDAN AVRUPA KENTLERINDE GENIŞ ÇAPLı PROTESTOLAR DÜZENLENDI   12:23   İSRAIL DıŞIŞLERI BAKANLıĞı, KÜRESEL SUMUD FILOSU’NDAKI AKTIVISTLERIN "SıNıR DıŞı EDILECEĞINI" DUYURDU   12:22   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA AIT BIR TEKNE GAZZE KARA SULARıNA GIRDI   15:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MARKETLERE SıKı DENETIM   15:09   GÜLCAN KıŞ GÜNDEME TAŞıDı, BAKANLıK MERSIN’I HATıRLAMAK ZORUNDA KALDı   15:07   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, İL EMNIYET MÜDÜRÜ YıLMAZ’A ZIYARET   14:52   ÜRETICI EBRU SONGÜL EL EMEĞINI MARKAYA DÖNÜŞTÜRDÜ   14:50   DAVULTEPE KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZI HALKıN HIZMETINE SUNULDU   13:12   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN HALK SAĞLıĞı İÇIN ÇÖP KONTEYNERLERINDE DEZENFEKTE ÇALıŞMASı   16:57   ZAFER HAVALIMANı: ZAFER MI ZARAR Mı?   16:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’DEN ‘YÖNETIM SISTEMLERI EĞITIMI’   16:49   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERI KURS BAŞVURULARı BAŞLADı  
 
     
   

EDİRNE`DE ÇAYA ZAM YAPILDI, ÇAY OCAKLARI DA VATANDAŞ DA DERT YANDI


Edirne`de yapılan zamla kıraathane ve çay ocaklarında ince belli bardakta satılan çayın fiyatı 3 liradan 4 liraya çıktı. Çay ocağı işleticileri de vatandaşlar da artan fiyatlardan şikayet etti.

 

Tarih : 3 Ağustos 2022 Çarşamba 17:58   Okunma : 517

Edirne`de yapılan zamla kıraathane ve çay ocaklarında ince belli bardakta satılan çayın fiyatı 3 liradan 4 liraya çıktı. Çay ocağı işleticileri de vatandaşlar da artan fiyatlardan şikayet etti.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, kuru çay ve şekere gelen zamlardan sonra kıraathane ve çay ocaklarının çayın satış fiyatına zam yapılması yönündeki talebini onayladı. Buna göre, 3 lira olan çayın fiyatı 4 liraya yükseldi.

“KAHVECİ ESNAFININ TALEBİNİ HAKLI BULUYORUM”

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, “Çay 3 TL talep 4 TL, bunu uygulayacağız. Neden derseniz, biz çaya zam verdikten sonra çaya 2 defa zam geldi. Şeker de anormal bir artış gösterdi. Bunun için kahveci esnafının talebini haklı buluyorum. Kafelere falan fiyat veriyoruz. Kimsenin uyduğunu duymadım. 5 liraysa duyuyorum ki, ‘2 kişi çay içtik 20 lira para aldılar` diye. Kafelerdeki fiyatlar bizim verdiğimiz fiyatların üzerinde” dedi.

Çay ocağı işletmecisi Emekcan Taşdelen, 4 lira olan çay fiyatının kimseyi mutlu etmeyeceğini belirterek, “Bir işletmeci olarak zam bizim açımızdan pek iç açıcı değil. Biz de memnun değiliz. Kıraathanemize gelen zamla gelen daimi müşterilerimiz var. Onların buna hiç mutlu olacağını sanmıyoruz ama mecburi olarak çaya ve şekere gelen zamlardan sonra elektriği, suyu var. Çayın 4 lira olması kimseyi mutlu etmiyor” dedi.

“SICAK SU İÇECEĞİZ. ÇAY ÇOK PAHALI, İÇEMEYECEĞİZ”

Kıraathanede çay içen Ali Koşar, günde 10 çay içtiğini, gelen zamla çay tüketim sayısının yarıya düşeceğini ifade ederek, “Sıcak su içeceğiz. Çay çok pahalı, içemeyeceğiz. Kahveye çıkmayacağız. Evde yapıp içeceğiz. Günde ortalama 10 tane çay içiyorum. Yarıya düşer. Bizim parkımız var. Parkta 4 lira çay. Her sene orada bin tane çay satılıyordu şimdi 200 tane çay satılır. 4-5 lira olan yerlerde çay satılmaz. Birbirimizin gözüne bakıyoruz. Birbirimize çay söylemedik” diye konuştu.  

Kıraathane müşterisi Ali Barış Sever, 4 lira olan çayın pahalı olduğunu kaydederek, “İçmeyeceğiz veya bir tane içip kalkıp gideceğiz. Çay 4 lira olursa tabii pahalı. Ben öğlene kadar 5 tane çay içiyorum. Her sabah ben saat 7 buçukta buradayım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz

Çay ocağı işletmecisi Emekcan Taşdelen

Vatandaş Ali Koşar

Vatandaş Ali Barış Sever

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA