16 Eylül 2025 Salı

15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE  
 
     
   

AKDENİZLİ KADINLAR, SÜS BİTKİSİ ÜRETECEK


Akdeniz Belediyesi, kadınların meslek edinmesi ve istihdamına yönelik çok özel bir projeye daha dâhil oldu. İmzalanan protokol ile Akdenizli kadınlar süs bitkisi üretecek, istihdama dâhil olup geleceğe daha güvenle bakabilecek.

 

Tarih : 6 Ağustos 2022 Cumartesi 02:05   Okunma : 596

Akdeniz Belediyesi, kadınların meslek edinmesi ve istihdamına yönelik çok özel bir projeye daha dâhil oldu. İmzalanan protokol ile Akdenizli kadınlar süs bitkisi üretecek, istihdama dâhil olup geleceğe daha güvenle bakabilecek.

Kurduğu ve ücretsiz satış yeri tahsis ettiği 2’si kadın, 1’i engelli kooperatifi ile Akdenizli kadınlara öncülük eden; kadınlar yararına mesleki, sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiren Akdeniz Belediyesi, dikkat çekecek yeni ve örnek bir projeye daha ortak oldu. Özellikle dezavantajlı kadınların istihdamını arttırıp onları üretim sürecine katmayı amaçlayan “Çiçek Açan Genç Nesiller/ İç Mekân Süs Bitkileri Üretim ve Eğitim Merkezi Projesi” kapsamında süs bitkileri üretilecek. Akdenizli kadınlar, hem aile bütçelerine katkı sağlayacak hem de toplumsal statüleri yükselecek.

Protokol Mersin Valiliği’nde imzalandı

Çukurova Kalkınma Ajansı SOGEP Programı kapsamında hazırlanan 2 buçuk milyon TL bütçeli; “Çiçek Açan Genç Nesiller / İç Mekân Süs Bitkileri Üretim ve Eğitim Merkezi Projesi, Akdeniz Belediyesi yürütücülüğünde, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek. Proje kapsamında Mersin Valiliğinde; Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Aysel Mavioğlu Öner, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla protokol imzalandı.

Hedef kitle, dezavantajlı durumdaki kadınlar

Projenin hedef kitlesi, Bahçe, Barış, Turgutreis, Kiremihane, Mahmudiye ve Akdam Mahalleleri başta olmak üzere Akdeniz İlçesinde yaşayan 18-29 yaş aralığındaki dezavantajlı durumdaki kadın ve gençler olacak. Üretilecek bitkilerin bir kısmı, Roman kadınlar başta olmak üzere sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı durumdaki kadınlara cüzi miktarlarda sunulacak. Artan taleple birlikte sektörde arz açığı olan ürünlerin üretimi yapılarak sektörün üretim ve satış kapasitesini çoğaltmak, ayrıca kırsal kalkınma odaklı, sonrasında yaygınlaştırılabilir ve sürdürülebilir işletme modeli kurmak projenin bir diğer hedefi.

Akdeniz Belediyesi, kadınlara yer tahsisi sağlayacak

Üretilecek olan süs bitkileri, projenin ortaklarından biri olan Akdeniz Belediyesi’nin uygun gördüğü alanlarda, belli bir düzen ve tertip içerisinde satılacak, bu sayede de projeden daha geniş bir kitlenin gelir elde etmesi sağlanacak. Çukurova Kalkınma Ajansı SOGEP Programı kapsamında Akdeniz Belediyesi yürütücülüğünde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek projenin toplam bütçesi 2 buçuk milyon TL.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA