28 Mayıs 2024 Salı

12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"   01:59   MARMARA DENIZI`NDE 3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   22:58   BAKAN KOCA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 9`U AĞıR 40 KIŞI YARALANMıŞTıR”   22:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ŞAMPIYON GALATASARAY`A KUTLAMA MESAJı   21:49   YERLIKAYA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 VATANDAŞıMıZ HAYATıNı KAYBETTI, 39 KIŞI ISE YARALANDı”   21:42   BAKAN TUNÇ, TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN "SORUŞTURMA BAŞLATıLDıĞıNı" DUYURDU   21:37   FENERBAHÇE, SÜPER LIG`I IKINCI TAMAMLADı   21:31   ÖZGÜR ÖZEL, MERSIN OTOYOLUNDA MEYDANA GELEN KAZAYA ILIŞKIN MESAJ PAYLAŞTı   21:04   FLAŞ... GALATASARAY, 2023-2024 TRENDYOL SÜPER LIG`DE ŞAMPIYON OLDU   21:04   ŞAMPIYON GALATASARAY SÜPER LIG`DE 24. KUPASıNı KAZANDı   20:20   CHP MYK TOPLANTıSı SONA ERDI   19:56   FLAŞ... FENERBAHÇE BEKO, EURO LEAGUE 4`LÜ FINALDE DÖRDÜNCÜ OLDU  
 
     
   

ESK, KUZU KARKAS ALIM FİYATINI 88 TL`DEN 90 TL`YE YÜKSELTTİ


Et ve Süt Kurumu (ESK), kuzu karkas alım fiyatını kilo başına 88 TL`den 90 TL`ye yükselttiğini açıkladı. Ancak artış, üreticinin beklentisinin altında kaldı. Üreticiler, kuzu karkas alım fiyatının en az 100 lira olmasını talep etmişti.

 

Tarih : 8 Ağustos 2022 Pazartesi 16:22   Okunma : 260

Et ve Süt Kurumu (ESK), kuzu karkas alım fiyatını kilo başına 88 TL`den 90 TL`ye yükselttiğini açıkladı. Ancak artış, üreticinin beklentisinin altında kaldı. Üreticiler, kuzu karkas alım fiyatının en az 100 lira olmasını talep etmişti. 

ESK, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üreticinin alın terinin korunması için bazı tedbirler aldığını, alınan kararların piyasanın düzenlenmesine yönelik olduğunu duyurdu. Kararların hem üretici hem de tüketici memnuniyetini sağlamak için alındığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“ESK, piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde üreticinin alın terinin korunması için bazı tedbirler almıştır. Bu kapsamda;

- Kuzu karkas alım fiyatı 88 TL/kg`dan 90 TL/kg`a çıkmıştır.

- İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı en az 92 TL/kg olarak belirlenmiştir.

- Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada 85 TL/kg`dan ortalama 90-95 TL/kg`a yükselmiştir.

- Piyasa fiyatları kurumumuzca günlük olarak takip edilmektedir.

- ESK, bugünden (08.08.2022) geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/kg`dan primlerle 90 TL/kg`a çıkarmıştır.

ESK`nın piyasanın düzenlenmesine yönelik aldığı tedbirler hem üretici hem de tüketici memnuniyetini sağlamak içindir.

Bu bağlamda, ESK`nın indirim kampanyasıyla üretici fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır. Kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerimizin kombina müdürlüklerimizle irtibata geçmelerini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bütün üreticilerimize bereketli kazançlar diliyoruz.”

FİYATLAR ÜRETİCİNİN BEKLENTİSİNİN ALTINDA

Ancak yapılan artış, üreticinin beklentisinin altında kaldı. Üreticiler, kuzu karkas et alım fiyatının en az 100 lira olmasını talep etmişti. 

BAKAN KİRİŞCİ: YENİ NESLİ KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ETİNE YÖNELENDİRİYORUZ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de dün Aksaray`daki Sektör Temsilcileri Toplantısı`nda yaptığı açıklamada, ESK aracılığıyla küçükbaş hayvan etinde yüzde 25`lik bir indirime gittiklerini açıklamıştı.

Kirişci, yeni neslin küçükbaş hayvan etine yönlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Küçükbaş hayvan yetiştiricisinden aldığımız hayvan eti fiyatlarıyla ilgili herhangi bir indirme gitmedik. Biz, oradan elde etmiş olduğumuz etin vatandaş tarafından tüketimi aşamasında yüzde 25 indirimi getirdik. Biz, aslında küçükbaş hayvan üreticisine iyilik yapıyoruz. Bunu speküle edenler bilsinler ki bu devlet gerektiğinde her türlü tedbirleri almıştır ve alacaktır" demişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA