11 Mayıs 2025 Pazar

18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM  
 
     
   

HACİZ İŞLEMİ ESNASINA SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKAT PEKTAŞ: “HİÇBİR AVUKAT SİZİN DOSYANIZIN TARAFI DEĞİL. SİZİN KARŞI TARAFINIZ, RAKİBİNİZ YA DA DÜŞMANINIZ DEĞİL”


Malatya Barosu avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi esnasında borçlunun önce sözlü sonra fiili saldırısına uğradı. Eli ve kolundan yaralanan Pektaş, “Bir kere herkes şunu bir özümsesin ve benimsesin; hiçbir avukat sizin dosyanızın tarafı değil. Sizin karşı tarafınız, rakibiniz ya da düşmanınız değil sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 18:24   Okunma : 939

Malatya Barosu avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi esnasında borçlunun önce sözlü sonra fiili saldırısına uğradı. Eli ve kolundan yaralanan Pektaş, “Bir kere herkes şunu bir özümsesin ve benimsesin; hiçbir avukat sizin dosyanızın tarafı değil. Sizin karşı tarafınız, rakibiniz ya da düşmanınız değil sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Malatya Barosu avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi için icra memurları ve jandarma ekipleriyle birlikte Beydağı Mahallesi`ne gitti. Hacizlinin evinini önünde toplanan akrabaları, haciz işlemiyle birlikte Av. Pektaş`a tepki gösterdi. Önce sözlü şiddete maruz kalan Pektaş, jandarma ekiplerinin olayı kontrol altına almaya çalıştığı esnada borçlunun taşlı saldırına uğradı. Elinden ve kolundan yaralanan Pektaş, güvenlik güçleri tarafından jandarma aracına bindirildi. Saldırıyı düzenleyen H.P`den şikâyetçi olan Pektaş, darp raporu aldı. Saldırıyı düzenleyen H.P. hakkında adli işlem yapıldı. Önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan H.P., itiraz üzerine tutuklandı.

“YERDEN ALDIĞI TAŞI BANA FIRLATTI”

Pektaş, kuru meyve haczi için mahalleye gittiklerini ifade ederek, “Haciz işlemleri esnasında köylüler toparlandı. Aslında başlangıçta bir şey yoktu. Çok fazla sorun yoktu ama haciz işlemi yaptığımız kişinin bir akrabası geldi, onun olayı kışkırtmasıyla borçlunun yakınları da tepki gösterdi. Küfür ve hakaret edildi. Ortalığı sakinleştirmek için bayağı çaba sarf ettik. Jandarma olayı kontrol altına almaya çalışırken ben de jandarma koridorunun arkasında duruyordum. O esnada borçlu olan kişi yerden aldığı taşı bana fırlattı kafama gelmesin diye elimi kaldırdım avucumun içine çarpan taş oradan koluma geldi ve çatlak oluştu. Bayağı kötü bir durumla karşılaştık. Sonrasında jandarma müdahale etmek zorunda kaldı. Tatsız bir olay yaşandı” dedi.

Pektaş, avukatların olayların, davaların ve dosyaların tarafı olmadığını kaydederek, “Oraya giden ve görevlerini yapmaya çalışan kolluk görevlileri ve icra memurları neyse aslında bizde oyuz. Biz orada taraf lehine hareket etmiyoruz. Bizimde sorumluluklarımız var. Kamu görevinden doğan hukuki olarak müvekkillerimize karşı sorumluluklarımız bulunuyor. Bunları yerine getirmediğimizde cezai yaptırımlarla bile karşılaşabiliyoruz. Bir kere herkes şunu bir özümsesin ve benimsesin; hiçbir avukat sizin dosyanızın tarafı değil. Sizin karşı tarafınız, rakibiniz ya da düşmanınız değil sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Görevlerini yaparken de hep böyle olaylarla karşı karşıya kalıyorlar. İnşallah bunlar hep münferit kalır çünkü bayağı yaygınlaşmaya başladı. Özellikle pandemi döneminde çok özveriyle çalışan sağlıkçılarımız içinde aynı durum söz konusu. Bu ara toplumda bir gerginlik var ve bu gerginliğin yansımaları hem bizim hem de sağlıkçılarımızın üzerinde oluyor. Bu tür olaylarda hiç hoş olmuyor” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA