16 Eylül 2025 Salı

23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı  
 
     
   

MUĞLALI PAZARCI: “PAHALILIĞIN SEBEBİ NE? ÜRETİM. ÜRETİMİN ZORLAŞMASININ SEBEBİ NE? GİRDİ MALİYETLERİNİN YÜKSEK OLMASI”


CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla`da pazar esnafını ziyaret etti. Girgin`in dinlediği esnaf, “Pahalılığın sebebi ne? Üretim. Üretimin zorlaşmasının sebebi ne? Girdi maliyetlerinin yüksek olması. Vatandaş bu sefer de üretmiyor” dedi. 

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 18:02   Okunma : 1049

ESMA TURAN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla`da pazar esnafını ziyaret etti. Girgin`in dinlediği esnaf, “Pahalılığın sebebi ne? Üretim. Üretimin zorlaşmasının sebebi ne? Girdi maliyetlerinin yüksek olması. Vatandaş bu sefer de üretmiyor” dedi. 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, bugün Bodrum`a bağlı Yalıkavak Mahallesi`nde İlçe Başkanı Halil Karahan ile birlikte semt pazarında esnafı ve üreticiyi ziyaret etti. Girgin, “Pazarcı esnafı da vatandaşta fiyatlardan memnun değil. İğneden ipliğe gelen fahiş zamlar vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Pazarda fiyatlar almış başını uçuyor. Fiyatlar yüzünden vatandaş isyanda” dedi.

“HER ŞEY İKİYE KATLANDI”

Girgin`in sohbet ettiği kuruyemiş satıcısı, “Önceden nohudu 12 liraya alıyorduk şimdi 44 lira. Kabak çekirdeği geçen sene 37 liraydı şu an 76 lira. Aşurelik buğdayın 26 lira satışı 23 lira gelişi var. Geçen sene 4,70 liraydı. Poşetler de 12 liraydı şu an da 50 lira. Her şey ikiye katlandı” dedi.

“ÜRETİMİN ZORLAŞMASININ SEBEBİ NE? GİRDİ MALİYETLERİNİN YÜKSEK OLMASI”

Çiftçinin gidişatının zor olduğunu söyleyen bir üretici ise şöyle konuştu:

“Geçen yıla kadar 200-250 kilo barbunya satıyorduk. Şimdi düştü geldi 70-80 kiloya Neden alamıyor vatandaş? Pahalılıktan alamıyor. Pahalılığın sebebi ne? Üretim. Üretimin zorlaşmasının sebebi ne? Girdi maliyetlerinin yüksek olması. Vatandaş bu sefer de üretmiyor. Derhal tedbir alınması lazım. Alınmazsa bu gidişatın çiftçi için zor olduğunu düşünüyorum. Üretim olmazsa tüketen olsa ne olur olmasa ne olur?”

“500 LİRA MAZOTLA GİDİP GELİYORDUK ŞİMDİ BİN 500 LİRA MAZOT PARASI YETMİYOR BİZE”

Milas`tan kendi ürettiği ürünleri satmaya gelen bir üretici ise “Pahalılık aldı başını yürüdü. Müşteri hiç memnun değil. Ne yapalım böyle idare ediyoruz. Maliyetimiz çok pahalı, girdilerimiz çok pahalı. Eskiden 500 lira mazotla gidip geliyorduk şimdi bin 500 lira mazot parası yetmiyor bize. Çok zor durumdayız. Alım gücü azaldı” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA