9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

MEMUR-SEN ELAZIĞ TEMSİLCİSİ BAHŞİ: “SÖZLEŞMELİ VE KADROLU MEMURLARIN AYNI ÖZLÜK HAKLARINA SAHİP OLMAMASI ANAYASAYA AYKIRI"


Memur-Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi, sözleşmeli ve kadrolu memurların aynı özlük haklarına sahip olmadığını belirterek, bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Bahşi, “Şu anda kamuda 19`a yakın sözleşmeli çalışma uygulaması var ve bu sözleşmeli olarak çalışanların hiçbirinin özlük hakları birbiriyle aynı değil. Kadrolu çalışanlarla sözleşmeli çalışanlar, özlük hakları açısından çok eksik kısıtlı haklarla çalışıyorlar. Dolayısıyla biz bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz. Kamuda sözleşmeli çalışmanın olmamasını, bunun bir dayatma olduğu söylüyoruz” dedi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2022 Salı 15:54   Okunma : 509

Memur-Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi, sözleşmeli ve kadrolu memurların aynı özlük haklarına sahip olmadığını belirterek, bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Bahşi, “Şu anda kamuda 19`a yakın sözleşmeli çalışma uygulaması var ve bu sözleşmeli olarak çalışanların hiçbirinin özlük hakları birbiriyle aynı değil. Kadrolu çalışanlarla sözleşmeli çalışanlar, özlük hakları açısından çok eksik kısıtlı haklarla çalışıyorlar. Dolayısıyla biz bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz. Kamuda sözleşmeli çalışmanın olmamasını, bunun bir dayatma olduğu söylüyoruz” dedi.

Memur-Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadrolu ve sözleşmeli personel ayrımıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Bahşi, şu görüşleri dile getirdi:

“KAMUDA ÇALIŞANLARIN EK GÖSTERGE KONUSU KOMİSYONLAR OLUŞTURULARAK NİHAİ BİR KARARA BAĞLANDI”

“Memur-Sen Konfederasyonu olarak 6. dönem toplu sözleşmede gündeme getirdiğimiz taleplerimiz arasında olan kamuda sözleşmeli uygulamasının son bulması talebimiz bir kazanıma dönüşmüştür. Bu isteğimiz kamu-iş veren heyeti tarafından kabul edilmiştir ve bu maddenin daha sonra gündeme getirilerek yetkili konfederasyonla gerekli komisyonların oluşturulmasıyla tekrar hazırlanması, çalışılması kararlaştırılmıştır. Tıpkı 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili alınan karar gibi 3600`le ilgili karar sona erdi. Kamuda çalışanların ek gösterge konusu komisyonlar oluşturularak nihai bir karara bağlandı. Şu anda çalışmaları başlatılan komisyonları oluşturulan ve gündemde olan konu kamuda sözleşmeli uygulamasının son bulması. Bununla ilgili Memur-Sen olarak bizim asıl kuracağımız cümle, söylediğimiz talebimiz, beklentimiz ve masada ısrarla isteyeceğimiz şey; kamuda sözleşmeli uygulamasının son bulması ve biz kamu çalışanlarının tamamının 4A kadro dediğimiz kadrolu olarak çalışması sözleşmeli uygulamasının son bulması.”

“KAMUDA ALIM YAPILIRKEN KADROLU MEMUR OLARAK 4A STATÜSÜNDE HERKESİN İŞE BAŞLAMASINI, ÇALIŞMASINI TALEP EDİYORUZ”

Kamuda çalışan sözleşmeli personel ile kadrolu memurun süt izninin bile aynı olmadığını, bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir durum olduğunu dile getiren Bahşi, sözleşmeli personellerin özlük hakları açısından çok eksik ve kısıtlı şartlarda çalıştığını vurguladı. Bahşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü şu anda kamuda 19`a yakın sözleşmeli çalışma uygulaması var ve bu sözleşmeli olarak çalışanların hiçbirinin özlük hakları birbiriyle aynı değil kadrolu çalışanlarla sözleşmeli çalışanlar, özlük hakları açısından çok eksik kısıtlı haklarla çalışıyorlar. Dolayısıyla biz bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz. Kamuda sözleşmeli çalışmanın olmamasını, bunun bir dayatma olduğu söylüyoruz. Dolayısıyla toplu sözleşmedeki karar altına aldığımız bu kazanımımızın 2022 yılı içerisinde gerçekleşmesini ve bundan sonra kamuda alım yapılırken kadrolu memur olarak 4A statüsünde herkesin işe başlamasını, çalışmasını talep ediyoruz.”

“MEMURLARIN ÖZLÜK HAKLARI AYNI DEĞİL DOLAYISIYLA BU ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BİR DURUMDUR”

Kadrolu çalışanlar ile sözleşmeli olarak çalışanlar arasındaki koşullardaki farklılıkların anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu da vurgulayan Bahşi, en kısa zamanda komisyonların oluşturularak kamuda sözleşmeli çalışma uygulamasının son bulmasını istediklerini söyledi. Bahşi, “İnşallah en kısa zamanda bu komisyonlar çalıştıktan sonra kamuda sözleşmeli kalmayacak hepsi kadroya geçecek. Çünkü aile bütünlüğünü sağlayamıyoruz. Süt izni süresi bile kadrolu çalışanla sözleşmeli çalışan arasında aynı değil. Dolayısıyla bu anayasanın eşitlik ilesine aykırı bir durum. Aynı işi yapan aynı büroda çalışan aynı sınıfa giren aynı öğretmenler odasında aynı bahçede nöbet tutan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları aynı değil. Memurların özlük hakları aynı değil dolayısıyla bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur. Bunun en kısa zamanda komisyonlarının oluşturulup bu uygulamanın son bulunmasını istiyoruz. Bu ülkemize Türkiyemize yakışan bir uygulama değil” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA