1 Temmuz 2025 Salı

12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    15:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   14:31   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!  
 
     
   

AKSARAYLILAR, MUSLUKLARDAN AKAN KİRLİ SUYA TEPKİLİ: "HASANDAĞI`NDAN SU ÇIKMAMASI İMKANSIZ. NEDEN YAPILMIYOR?"


Aksaray`da yaşayan vatandaşlar; musluklarından kirli su aktığını, damacana su fiyatlarının her geçen gün arttığından şikayet etti. Suyun klorlu olduğuna dikkati çeken Alperen Haymanalı, “Cebimde su alacak param olmadığından çoğu zaman çeşmeden içmek zorunda kalıyorum. Hasandağı`ndan su çıkmaması imkansız. Neden yapılmıyor?” dedi.

 

Tarih : 17 Ağustos 2022 Çarşamba 11:33   Okunma : 506

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray`da yaşayan vatandaşlar; musluklarından kirli su aktığını, damacana su fiyatlarının her geçen gün arttığından şikayet etti. Suyun klorlu olduğuna dikkati çeken Alperen Haymanalı, “Cebimde su alacak param olmadığından çoğu zaman çeşmeden içmek zorunda kalıyorum. Hasandağı`ndan su çıkmaması imkansız. Neden yapılmıyor?” dedi.

Aksaraylı vatandaşlar; musluklarından temiz su akmadığını, bu nedenle damacana suya ayırdıkları bütçenin her geçen gün arttığını dile getirdi. Damacana su satıcısı Ramazan Avan, şunları söyledi:  

“Şebeke suyu içilebilir olmayınca ister istemez bizim sektörün hem büyümesine hem de var olmasına katkı sunuyor. Son 1 yıl içerisinde asgari ücretin yükselmesinden kaynaklı fiyatlarda artış var. Su ve akaryakıt fiyatlarında da ciddi bir artış oldu. Aşağı yukarı yüzde 100 oranında bir artış var. Damacana su 16-17 TL bandındayken şu an 37 TL. Halkımızda şikayet ve rahatsızlık artmaya başladı. Bizde de fiyatların pahalı olduğunu düşünüyorlar ve su almak istemiyorlar. Mevcut koşullar ve akaryakıt zamları fiyatların yükselmesine neden oluyor. Kira gideri, fatura ödemeleri arttı. Türkiye artık pahalı bir ülke haline geldi.”

Aksaray`da hiçbir zaman musluklardan temiz su akmadığını ifade eden vatandaşlardan Recep Yalçın “Gurbetçiyim, Aksaray`a geldim ama burada içecek bir suyumuz yok. Hazır su söylüyoruz. 4 tanesi 130 TL. Musluklardan su içilememesi çok acı. Musluktan akan su anca bulaşık yıkamak ve banyo yapmak için kullanılıyor. Az önce hazır suya para ödedim. Hazır suya para mı dayanır?” diye konuştu.

“AKSARAY KADERİNE TERK EDİLMİŞ”

Çeşmeden akan suda koku olduğunu dile getiren vatandaşlardan Ahmet Demir, “Bu konuda Belediye`ye başvuru yaptım bana kullanılabileceği söylendi. Musluktan çay demlesek çaydanlık kireçten görünmüyor, hatta kokuyor. Kıbrıs`a Toroslar`dan su gidebiliyor ama İç Anadolu`ya temiz su yok. Bu ülkede en kötü suyu da Aksaray halkı kullanıyor. Şu an bakımı ve temizliği yapılmayan bir barajdan su geliyor. Suda yağlanma ve kötü bir koku var. Başka bir alternatifim olsa bu suyla banyo bile yapmam. Aksaray gibi bir yer için suyun metreküp fiyatı pahalı. Aksaray kaderine terk edilmiş, kimsenin vatandaşı düşündüğü yok, herkes bir yerleri kapma peşinde” dedi.

“CEBİMDE SU ALACAK PARAM OLMADIĞINDAN ÇOĞU ZAMAN ÇEŞMEDEN İÇMEK ZORUNDA KALIYORUM”

Musluktan akan suyun klorlu olduğuna dikkati çeken vatandaşlardan Alperen Haymanalı şöyle konuştu:

“İçme suyuna para veriyoruz. Memlekette her şey pahalandı. 1 TL olan ürün 10 TL oldu. 2 üniversite bitirdim ama param yok. Asgari ücretli bir işte geçinip, aileme yardım ediyorum. Cebimde su alacak param olmadığından çoğu zaman çeşmeden içmek zorunda kalıyorum. Bu ülkede vatandaşı, yetimi, yoksulu düşünen yok. Hasandağı`ndan su çıkmaması imkansız. Neden yapılmıyor?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA