5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

LÜLEBURGAZ`DA PANCAR İŞLETME OFİSİ ARAZİSİNİN SATILMAMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI


Lüleburgaz`da Özelleştirme İdaresi tarafından 10 Ağustos`ta satışa çıkarılan Şeker Pancarı Bölge İşletme Ofisi`nin belediye hizmet alanı olarak kalması için Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu imza kampanyası başlattı. 

 

Tarih : 19 Ağustos 2022 Cuma 12:48   Okunma : 344

Lüleburgaz`da Özelleştirme İdaresi tarafından 10 Ağustos`ta satışa çıkarılan Şeker Pancarı Bölge İşletme Ofisi`nin belediye hizmet alanı olarak kalması için Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu imza kampanyası başlattı. 

Belediye`nin açmış olduğu dava sürecinin işlemesine rağmen önce belediye hizmet alanı olan imar planı, beş katlı ayrık konut imar alanı olarak değiştirilen ardından da 10 Ağustos tarihinde satışa çıkarılan T.C. Şeker Fabrikaları mülkiyetindeki Pancar İşletme Şefliği arazisinin satılmaması için Lüleburgazlıların tepkileri artarak devam ediyor. Geçen hafta Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli`nin basın açıklamasıyla tepki gösterdiği olayla ilgili Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu imza kampanyası başlattı. Pancar İşletme Ofisi`nin önünde toplanan kalabalık, “Halkın alanı rant alanı olmasın” pankartı eşliğinde satışa tepki gösterdi. Öte yandan bireysel dilekçelerle ayrı ayrı düzenlenen imza kampanyaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı`na teslim edilecek.

Şeker Pancarı İşletme Ofisi`nin önünde düzenlenen imza kampanyası ve basın açıklamasında konuşma yapan Başkan Gerenli, “Ben Lüleburgaz halkının artarak bize destek vermesini istiyorum. Biz kamu kurumu olarak hukuki yollardan sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Pancar İşletme Ofisi`nin 40 yıldır belediye hizmet alanı olduğunu vurgulayan Başkan Gerenli, konunun siyaset üstü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“HALKIN SOSYALLEŞECEĞİ ALANLAR RANTA KURBAN EDİLİYOR”

“Burası Lüleburgaz halkının nefes alacağı, sosyalleşeceği alanların maalesef ranta kurban edilmesi ve her yerin satılarak paraya dönüştürülmesi mantığıyla yürüyen bir nokta. Lüleburgaz`da sadece burası değil. HEAŞ Lojmanlarının olduğu yer de kamuya ait alanlar. Adliye binasının karşısında askeri lojmanların olduğu yer de Özelleştirme İdaresi tarafından imar plan değişikliği yapılarak buralar 5 katlı konut alanı olarak satışa çıkarılıyor.

“HALKIN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ”

Yürütmeyi durdurma ile ilgili birçok konuda o kadar hızlı kararlar verilirken, Lüleburgaz Belediyesi`nin, Lüleburgaz halkının nefes alması, sosyalleşmesi için yapmış olduğu itiraz ve bence sonuna kadar haklı olduğumuz itiraz daha mahkeme kararı ortaya çıkmadan satışa çıkarıldı. Dosya teslim tarihi 10 Ağustos 2022 olarak belirlendi. Biz de Lüleburgaz halkı olarak hep beraber sahiplenmemiz, STK`lar ile herkesin bu olaya sahip çıkması gerektiğini söyleyerek kamuoyuna açıklamalarımızı yaptık. Bundan sonra hep beraber bu mücadelemizi yapmak zorundayız. Halkın karşısında hiç kimse duramaz. Halk en büyük güçtür. Ve biz burada haklıyız da. Çarpık kentleşme ülkemizin her yerinde o kadar fazla ki; nefes alabileceğimiz sosyalleşeceğimiz alanlar o kadar azaldı ki.

“MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Neden biz buraya gelip hep beraber yaşlılarımızla gencimizle bu alanlarda gezmeyelim, nefes almayalım? Bu mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Ben Lüleburgaz halkının artarak bize destek vermesini istiyorum. Biz kamu kurumu olarak hukuki yollardan sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Cengiz Atlı ise “Şehircilik deyince betonlaşmayı anlayan zihniyet yine işbaşında. Kamusal her türlü alanı rant kapısı olarak gören hükümet şimdi de Lüleburgaz`ın göbeğinde kamusal hizmet alanı olarak belirlenen 6 bin 500 metrekarelik eski pancar şefliği alanını satma kararı aldı. Şeker fabrikalarının yok pahasına satılmasının ardından pancar şefliği alanı rantseverlerin ağzını sulandırdı” dedi.

Atlı, Lüleburgaz Belediyesi`nin bu alanı uzun zaman önce imar planlarında hizmet alanı olarak belirlediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ancak halkın yararına hiç bir girişime tahammülü olmayan hükümet, 2 Ocak 2020 tarihinde resmi gazetede plan değişikliğini açıkladı. Sosyal hizmet alanı yerine 5 katlı konut yapımı için alanın satışa çıkarıldığını duyurdu. Lüleburgaz belediyesinin mecliste oybirliğiyle karar alarak açtığı davaların sonucu beklenmeden, rant severlere müjde verildi. İhale için başvuru tarihi belirlendi. Lüleburgaz halkının yaşamını doğrudan etkileyecek bu karar kabul edilemez. Zaten nefes almakta zorlandığımız kentimizde betonlaşmayı arttıracak ve sosyal hizmet imkanlarına darbe vuracak bu karardan derhal vazgeçilmelidir. Lüleburgaz ile ilgili kararlar Lüleburgaz halkı tarafından alınmalıdır. Kamusal alanlar rantçıların değil, halkın olmalıdır.”

Çevreci aktivist Hakan Dedeoğlu da Pancar İşletme Ofisi`nin satışına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Dedeoğlu, “Sadece ranttan yana olanlar buraya arsa diyor. ‘Çok kıymetli yer` ‘Çoktan satılmıştır` diyorlar. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Asla etmeyeceğiz. Özelleştirme İdaresi`nden dosyalar alındığını ancak onların bir cevap verme cesaretinde olmadığını biliyoruz. Bu iş bitmiş diyenler oluyor. Bitmiş olan nedir? Kimin malını kim bitiriyor? Lüleburgaz Belediyesi`nin muhalefet ve iktidar bütünleşmesiyle aldıkları karar sonucu açtıkları davayla devam eden bir süreç yaşıyoruz. Lüleburgaz halkı bu konuda bu niyetinden vazgeçmezse kimse burayı alamaz, biz de vermeyiz” diye konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA