19 Haziran 2025 Perşembe

14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı  
 
     
   

ÖZKAN YALIM: DERİK-MAZIDAĞI ÇEVRE YOLU YAPILSAYDI 20 VATANDAŞIMIZ HAYATTAYDI


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 2018 yılında projesi hazırlanan Derik-Mazıdağı çevre yolunun yapılması halinde Mardin`in Derik ilçesinde 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana gelmeyeceğini öne sürdü. Yalım, “‘Devletin itibarından tasarruf olmaz` diyen, devleti yöneten AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kısıtlamalar sebebiyle bazı projeleri kısıtlamıştı. Kısıtlanan projelerden bir tanesi de Derik-Mazıdağı çevre yolu… Bu proje hayata geçirilseydi, Derik çevre yolu yapılsaydı 20 vatandaşımız hayattaydı” dedi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 12:44   Okunma : 519

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 2018 yılında projesi hazırlanan Derik-Mazıdağı çevre yolunun yapılması halinde Mardin`in Derik ilçesinde 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana gelmeyeceğini öne sürdü. Yalım, “‘Devletin itibarından tasarruf olmaz` diyen, devleti yöneten AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kısıtlamalar sebebiyle bazı projeleri kısıtlamıştı. Kısıtlanan projelerden bir tanesi de Derik-Mazıdağı çevre yolu… Bu proje hayata geçirilseydi, Derik çevre yolu yapılsaydı 20 vatandaşımız hayattaydı” dedi.

Özkan Yalım, bugün ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, Derik`te 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana geldiği yola ilişkin yeni bilgiler paylaştı. Yalım, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün 31 kilometrelik Derik-Mazıdağı çevre yolunun yapımı için 17 Nisan 2018 tarihinde pir proje hazırladığını açıkladı. Projeye ilişkin belgeyi gösteren Yalım, şunları söyledi:

“Bu, 20 kişinin vefat ettiği, altı kişinin de şu anda hâlâ komada olduğu ve onlarca yaralının olduğu bir kazanın olduğu bölgenin çevre yolunun yapım projesi. Bir daha tekrar ediyorum; 17 Nisan 2018, 31 kilometrelik.

Eti Maden`den yüklenen araçlar, mecburen rampa aşağı Derik ilçesinden geçiyor. Tabii ki üzerinde 28-30 ton yük olan araçların durma mesafesi, kaza yapan araçların yaşları 17-22 arası, bir tanesi kamyondan dönme, kesme olan bir araç; sonuç itibariyle rampa aşağı inerken frenleri patladı ve 20 vatandaşımız vefat etti.

Ama esas sonuca geldiğimizde; bu kaza olmayabilirdi, 17 Nisan 2018`de Karayolları`nın hazırlattığı bu proje uygulansaydı. ‘Devletin itibarından tasarruf olmaz` diyen, devleti yöneten AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kısıtlamalar sebebiyle bazı projeleri kısıtlamıştı. Kısıtlanan projelerden bir tanesi de biraz önce anlattığım Derik-Mazıdağı çevre yolu… Bu proje hayata geçirilseydi, Derik çevre yolu yapılsaydı 20 vatandaşımız hayattaydı.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA