30 Haziran 2025 Pazartesi

20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    15:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   14:31   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

Soli Güneş Festivali’ne Muhteşem Açılış


Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ’Soli Güneş Festivali’ görkemli bir açılış yapıldı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği festivalin akşam bölümünde ise Türk rock müziğinin sevilen gruplarından Duman, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Tarih : 30 Haziran 2018 Cumartesi 13:48   Okunma : 1681

8. Soli Güneş Festivali muhteşem bir başlangıç yaptı. Soli Pompeiopolis sütunlarının güneyinde bulunan alanda yapılan etkinliklerde gün boyu devam etti. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalde, çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün stantları büyük ilgi gördü.

Festivalin etkinlik bölümünde ise birbirinden güzel müzik ve dans gösterileri katılımcılara doyumsuz bir gün yaşattı. Mezitli Belediyesi Zumba Gösterisi, Bubble Şov, Optimum Dance Stüdyo Vals-Cha Cha Cha, Ali Özel Ritim Grubu, Mezitli Belediyesi Çocuk Zumba Gösterisi, ilizyon, kukla gösterisi, Sokak Antrenmanları Grubu Akrobasi gösterisi, Copiera Dans gösterisi, D£S Vals gösterisi ziyaretçilerin dolu dolu bir festival yaşamalarını sağladı.

Bu yıl festivalde bir ilke de imza atıldı. Festivalin gündüz bölümünde Arbella Makarnaları Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi gerçekleştirildi. Bu yıl 8’incisi düzenlenen yarışmada katılımcılara kazandıkları ödüller İşadamı Mahmut Arslan ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından verildi.

Festivalin akşam bölümünde ise gençlerin sevgilisi Duman gurubu sahne aldı. Coşkunun ve heyecanın doruğa çıktığı konserde grup şarkılarını, on binlerin oluşturduğu koro ile birlikte söyledi. İki saati aşkın bir süre sahnede kalan Duman, konserin sonunda seyircilerin tezahüratları üzerine bir kez daha sahneye çıktı.

CHP mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçen dönem mecliste Mersin’i temsil eden eski Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da izlediği konserde Mezitli’nin kardeş kenti Berlin'in Tempelhof Schöneberg’dan gelen konukların yaptıkları danslar ise coşkunun doruğa çıkmasına sağladı.

Konserde Duman gurubuna çiçek veren Başkan Tarhan, Türkiye'nin inanç ve kararlılıkla aydınlık bir ülke olacağını söyledi. Başkan Tarhan, “Bizler inadına birlikte şarkılar türküler söylemeye devam edeceğiz. Bugüne kadar birlikte olduk, birbirimize güvendik. Bu inanç sarsılmadan devam edecek. Bizler kararlılıkla Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Festivalin üniversite sınavlarına denk gelmesi nedeniyle özür dileyen Başkan Tarhan, “Festival tarihini aylar öncesinden netleştirmiş, sözleşmelerimizi yapmıştık.  Baskın seçim ile sınav tarihleri değiştirildi. Ancak, bizim değiştirmek gibi bir şansımız ne yazık ki yoktu.  Çakışma için ben de çok üzgünüm ama bunu avantaja çevirerek sınav stresinden de biraz uzaklaşalım istiyorum” diye konuştu. 

Üç gün sürecek festivalde etkinliklerde ara vermeden devam edecek. Gün boyu sürecek etkinliklerin yanında 30 Haziran Cumartesi akşamı ‘Fazıl Say&Serenad Bağcan’,  01 Temmuz Pazar akşamı ise ‘Selda Bağcan’ saat 21.00'de  festival kapsamında müzikseverlerle buluşacak

Paylaş :
Etiketler :  soli güneş festivali, mezitli belediyesi, neşet tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA