18 Mayıs 2024 Cumartesi

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

LÜTFÜ SAVAŞ: "ÇİFTÇİYE DESTEK, TOPRAĞA NEFES, ÜRÜNE BEREKET OLACAĞIZ"


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tarım sektörünün önde gelen isimleri ve çiftçilerle bir araya geldi. Başkan Savaş, "Şehrimizin verimli topraklarını altın gibi işleyebilsinler diye çiftçiye destek, toprağa nefes, ürüne bereket olacağız" diye konuştu.

 

Tarih : 6 Eylül 2022 Salı 13:43   Okunma : 449

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tarım sektörünün önde gelen isimleri ve çiftçilerle bir araya geldi. Başkan Savaş, "Şehrimizin verimli topraklarını altın gibi işleyebilsinler diye çiftçiye destek, toprağa nefes, ürüne bereket olacağız" diye konuştu.

UNESCO Hatay Gastronomi Evi`nde düzenlenen organizasyonda Başkan Savaş`ın hayata geçirdiği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında üretilen organomineral gübrelerle ilgili çiftçilere detaylı bilgiler verildi.

"ÇİFTÇİYE DESTEK, TOPRAĞA NEFES, ÜRÜNE BEREKET OLACAĞIZ"

Toprak analizlerinden başlamak üzere tarımın geliştirilmesi için birkaç yıldır geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını belirten Savaş, organomineral tesislerinde üretilen gübrelerin çiftçilere maliyetine verilmesi sonrası piyasadaki diğer gübre satıcılarının fiyatları 2 kere düşürmek zorunda kaldığını söyledi.

Savaş, "Kırsal Kalkınma Projesinde bizim amacımız çiftçinin işini kolaylaştırmak, ürünlerinin daha kalitelisini daha ucuza sattırmak, gücü yetmeyen çiftçiye yardım edip ekmesini sağlamak. Artık dünyada iki şey çok değerli biri gıda diğeri teknoloji. Bakın Rusya ve Ukrayna`da savaş çıktı, neredeyse ekmek yapamayacak duruma geliyorduk, sofralarımızda ayçiçek yağı bulamadık, fahiş fiyatlara satıldı. Şehrimizin verimli topraklarını altın gibi işleyebilsinler diye çiftçiye destek, toprağa nefes, ürüne bereket olacağız" diye konuştu.

"DÜNYA STANDARTLARINI YAKALAYABİLEN KOOPERATİFLERLE ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye`nin tarım konusunda dünyanın çok gerisinde kaldığını söyleyen Savaş, "İyi tarım yaparsak dünyada ilk beşe gireriz. Şimdi Avrupa`da meyvenin uzun ömürlü olabilmesi için kurutma işlemi yapılıyor. Portakalı dilimleyip kurutuyorlar, 8-10 aylık bir raf ömrü oluyor, çerez gibi de yeniyor. Biz de bu kurutma işlemine başladık. Günde 21 ton kurutma kapasitesine ulaşacağız. Sözleşmeli tarımı bundan dolayı yapıyoruz. Şu anda dünya standartlarını yakalayabilen 5 kooperatifle çalışıyoruz" diyerek tarım konusunda yapılan çalışmalar ve elde edile gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA